Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Commission llança la campanya "CharactHer" per potenciar tots els talents de la indústria del cinema i els mitjans de comunicació

publicat

on

A l' Festival de Cannes, la Comissió ho és llançament an campanya de sensibilització adreçat a fomentar la diversitat i la inclusió a la indústria del cinema i els mitjans de comunicació i a ressaltar la igualtat de gènere i el paper de les dones en el sector. La campanya, titulada "CharactHer', és la primera iniciativa amb un enfocament clar sobre la diversitat i la inclusió llançada en el marc del Pla d’acció de mitjans i audiovisuals. La vicepresidenta de Valors i Transparència, Věra Jourová, participarà a l'esdeveniment de llançament i s'unirà a la taula rodona sobre els obstacles als quals s'enfronten les dones al llarg de la seva carrera.

El vicepresident Jourová va dir: "A mesura que superem la pandèmia, hem d'assegurar-nos que les dones prenguin el protagonisme dels nostres esforços de recuperació. Amb aquesta campanya, esperem que puguem inspirar a moltes dones perquè Europa pugui aprofitar al màxim tots els seus talents ”. El seu discurs d'obertura estarà disponible aquí.

El comissari del mercat interior, Thierry Breton, va afegir: “Quan vam presentar el pla d’acció sobre mitjans i audiovisuals al desembre, la nostra prioritat era molt clara: la diversitat s’ha de situar al capdavant dels nostres esforços en la recuperació i transformació dels mitjans de comunicació i del sector audiovisual. La promoció de la inclusió no és només la nostra responsabilitat social, sinó una peça crucial en el nostre camí cap a una indústria més resistent i competitiva ”.

L' 'La campanya de CharactHer s’emmarca dins d’un esforç polític més ampli dirigit a enfortir l’agenda de la Comissió a Unió de la igualtat a través de l’Estratègia de la UE per a la igualtat de gènere. La campanya, realitzada en col·laboració amb Collectif 50/50, començarà en el marc del Festival de Cannes, on 17 pel·lícules recolzades per la UE competeixen pels premis. En el context del Marché du Film del Festival de Cannes, la Comissió també participarà diversos esdeveniments en el marc del Programa MEDIA d’Europa creativa.

Més informació està disponible aquí.

medi ambient

Gestió de l'aigua: la Comissió consulta per actualitzar les llistes de contaminants que afecten les aigües superficials i subterrànies

publicat

on

La Comissió ha llançat un consulta pública en línia buscar opinions sobre la propera revisió de les llistes de contaminants que es produeixen a les aigües superficials i subterrànies, així com sobre les normes reguladores corresponents. Aquesta iniciativa és particularment important per implementar la recentment adoptada Pla d’acció de contaminació zero com a part de la Acord Verd Europeu, i esforços més amplis per garantir un ús més eficient i segur de l'aigua.

El comissari de Medi Ambient, Oceans i Pesca, Virginijus Sinkevičius, va dir: “Tots els europeus haurien de beneficiar-se d’aigua neta. Garantir una bona qualitat de les aigües superficials i subterrànies a Europa és fonamental per a la salut humana i el medi ambient. Cal evitar la contaminació causada per pesticides, productes químics fets per l’home o per residus de productes farmacèutics. Volem escoltar la vostra opinió sobre com es pot aconseguir millor això ".

Es va trobar una avaluació recent ("comprovació de la forma física") al desembre de 2019 La legislació de la UE sobre aigües és adequada per als propòsits. Tot i això, cal millorar en aspectes com la inversió, l'aplicació de normes, la integració d'objectius d'aigua en altres polítiques, la simplificació administrativa i la digitalització. Aquesta revisió té com a objectiu solucionar algunes de les mancances en relació amb la contaminació química i l’obligació legal de revisar periòdicament les llistes de contaminants, així com ajudar a accelerar la seva implementació. La consulta pública està oberta a comentaris fins a l’1 de novembre de 2021. Hi trobareu més informació comunicat de premsa.

Seguir llegint

Corona virus

Vacunes COVID-19: llançament del mapa interactiu sobre les capacitats de producció de vacunes a la UE

publicat

on

La Comissió ha publicat un document el mapa interactiu mostrant les capacitats de producció de vacunes COVID-19 a la UE, al llarg de tota la cadena de subministrament. L’eina de mapatge es basa en les dades obtingudes a través del treball del grup de treball per a l’ampliació industrial de la producció de vacunes COVID-19, en les dades recopilades durant l’esdeveniment de maridatge organitzat per la Comissió al març, així com en la informació disponible públicament i la informació compartida per part dels estats membres. Aquestes dades es complementaran i actualitzaran a mesura que es disposi de més informació.

El comissari Breton, responsable del mercat interior i cap del grup de treball, va dir: “Amb més de mil milions de dosis de vacuna produïdes, la nostra indústria ha ajudat la UE a convertir-se en el continent més vacunat del món i en el principal exportador mundial de vacunes COVID-19. Aquest mapa interactiu, que inclou centenars de fabricants, proveïdors i distribuïdors amb seu a la UE, mostra l’amplitud de l’ecosistema industrial, així com el potencial de noves associacions industrials per impulsar encara més la nostra preparació per a emergències sanitàries.

El grup de treball va classificar les empreses en funció de la seva àrea principal d’activitat, de manera que les empreses poden tenir més capacitats que les reflectides al mapa. El grup de treball per a l’ampliació industrial de la producció de vacunes COVID-19 va ser creat per la Comissió el febrer de 2021 per augmentar la capacitat de producció de vacunes COVID-19 a la UE, actuant com a finestreta única per als fabricants que busquen suport, i identificar i abordar els colls d'ampolla en termes de capacitat de producció i cadena de subministrament. El mapa interactiu està disponible aquí.

Seguir llegint

medi ambient

La UE inverteix 122 milions d’euros en projectes innovadors per descarbonitzar l’economia

publicat

on

Per primera vegada des de la creació del Fons d'Innovació, la Unió Europea inverteix 118 milions d'euros en 32 petits projectes innovadors ubicats a 14 estats membres de la UE, Islàndia i Noruega. Les subvencions donaran suport a projectes destinats a introduir tecnologies baixes en carboni al mercat en indústries intensives en energia, hidrogen, emmagatzematge d'energia i energies renovables. A més d’aquestes subvencions, 15 projectes ubicats a 10 estats membres de la UE i Noruega es beneficiaran d’una ajuda al desenvolupament de projectes per valor de fins a 4.4 milions d’euros, amb l’objectiu d’avançar la seva maduresa.

El vicepresident executiu, Timmermans, va dir: "Amb la inversió actual, la UE dóna suport concret a projectes de tecnologia neta a tota Europa per ampliar solucions tecnològiques que puguin ajudar a assolir la neutralitat climàtica el 2050. L'augment del Fons d'innovació proposat a Fit for 55 El paquet permetrà a la UE donar suport a més projectes en el futur, accelerar-los i portar-los al mercat el més ràpidament possible ".

A el comunicat de premsa està disponible en línia.

Seguir llegint
anunci
anunci

Tendències