Connecteu-vos amb nosaltres

Negocis

Sistema de conducció finançat per la UE per impulsar els cotxes elèctrics

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

cotxeTot i que els cotxes elèctrics augmenten, molts conductors segueixen preocupats per quedar-se sense suc. Sis socis d'Alemanya, França, Àustria i Espanya han reduït el consum de vehicles elèctrics amb un nou sistema intel·ligent de gestió i recuperació de l'energia. El OpEneR L’equip va desenvolupar noves funcions i va connectar millor els components i sistemes, cosa que va permetre al conductor rebre consells de frenada basats en els fluxos de trànsit i consells sobre la millor ruta per limitar l’ús d’energia. Es pot estalviar fins a un 30% d’energia sense perdre molt de temps. Les noves solucions es comercialitzaran progressivament i s’integraran en la producció de nous models, fent que els cotxes elèctrics siguin encara més ecològics.

"Les nostres troballes són importants per al futur de tots els vehicles elèctrics, inclosos els híbrids. Ajudaran a desbloquejar el mercat,"va explicar el Dr. Kosmas Knödler, el coordinador del projecte OpEneR, que treballa per a la divisió de control de sistemes de xassís a Robert Bosch GmbH.

Després de tres anys d’intensa col·laboració i amb una inversió de 4.4 milions d’euros a la UE, l’equip del projecte va presentar dos vehicles elèctrics demostradors a Espanya aquest estiu.

anunci

Rutes més ecològiques, segures i intel·ligents

Enginyers i investigadors han treballat per millorar el sistema de propulsió elèctric, el sistema de frenada regenerativa, el sistema de navegació i els sensors envoltants. Han desenvolupat una arquitectura en xarxa amb diverses funcions que connecten aquests elements entre si.

Per exemple, la funció d’encaminament ecològic té en compte les necessitats específiques d’un vehicle elèctric a l’hora de calcular la ruta amb més eficiència energètica. Un control de creuer adaptatiu garanteix un estil de conducció semiautomatitzat econòmic. Es basa en sistemes de radar i vídeo compatibles amb dades de mapes millorades, inclosa informació sobre inclinacions, descensos i límits de velocitat. La comunicació entre cotxes i infraestructures proporciona informació sobre l’estat dels semàfors. Els senyals fàcils d’utilitzar apareixen a la pantalla gran com a part del quadre de comandament, de manera que pugueu saber quan aixequeu el pedal quan us acosteu als semàfors, a les fronteres de la ciutat, als límits de velocitat o a altres vehicles.

anunci

En producció a partir de l'any que ve

"Estan previstes noves proves en carretera. Llavors, esperem que el sistema s'integri progressivament a la producció a partir de l'any vinent " va dir el doctor Kosmas Knödler.

El vicepresident de la Comissió Europea @NeelieKroesEU, Responsable de la Agenda Digital, dit: "Qui no voldria tenir una experiència de conducció millor i més segura, alhora que estalvia diners i el nostre entorn? Necessitem maneres més intel·ligents i ecològiques de moure’s: els projectes de la UE com OpEneR van en la direcció correcta."

La Unió Europea pretén tenir 8-9 milions de vehicles elèctrics a la carretera el 2020.

Fons

  • Socis: els socis del projecte són l’empresa austríaca de desenvolupament de motors propulsors AVL List GmbH, l’institut de recerca espanyol Centro Tecnológico de Automoción de Galicia (CTAG), l’institut d’investigació alemany FZI Forschungszentrum Informatik Karlsruhe, el segon fabricant d’automòbils més gran d’Europa PSA Peugeot Citroën i Les empreses alemanyes Robert Bosch GmbH i Robert Bosch Car Multimedia GmbH.

  • Finançament: OpEneR projecte va rebre el finançament de la UE setè programa marc de recerca i desenvolupament tecnològic #FP7 (2007-2013).

En virtut del nou programa de recerca i innovació de la UE 2020 Horizon # H2020, S’invertiran 5 milions d’euros en components i sistemes electrònics mitjançant l’associació publicoprivada ECSEL @Electronics_EU. La UE dóna suport a l 'energia neta per al transport, sobretot a través de l' Internet Iniciativa Europea de Vehicles Verds.

