Connecteu-vos amb nosaltres

La tecnologia informàtica

Trucades telefòniques més barates entre els països de la UE, una realitat des d'avui

COMPARTIR:

publicat

on

A partir d'avui, dimecres 15 de maig, les trucades telefòniques entre els estats membres de la UE seran més barates gràcies al Codi Europeu de Comunicacions Electròniques, adoptat pel Parlament Europeu el novembre de l'any passat.   

La nova llei limita el preu de les trucades a un màxim de 19 cèntims d'euro tant per a trucades mòbils com fixes (les anomenades 'trucades intracomunitaries') i també limita els SMS a un màxim de 6 cèntims d'euro. L'adopció d'aquest reglament va ser el següent pas després que la UE va suprimir els costos d'itinerància el 2017, que ja limitava les trucades i els missatges de text a les tarifes nacionals mentre es feien itinerància a altres països de la UE.

Demanada per comentar, la vicepresidenta del Comitè de Mercat Interior i Protecció del Consumidor, l'eurodiputada Dita Charanzová, va dir: "Estic orgullós del que hem aconseguit per als consumidors europeus. Les taxes han estat injustament altes durant massa temps. Som una Unió i no hi havia cap motiu lògic per a aquests costos. Espero que aquest sigui el final de la facturació a Europa".

A més de les convocatòries intracomunitaries, la nova llei també inclou mesures més a llarg termini i de principis. A partir del 2020, tot ciutadà europeu tindrà dret a una connexió a Internet de banda ampla assequible. La llei obliga a cada país europeu a garantir, ja sigui mitjançant un val o una tarifa social, que els ciutadans amb ingressos baixos o desavantatges es puguin permetre una connexió a Internet.

“Internet s'ha de veure com una utilitat. De la mateixa manera que no negaríem l'accés a l'electricitat, el gas o l'aigua, a ningú se li hauria de negar l'accés a Internet només perquè es trobi en desavantatge", ha afegit Charanzová.

Comparteix aquest article:

Tendències