Connecteu-vos amb nosaltres

Awards

Dues medalles Fields 2014 atorguen als matemàtics finançats per la UE

COMPARTIR:

publicat

on

13-matemàtiquesLes medalles 2014 Fields han estat adjudicades avui a quatre matemàtics destacats, dels quals dos són becaris del Consell Europeu de Recerca (ERC): el professor Artur Avila (Brasil-França), un becari ERC Starting des de 2010 i el Prof. Martin Hairer ( Àustria) ha estat seleccionada per al finançament sota una beca ERC Consolidator a 2013. Van rebre el premi respectivament pel seu treball en sistemes i probabilitats dinàmiques i en anàlisis estocàstiques. Els altres dos guardonats són el professor Manjul Barghava (Canadà-Estats Units) i el professor Maryam Mirzakhani (Iran). Les medalles es van anunciar al Congrés Internacional de Matemàtics (ICM) que es va dur a terme a l'agost de 13-21 a Seül, Corea del Sud.

Recerca, Innovació i Ciència Máire Geoghegan-Quinn va dir: “M'agradaria felicitar els quatre guardonats de la Medalla Fields anunciats avui. The Fields Medal, la més alta distinció internacional per a matemàtics joves, és un merescut honor per a joves investigadors treballadors i creatius que empenyen els límits del coneixement. El premi d'avui reconeix els assoliments de dos matemàtics amb seu a Europa: Artur Avila i Martin Hairer, que compten amb el suport del Consell Europeu de Recerca. Aquest és un signe més que l’ERC, que dóna suport a una ciència excel·lent a través d’un finançament competitiu a través d’Horizon 2020, s’ha convertit en un referent en la recerca de la UE per la recerca i la innovació d’alta qualitat ”.

Les Medalles Fields són atorgades per la Unió Matemàtica Internacional (IMU) una vegada cada quatre anys fins a quatre matemàtics menors de 10 anys. El premi reconeix i premia els joves matemàtics que han fet importants contribucions al camp de les matemàtiques i que tenen promeses de realitzacions futures. Des de 40, els matemàtics 1936 han estat homenatjats, dels quals ja dos becaris ERC, el professor Stanislav Smirnov (52) i el professor Elon Lindenstrauss (2010). Un tercer beneficiari ERC, el professor Simon K. Donaldson, també va ser guardonat amb la medalla a 2010, abans de rebre la seva beca ERC (1986).

Fons

Establert a 2007 per la UE, el Consell Europeu de Recerca (ERC) és la primera organització paneuropea de finançament per a la recerca de frontera. El seu objectiu és estimular l’excel·lència científica a Europa fomentant la competència pel finançament entre els millors investigadors creatius de qualsevol nacionalitat i edat. L’ERC també s’està esforçant per atraure els millors investigadors de qualsevol lloc del món per venir a Europa.

Des del 2007 fins al 2013 en el marc del setè programa marc de recerca de la UE (7PM), el pressupost de l’ERC va ser de 7.5 milions d’euros. En el marc del nou programa de recerca de la UE (2014-2020), Horizon 2020, l’ERC té un pressupost substancialment superior a més de 13 milions d’euros. Des del seu llançament, l'ERC ha finançat més de 4,500 investigadors i s'ha convertit en un "punt de referència" per a una investigació excel·lent.

Més informació

anunci

lloc web de l'ERC

Lloc web ICM

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències