Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Un estudi de la Comissió posa en dubte les apostes esportives

COMPARTIR:

publicat

on

JocLa indústria de les apostes regulades ha rebut amb satisfacció les principals conclusions d'un estudi finançat per la Comissió Europea sobre els drets dels organitzadors esportius a la Unió Europea. L'estudi constata que no hi ha cap base legal ni justificació per a un dret de consentiment a les apostes a tota la UE (és a dir, "dret d'apostes esportives"). L'estudi també conclou que el dret francès d'apostes esportives, pel qual els operadors d'apostes esportives han d'obtenir el consentiment dels organitzadors esportius per oferir apostes, no és un mecanisme eficaç de distribució financera a l'esport ni com a instrument d'integritat contra l'arranjament de partits. 

L'estudi es va dissenyar per traçar els drets dels organitzadors esportius, en particular en relació amb els operadors d'apostes esportives i avaluar els mèrits d'un dret d'apostes. En aquest sentit, l'estudi fa una sèrie de conclusions significatives: els "costos associats a l'administració del dret al consentiment a les apostes sempre seran considerables" i "no hi ha evidència que hi hagi cap vincle entre el retorn financer derivat d'un dret a consentir les apostes i el finançament de l’esport de base ”.

L'adopció de mecanismes d'integritat no és un requisit previ del dret francès i "no es garanteix que els ingressos es destinin a la prevenció i detecció de fraus". El dret a consentir apostes "corre el risc de deixar que els esports menys populars i menys visibles estiguin més exposats als riscos d'integritat", ja que "per a la majoria d'organitzadors esportius, el retorn econòmic seria insuficient per cobrir els seus propis costos d'integritat.

"No és evident que salvaguardar la integritat d'esdeveniments esportius constitueixi el fonament principal del dret francès a consentir apostes".

Les condicions requerides per implementar un dret de consentiment a les apostes poden constituir una restricció injustificada de la lliure circulació de serveis a la UE. El dret estableix el monopoli dels esports “que condueix a la creació d’una posició dominant en el sentit de l’article 102 del TFUE” i preocupacions anticompetitives.

Destaca que "modificar la Directiva [base de dades] per satisfer les demandes dels organitzadors esportius tindria el risc de crear monopolis d'informació indesitjables".

Tot i que els organismes esportius i les autoritats franceses continuen promovent un dret d’apostes, l’informe destaca amb raó que cap altre estat membre ha implementat adequadament una legislació similar a la que hi ha a França i que la majoria de les altres jurisdiccions “han optat per mecanismes alternatius per recaptar i assignar ingressos derivat del joc a l’esport ”.

anunci

A més, l'informe mostra que els organitzadors esportius ja tenen la suficient protecció legal i que no es justifica la creació, a nivell de la UE, d'un dret d'apostes esportives a l'estil francès.

Associació Europea de Jocs i Apostes (EGBA) El secretari general, Maarten Haijer, va afegir: "Aquest estudi tan exhaustiu il·lustra clarament que un dret d'apostes esportives no pot actuar com a salvaguarda per evitar la corrupció fora de l'esport. Aquest dret té moltes deficiències legals i pràctiques i s’anima a la indústria de les apostes regulades a veure que cap altre estat membre de la UE no ha decidit copiar el model francès ”. 

 Associació Europea de Seguretat Esportiva (ESSA) El secretari general Khalid Ali va dir: "L'estudi mostra que s'han de fomentar altres mitjans més efectius per preservar la integritat de l'esport. La lluita contra la corrupció en l'esport requereix un esforç i una cooperació internacionals, com ho mostra la col·laboració de l'ESSA amb el recent 'Integrity Betting Intelligence System' (IBIS) del Comitè Olímpic Internacional (COI), així com la seva participació activa en la futura convenció del Consell d'Europa contra partits. arreglant".

Associació d'apostes remotes (RGA) El director executiu, Clive Hawkswood, va dir: "Acollim amb beneplàcit la publicació de l'Estudi Asser sobre els drets dels organitzadors esportius, ja que vam tenir l'oportunitat de participar en el procés de consulta. Esperem que la Comissió Europea prengui nota de les seves conclusions que es facin ressò de la nostra opinió que exigeix ​​que el dret d'apostes esportives a tot Europa, o de fet un dret d'apostes esportives de qualsevol tipus, estigui impulsat comercialment i tingui poc o res a veure amb la integritat ". L’estudi es va llançar el gener del 2013 i el va dur a terme per a la Comissió Europea un consorci format per l’Institut holandès Asser i l’IVIR de la Universitat d’Amsterdam.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències