Trucades telefòniques més barates entre els països de la UE, una realitat des d'avui

A partir d'avui, dimecres, 15 de maig, les trucades telefòniques entre els estats membres de la UE seran més barates gràcies al Codi Europeu de Comunicació Electrònica, aprovat pel Parlament Europeu el novembre del passat any.

La nova llei limita el preu de les trucades amb un màxim de 19 eurocents tant per a trucades fixes com per a mòbils (anomenades "trucades intra-comunitàries") i també retalla els SMS amb un màxim de 6. L'adopció d'aquest reglament va ser el següent pas després que la UE abolís els costos d'itinerància a 2017, que ja limitava les trucades i els textos a tarifes nacionals mentre eren itinerants en altres països de la UE.

Dita Charanzová, vicepresidenta del Comitè de Mercat Interior i Protecció del Consumidor, ha demanat comentaris: "Estic orgullós del que hem aconseguit per als consumidors europeus. Les tarifes han estat injustament altes durant massa temps. Som una unió i no hi havia cap raó lògica per a aquests costos. Espero que aquesta sigui la fi del xoc a Europa. "

A més de les trucades intra-comunitàries, la nova llei també inclou mesures de principis i de llarg termini. A partir de 2020, tots els ciutadans europeus tindran dret a una connexió a Internet de banda ampla assequible. La llei exigeix ​​que cada país europeu asseguri, mitjançant un val o una tarifa social, que els ciutadans amb baixos ingressos o desavantatges puguin permetre's una connexió a Internet.

“Internet ha de ser vist com una utilitat. De la mateixa manera que no negaríem l’accés a l’electricitat, al gas o a l’aigua, no s’hauria de negar l’accés a Internet només perquè estiguin en desavantatge ", ha afegit Charanzová.

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , , , , ,

categoria: Una primera pàgina, La tecnologia informàtica, EU, Parlament Europeu, Estil de vida

Els comentaris estan tancats.