Connecteu-vos amb nosaltres

Religió

Els musulmans i els sikhs tenen problemes d'imatge?

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

En els últims anys sembla que hi ha hagut un gran augment en la presentació d'informació relacionada amb la violència sobre la religió i els seguidors de la religió a través de les xarxes socials i els serveis de missatgeria. Les xarxes socials han accelerat el ritme amb el qual un esdeveniment concret pren un aspecte religiós gairebé immediatament. Per exemple, les recents manifestacions extremes al Regne Unit, Canadà i els Estats Units relacionades amb el moviment sikh Khalistan i els atacs als temples hindús per part de turmes musulmanes a Bangladaesh, els talibans que prohibeixen l'educació per a les dones s'han presentat directament com a arrelats a la religió pels informes dels mitjans de comunicació. Més recentment, l'assassinat d'Atiq Ahmed, polític convertit en sense llei mentre estava sota custòdia policial a l'Índia s'ha relacionat immediatament amb la religió i les ideologies basades en la religió. Per tant, és important examinar què pensa la gent de les diverses religions. L'equip d'investigació de l'Indian Institute of Management-Rohtak va realitzar una enquesta a l'Índia, amb 4012 enquestats del grup d'edat de 18 a 65 anys amb almenys una qualificació de batxillerat. L'Índia és la democràcia més gran del món amb diverses minories grans i pròsperes. Els resultats de l'enquesta són perplexos, escriu Professor Dheeraj Sharma, Institut Indi de Gestió-Rohtak.

L'enquesta va preguntar a l'enquestat com se sentiria si el seu fill portés a casa algú d'una confessió religiosa a la qual no pertany. Es va informar que més del 62% dels indis se sentien incòmodes si el seu fill portava a casa seva alguna cosa d'una religió diferent. Aquesta xifra, però, variava segons les religions. Per als enquestats hindús, el 52% se sentia incòmode, el 64% dels musulmans, el 32% dels sikhs, els cristians només el 28%, l'11% dels budistes i el 10% dels jainistes.

A continuació, per descobrir els motius subjacents del malestar entre les persones, l'enquesta va preguntar quines religions fomentaven el respecte i la cura per a tothom a la societat. També quina religió fomenta la violència i quina religió fomenta la pau. Els resultats van indicar que el 58% va dir que creu que les pràctiques i opinions musulmanes fomenten la violència, el 48% pensava així sobre els sikhs. En comparació, només el 3% va percebre violència en les pràctiques i opinions budistes i el 10% en els hindús. Finalment, el 2% va dir que pensa en les pràctiques jainistes i les opinions fomenten la violència i només el 8% pensa en el mateix sobre les pràctiques i els punts de vista cristians.

Els resultats del nostre estudi coincideixen amb els resultats de l'estudi de 2009 realitzat per Angus Reid Strategies al Canadà, que va trobar que més del 66% dels canadencs veuen l'islam o el sikhisme de manera desfavorable. A més, la mateixa enquesta va trobar que el 45% va dir que creu que l'Islam fomenta la violència, i el 26% creu que el sikhisme fomenta la violència. Comparativament, només el 13% va percebre violència en els ensenyaments hindús, el 10% va percebre violència en els ensenyaments cristians i el 4% en el budisme.

No és possible evitar que els mitjans de comunicació presentin imatges de crim, guerra i terrorisme que fan que més de la meitat dels indis percebin que l'islam i el sikhisme fomenten la violència. Els esdeveniments recents a l'Afganistan no han ajudat la imatge dels musulmans a l'Índia, l'atac de camions del dia de la Bastilla i els atacs als temples hindús a afegir a la imatge negativa dels musulmans. A més, diversos actes de violència horripilants com el tall de mans a un policia per part d'una persona sikh, 26th La violència de gener a Delhi com a part de la protesta per la llei agrícola i la protesta violenta a l'Alta Comissió de Londres de l'Índia només augmenten la imatge negativa dels sikhs. Les imatges de persones que empunyaven espases als carrers no ajuden a la imatge ja percebuda violenta dels sikhs. Tota la cobertura mediàtica relacionada amb Amritpal (un suposat Khalistani) a Punjab, els recents atemptats a la ciutat d'Amritsar i el frenesí mediàtic contra els gàngsters musulmans convertits en polític a Uttar Pradesh no ajuden de cap manera positiva la imatge de musulmans i sikhs.

La formació de la percepció es pot explicar mitjançant la teoria del moviment del significat (MMT) que explica com els esdeveniments relacionats amb musulmans i sikhs en una part del món tenen un impacte en la imatge global dels musulmans i sikhs a tot el món. MMT afirma que el significat sociocultural dels objectes, esdeveniments, persones i organitzacions s'extreu del món culturalment constituït. Més concretament, els esdeveniments significatius donen lloc a la formació d'associacions que donen lloc a la formació de percepcions. Si bé els esdeveniments menors poden desaparèixer, els esdeveniments significatius poden continuar definint i caricaturitzant identitats. En altres paraules, el bombardeig a l'aire lliure d'Air India de 1985 per part dels insurgents sikhs va ser un punt d'inflexió per a les opinions i la percepció sobre els sikhs. L'esdeveniment va estendre una negativitat significativa sobre els sikhs al Canadà i al món.

Els sikhs del Canadà van quedar tan sorpresos pel bombardeig que durant els propers anys, els sikhs de tot el Canadà van fer esforços addicionals per desvincular-se de manera demostrable del suport tàcit o explícit a qualsevol activitat violenta. De la mateixa manera, els esdeveniments de l'9 de setembre van desenvolupar una imatge global dels musulmans com a violents i agressius. A més, qualsevol violència als països de majoria musulmana es descriu com a incrustada en la religió. Molts argumenten que aquests esdeveniments ignoren el context social, polític i econòmic en què es produeixen aquests esdeveniments, però aquests arguments no compensen les narracions dominants sobre la imatge religiosa.

anunci

A continuació, pot ser important determinar si les lleis s'han de relaxar per acomodar pràctiques i normes religioses en una democràcia. Els resultats de l'enquesta indiquen que el 83 per cent dels enquestats considera que no hi hauria d'haver cap relaxació en les lleis per adaptar-se a les pràctiques i normes religioses. Finalment, vam preguntar si els enquestats tenien un amic de tota religió. Concretament, li vam preguntar: "Té personalment amics que siguin seguidors de la religió que s'indiquen a continuació: hinduisme, islam, cristianisme, sikhisme, jainisme i budisme? L'Índia és aproximadament un 80% hindú, un 14% musulmans, un 2% sikhs, un 2% cristians, menys d'un per cent jains i budistes. Més del 22% dels enquestats van afirmar tenir un amic musulmà, més del 12% dels enquestats van declarar tenir un amic sikh, el 6% van declarar tenir un amic cristià, el 3% va declarar tenir un amic jainista i l'1% va declarar tenir un budista. amic. Semblant a l'enquesta d'Angus Reid Strategies, vam trobar que tenir amics que segueixen aquesta religió no implica necessàriament una visió positiva d'aquesta religió i activitats religioses. Una simple correlació entre ambdues no és significativa.

Per tant, el desenvolupament de l'amistat i l'augment del contacte pot no ser necessari millorar, canviar o revertir la imatge negativa que predomina en la narrativa dominant, però sens dubte pot ajudar a millorar la comprensió i la tolerància. La millor manera possible d'alterar la imatge negativa és tenir esdeveniments positius importants i significatius que tinguin un impacte més profund i durador. En altres paraules, quan l'Índia escull un president musulmà o un primer ministre sikh, realment millora encara més la imatge positiva dels hindús. Semblant al Regne Unit, alguns països musulmans poden considerar nomenar un no musulmà com a cap d'estat per millorar la imatge dels musulmans a tot el món. Aleshores es poden considerar tolerants i de ment oberta.

De la mateixa manera, si el Punjab escull un ministre en cap hindú i J&K escull un ministre en cap hindú quan es restableixi l'estat, probablement ajudarà a una imatge positiva dels sikhs i els musulmans. A més, importants personalitats sikhs i musulmanes han de condemnar obertament els actes violents i els autors de violència. Aquests poden ser un bon auguri per elevar la imatge dels sikhs i els musulmans. Després de 1947, quan es va crear un país separat per als musulmans, la resta (Índia) per simple lògica podria haver estat una nació hindú. Per tant, un home savi va dir una vegada que l'Índia és laica perquè els indis són seculars. Aquesta noció també s'ha de nodrir a través d'esdeveniments significatius.

*Les opinions expressades són personals i l'assistència a la recerca la proporcionen la Sra. Lubna i la Sra. Eram, ambdues estudiants de doctorat de l'Indian Institute of Management-Rohtak.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències