Temporada de #ClassicFilms: clàssics europeus projectats a llocs de #CulturalHeritage a tot Europa

Aquest estiu es projectaran clàssics de cinema europeus en alguns dels llocs més emblemàtics del patrimoni cultural d'Europa. Ua finals de setembre, es projectaran pel·lícules clàssiques de tota la UE de manera gratuïta en una àmplia varietat de llocs als països de la UE de 13: des de petites ciutats fins a capitals, destacant el ric i divers patrimoni cultural d'Europa. Com a part de la restauració i la digitalització més àmplia de les pel·lícules patrimonials, la sèrie d’esdeveniments "A Season of Classic Films" està recolzada per Creative Europe MEDIA programes.

Tibet Navracsics, comissari d'Educació, Cultura, Joventut i Esports, va dir: "El patrimoni cultural europeu, inclosos els nostres grans clàssics de cinema, hauria de ser accessible per a tothom. Em complau veure que la Temporada de Films Clàssics permet que tothom interessat pugui formar part d’una experiència compartida a tot Europa, fins i tot en assistir a un esdeveniment local. "

La comissària Mariya Gabriel per a l’economia digital i la societat va afegir: “El cinema és una part essencial de la nostra cultura europea rica i diversa i contribueix a reforçar els vincles entre persones que senten la mateixa passió i emoció per a les pel·lícules. La transformació digital té un potencial decisiu per enfortir els efectes positius de la cultura, tant econòmica com social. Aquest és el repte de la nostra estratègia Digital4Culture, per aprofitar aquesta connexió reeixida entre les tecnologies digitals i la cultura ”.

La temporada de pel·lícules clàssiques començarà a la temporada Festival de cinema de Bolonya amb un presentació d'algunes de les pel·lícules restaurades filmat amb el sistema de colors Chronochrome de Gaumont, una de les primeres tècniques de filmació en color. Entre les pel·lícules clàssiques que es projectaran durant tota la temporada hi ha alguns dels títols més coneguts del cinema mundial, inclosos els de Fritz Lang Metròpoli (1927), de François Truffaut Els cops de 400 (1959), i Cinema Paradiso (1988) de Giuseppe Tornatore. Els escenaris emblemàtics de les projeccions inclouen Aristotelous Square a Tessalònica, Grècia, el Castell de Kilkenny a Irlanda i la Piazza Maggiore de Bolonya, Itàlia. El programa complet de la temporada està disponible aquí.

Fons

Des de 1991, la Comissió Europea ha estat donant suport al sector audiovisual europeu, contribuint a la competitivitat ia la diversitat cultural a Europa a través del programa MEDIA. Una de les seves accions més substancials és donar suport financer a la distribució de pel·lícules europees fora del seu país de producció. Cada any, de mitjana, les pel·lícules de 400 es posen a disposició del públic d’un altre país europeu amb l’ajuda de MEDIA. Al maig, 2018, la Comissió va proposar augmentar el pressupost del programa gairebé 30% per al proper pressupost a llarg termini de la UE per a 2021-2027.

Dins d'aquest projecte, Creative Europe MEDIA també finançarà la restauració i la digitalització de pel·lícules patrimonials per tal de garantir que la cultura europea es transmeti a les generacions futures. Es va planificar la sèrie d’esdeveniments d’aquest estiu com a part del programa 2018 Any Europeu del Patrimoni Cultural i reforçat per la Estratègia de Digital4Culture.

"Una temporada de pel·lícules clàssiques" segueix una primera iniciativa Nit de cinema europeu, que va programar les projeccions gratuïtes de 50 de pel·lícules compatibles amb 20 MEDIA des de 3 a 7 desembre 2018 a tota la UE i va arribar a persones gairebé 7,200. S'espera que la temporada de pel·lícules clàssiques atragui els europeus de 15,000 a les projeccions gratuïtes.

Més informació

Programa complet de "Una temporada de pel·lícules clàssiques"

Mapa interactiu amb totes les projeccions

Fitxa informativa: MEDIA-Creative Europe al pressupost de la UE 2021-2027

Any Europeu del Patrimoni Cultural

Comentaris

Comentaris de Facebook

etiquetes: , , , ,

categoria: Una primera pàgina, Cinema, entreteniment, EU, Comissió Europea, Els festivals de cinema, Estil de vida

Els comentaris estan tancats.