Mira el vídeo 

Pesca

Mar Mediterrània i Negre: la Comissió proposa possibilitats de pesca per al 2022

publicat

on

La Comissió ha adoptat una proposta d’oportunitats de pesca per al 2022 al Mediterrani i als mars Negres. La proposta promou la gestió sostenible de les poblacions de peixos a la Mediterrània i el mar Negre i compleix els compromisos polítics adquirits a la Mediterrània MedFish4Ever Declaracions de Sofia. Reflecteix l'ambició de la Comissió per aconseguir una pesca sostenible en aquestes dues conques marines, en línia amb la recentment adoptada Estratègia 2030 de la Comissió General de Pesca per a la Mediterrània (CGPM).

El comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevičius, va dir: “La gestió sostenible de la pesca a totes les conques marines de la UE és el nostre compromís i responsabilitat. Tot i que hem vist algunes millores en els darrers anys al Mediterrani i als mars Negres, encara estem lluny d’assolir nivells sostenibles i cal fer més esforç per assolir aquest objectiu. Per tant, estem fent avui la nostra proposta de captures de peixos a les dues conques marines basant-nos plenament en els consells científics ”.

Al mar Adriàtic, la proposta de la Comissió implementa el pla de gestió plurianual de la CGPM mediterrània per als estocs demersals i el seu objectiu d’assolir la sostenibilitat d’aquests estocs el 2026 mitjançant una disminució de l’esforç pesquer. La proposta d'avui també implementa el pla de gestió plurianual (MAP) de la Mediterrània occidental per als estocs demersals amb l'objectiu de reduir encara més la pesca, d'acord amb els consells científics. Al Mar Negre, la proposta inclou límits de captura i quotes de turbot i espadat. La proposta es completarà en una fase posterior, basada en els resultats de la sessió anual de la CGPM (2-6 de novembre de 2021) i la disponibilitat d’assessorament científic. Més informació a el comunicat de premsa.

anunci

Seguir llegint

economia digital

La Comissió proposa un camí cap a la dècada digital per aconseguir la transformació digital de la UE el 2030

publicat

on

El 15 de setembre, la Comissió va proposar un camí cap a la dècada digital, un pla concret per aconseguir la transformació digital de la nostra societat i economia per al 2030. La proposta de camí cap a la dècada digital es traduirà les ambicions digitals de la UE per al 2030 en un mecanisme de lliurament concret. Establirà un marc de governança basat en un mecanisme de cooperació anual amb els estats membres per arribar al 2030 Objectius de la dècada digital a nivell de la Unió en les àrees de competències digitals, infraestructures digitals, digitalització d’empreses i serveis públics. També pretén identificar i implementar projectes digitals a gran escala que impliquin la Comissió i els estats membres. La pandèmia va destacar el paper central que juga la tecnologia digital en la construcció d’un futur pròsper i sostenible. En particular, la crisi va exposar una divisió entre les empreses amb capacitat digital i les que encara no han adoptat solucions digitals i va posar de manifest la bretxa entre zones urbanes, rurals i remotes ben connectades. La digitalització ofereix moltes oportunitats noves al mercat europeu, on més de 500,000 vacants per a ciberseguretat i experts en dades van quedar sense cobrir el 2020. En línia amb els valors europeus, el camí cap a la dècada digital hauria de reforçar el nostre lideratge digital i promoure polítiques digitals centrades en els humans i sostenibles apoderar els ciutadans i les empreses. Hi ha més informació disponible el comunicat de premsa, Q & A full de dades. L'adreça sobre l'estat de la unió del president von der Leyen també està disponible online.

anunci

Seguir llegint

Banc Europeu d'Inversions

El BEI reforça l’orientació al desenvolupament mundial i dóna suport a un nou finançament de 4.8 milions d’euros per a l’energia, el transport, les vacunes COVID i la inversió empresarial

publicat

on

El Consell d’Administració del Banc Europeu d’Inversions (BEI) ha aprovat plans per reforçar el seu compromís de desenvolupament mundial. També va aprovar 4.8 milions d’euros de nou finançament per a 24 projectes de suport a l’acció climàtica, les vacunes COVID i la resistència econòmica, el transport sostenible i l’educació.

“Al juny, el Consell de Ministres va demanar al Banc de la UE que millorés la seva contribució als esforços de desenvolupament de la Unió mitjançant estratègies específiques, una presència més forta sobre el terreny a nivell mundial i una millor coordinació amb els socis en un enfocament genuí de l’Europa de l’equip. Avui hem respost a la crida del Consell proposant la creació d'una sucursal del BEI centrada en el finançament del desenvolupament, i el Consell va donar suport a aquesta proposta. Com a resultat, el banc de la UE podrà fer una contribució més forta a l’impuls de l’autonomia estratègica d’Europa, posant més experts sobre el terreny i ser un soci més eficaç per a altres bancs de desenvolupament multilaterals i nacionals. I estarem en una millor posició per perseguir la nostra ambició global en termes de lluita contra el canvi climàtic ”, va dir el president del BEI, Werner Hoyer.

Reforç de l’impacte en el desenvolupament del BEI

anunci

El Consell d'Administració del BEI va aprovar la proposta del banc d'establir una sucursal de desenvolupament per augmentar l'impacte de les seves activitats fora de la Unió Europea. Es basa en la resposta del BEI a la crida a l’acció expressada a les "conclusions del Consell sobre l’arquitectura financera europea millorada per al desenvolupament (2021)" adoptades el 14 de juny de 2021. Mitjançant la seva branca de desenvolupament, el BEI reorganitzarà les seves activitats fora de la Unió Europea i augmentar la seva presència sobre el terreny, desenvolupant estratègies i serveis més específics en estreta cooperació amb els socis.

El banc reforçarà les representacions fora de la UE i crearà diversos centres regionals, intensificant la complementarietat i la cooperació amb els bancs multilaterals de desenvolupament, les institucions nacionals de finançament del desenvolupament i els socis locals, en un enfocament de Team Europe. Els centres se centraran en sectors temàtics, competències de productes i serveis que responguin a les necessitats de la regió on es troben. El primer centre regional, que reforça el treball del BEI a l’Àfrica oriental, se situarà a Nairobi.

Un nou grup assessor assessorarà el BEI per a les seves operacions fora de la Unió Europea. Inclourà

anunci

Els responsables de la política de desenvolupament de la UE designats pels Estats membres, la Comissió Europea i el SEAE.

2.2 milions d’euros en concepte d’accions pel clima, energia neta i habitatges amb eficiència energètica

El BEI va acordar un nou finançament per augmentar la generació d’energia eòlica i solar a Espanya i Portugal, millorar les xarxes energètiques nacionals a Polònia i millorar l’eficiència energètica i reduir les factures de calefacció a Hongria i Finlàndia.

També es van aprovar esquemes de finançament específics per accelerar la inversió en projectes d'energia renovable a petita escala i accions climàtiques a Àustria i Polònia, i a tota Amèrica Llatina i Àfrica.

647 milions d’euros per al desplegament, la salut i l’educació de la vacuna COVID

Es va confirmar el suport del Banc Europeu d’Inversions per al desenvolupament i el desplegament de nous programes de vacunes COVID per finançar la compra de vacunes COVID-19 per a la seva distribució a l’Argentina i a tot el sud d’Àsia, inclosos Bangladesh, Bhutan, Nepal, Sri Lanka i les Maldives.

La Junta va decidir donar suport a l'expansió de l'atenció a llarg termini per a pacients amb discapacitat als Països Baixos, també es va acordar el desplegament de la tecnologia d'aprenentatge digital a les escoles primàries i secundàries i la millora de la investigació científica a Croàcia.

752 milions d’euros per al transport urbà, regional, aeri i marítim sostenible

Els passatgers del tramvia a la ciutat eslovaca de Košice i els viatgers de les ciutats poloneses de Gdansk, Gdynia i Sopot i de tota Moldàvia es beneficiaran de la nova inversió recolzada pel BEI per modernitzar i millorar les connexions de transport.

Els ports italians de Gènova i Savona rebran finançament del BEI per millorar l’accés ferroviari i protegir millor els ports contra les inundacions i el clima més extrem mitjançant la construcció d’un nou espigó.

El BEI també va acordar finançar la substitució i l'actualització d'equips de control i navegació del trànsit aeri per mantenir les normes de seguretat a l'espai aeri hongarès.

500 milions d’euros per a inversions del sector privat i resistència econòmica COVID-19

El consell del BEI també va aprovar nous programes de finançament gestionats per bancs locals i socis d'inversió per donar suport a la inversió de les empreses de tot Espanya, Polònia i el sud-est asiàtic que s'enfronten als reptes del COVID-19.

Informació d'antecedents:

L' Banc Europeu d'Inversions (BEI) és la institució de crèdit a llarg termini de la Unió Europea propietat dels seus estats membres. Això fa que el finançament a llarg termini per a inversions viables per tal de contribuir als objectius polítics de la UE. Visió general dels projectes aprovats pel Consell del BEI.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències