Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió Europea

Agricultura: la Comissió aprova una nova indicació geogràfica dels Estats Units

publicat

on

La Comissió ha aprovat la inclusió de "Vall de Willamette'vins dels Estats Units al registre d'Indicació Geogràfica Protegida (IGP). "Willamette Valley" encara són vins (negres, rosats i blancs) i escumosos produïts a la part nord-oest d'Oregon, limitats al nord amb el riu Columbia, a l'oest amb les muntanyes Coast Range, al sud pel Les muntanyes de Calapooya i a l’est per les muntanyes Cascade. Les característiques organolèptiques exclusives dels vins "Willamette Valley" inclouen aspectes de brillantor i fruita fresca, amb l'acidesa proporcionada pel clima fresc protegit.

La vall de Willamette, en virtut de la seva elevada latitud nord, la proximitat a un oceà fred i les vinyes inclinades amb ombra de pluja, presenta un estil únic de vi nord-americà. Aquesta nova denominació és el segon producte nord-americà que es protegeix i s’afegirà a la llista de 1,621 vins ja protegits. La política de qualitat de la UE té com a objectiu protegir els noms de productes específics per promoure les seves característiques úniques, vinculades al seu origen geogràfic i al seu coneixement tradicional. Més informació al Esquemes de qualitat de la UE i a la base de dades eAmbrosia.

Seguir llegint

Corona virus

Desinformació del coronavirus: les plataformes en línia fan noves accions i demanen que més jugadors s’uneixin al codi de pràctica

publicat

on

La Comissió té publicat els informes de Facebook, Twitter, TikTok, Microsoft i Google sobre les mesures preses al juny per combatre la desinformació del coronavirus. Els actuals signants i la Comissió també demanen a noves empreses que s'uneixin a la Codi de pràctica sobre desinformació ja que ajudarà a ampliar el seu impacte i a fer-lo més eficaç. La vicepresidenta de Valors i Transparència, Věra Jourová, va dir: "El programa de control de la desinformació COVID-19 ha permès fer un seguiment de les accions importants que han dut a terme les plataformes en línia. Amb les noves variants de la propagació del virus i les vacunes que continuen a tota velocitat, és crucial complir els compromisos. Esperem el reforç del Codi de Pràctica ”.

El comissari del mercat interior, Thierry Breton, va afegir: “La UE va mantenir la seva promesa de lliurar prou dosis per vacunar amb seguretat tots els ciutadans de la UE. Ara totes les parts interessades han d’assumir la seva responsabilitat de superar la vacil·lació vacil·lària provocada per la desinformació. Mentre reforcem el Codi de Pràctica amb plataformes i signants, demanem que nous signants s’uneixin a la lluita contra la desinformació ”. 

Per exemple, la campanya de TikTok de suport a la vacunació, amb el govern irlandès, va assolir més d'un milió de visites i més de 20,000 m'agrada. Google va continuar treballant amb les autoritats de salut pública per mostrar informació sobre els llocs de vacunació a la Cerca de Google i a Maps, una funció disponible a França, Polònia, Itàlia, Irlanda i Suïssa. A Twitter, els usuaris ara poden formar sistemes automatitzats per identificar millor les infraccions de la política de desinformació COVID-19 de la plataforma.

Microsoft va ampliar la seva associació amb NewsGuard, una extensió Edge que adverteix sobre els llocs web que propaguen desinformació. Facebook va cooperar amb les autoritats sanitàries internacionals per augmentar la consciència pública sobre l’eficàcia i la seguretat de les vacunes i amb els investigadors de la Michigan State University (MSU) per detectar i atribuir millor els deepfakes. Aquests esforços conjunts han de continuar tenint en compte els reptes persistents i complexos que encara presenta la desinformació en línia. El programa de supervisió de la desinformació COVID-19 de la Comissió s’ha estès fins a finals del 2021 i ara es publicaran informes cada dos mesos. El proper conjunt d’informes es publicarà al setembre. Seguint el Guia publicada recentment, els signants han iniciat el procés per enfortir el Codi i han posat en marxa una convocatòria d'interès conjunta per a possibles nous signants.

Seguir llegint

Comissió Europea

La Comissió obre procediments d'infracció contra 12 estats membres per no transposar les normes de la UE que prohibeixen pràctiques comercials deslleials

publicat

on

TLa Comissió va obrir procediments d'infracció contra 12 estats membres per no transposar les normes de la UE que prohibien les pràctiques comercials deslleials al sector agroalimentari. El Directiva sobre pràctiques comercials deslleials a la cadena de subministrament agrícola i alimentària, adoptada el 17 d’abril de 2019, garanteix la protecció de tots els agricultors europeus, així com dels proveïdors petits i mitjans, contra 16 pràctiques comercials deslleials dels compradors més grans de la cadena de subministrament alimentari. La Directiva cobreix els productes agrícoles i alimentaris que es comercialitzen a la cadena de subministrament, i prohibeix per primera vegada a nivell de la UE aquestes pràctiques injustes imposades unilateralment per un altre soci comercial.

La data límit per transposar la Directiva a la legislació nacional va ser l'1 de maig de 2021. A data d'avui, Bulgària, Croàcia, Dinamarca, Finlàndia, Alemanya, Grècia, Hongria, Irlanda, Letònia, Lituània, Luxemburg, Malta, els Països Baixos, Eslovàquia i Suècia han tingut van notificar a la Comissió que van adoptar totes les mesures necessàries per transposar la Directiva, declarant així la transposició completa. França i Estònia han informat que la seva legislació només transposa parcialment la Directiva.   

La Comissió va enviar cartes de notificació formal a Àustria, Bèlgica, Xipre, Txèquia, Estònia, França, Itàlia, Polònia, Portugal, Romania, Eslovènia i Espanya, sol·licitant-los que adoptessin i notifiquessin les mesures pertinents. Els Estats membres tenen ara dos mesos per respondre.

Fons

Aquesta Directiva sobre pràctiques comercials deslleials a la cadena de subministrament agrícola i alimentària contribueix a reforçar la posició dels agricultors a la cadena de subministrament alimentari. Les 16 pràctiques comercials deslleials que es prohibiran inclouen, entre d'altres: (i) retards en els pagaments i cancel·lacions de comandes d'última hora per a productes alimentaris peribles; (ii) canvis unilaterals o retroactius dels contractes; (iii) obligar el proveïdor a pagar pels productes desaprofitats; i (iv) denegar contractes escrits.

D’acord amb la Directiva, els agricultors i els petits i mitjans proveïdors, així com les organitzacions que els representen, tindran la possibilitat de presentar queixes contra aquestes pràctiques dels seus compradors. Els estats membres haurien de posar en marxa autoritats nacionals designades que gestionaran les queixes. Aquestes normes protegeixen la confidencialitat per evitar possibles represàlies dels compradors.

La Comissió també ha pres mesures per augmentar transparència del mercat   promoure la cooperació dels productors. Juntes, aquestes mesures asseguraran una cadena de subministrament més equilibrada, justa i eficient en el sector agroalimentari.

Més informació

Pràctiques comercials deslleials a la cadena alimentària

Cadena de subministrament agroalimentari

Seguir llegint

Corona virus

Coronavirus: la Comissió signa un contracte per obtenir un tractament anticorp monoclonal

publicat

on

Ahir (27 de juliol) la Comissió va signar un contracte marc de contractació conjunta amb l’empresa farmacèutica Glaxo Smith Kline per al subministrament de sotrovimab (VIR-7831), una teràpia d’anticossos monoclonals d’investigació, desenvolupada en col·laboració amb la biotecnologia VIR. Forma part del primera cartera de cinc productes terapèutics prometedors anunciada per la Comissió el juny de 2021, i actualment està en procés de revisió per part de l'Agència Europea de Medicaments. 16 estats membres de la UE participen en la contractació per a la compra de fins a 220,000 tractaments. Sotrovimab es pot utilitzar per al tractament de pacients amb coronavirus amb símptomes lleus que no requereixen oxigen suplementari, però que presenten un risc elevat de COVID-19 sever. Els estudis en curs suggereixen que el tractament precoç pot reduir el nombre de pacients que progressen a formes més greus i requereixen hospitalització o ingrés a les unitats de cures intensives.

La comissària de Salut i Seguretat Alimentària, Stella Kyriakides, va dir: "Ens comprometem en el nostre Estratègia terapèutica COVID-19 tenir almenys tres noves terapèutiques autoritzades per a l’octubre. Ara lliurem un segon contracte marc que aporta tractaments d’anticossos monoclonals als pacients. Juntament amb les vacunes, una teràpia segura i eficaç tindrà un paper fonamental en el retorn d’Europa a una nova normalitat ”.

Els anticossos monoclonals són proteïnes concebudes al laboratori que imiten la capacitat del sistema immunitari per combatre el coronavirus. S’uneixen a la proteïna espiga i, per tant, bloquegen la fixació del virus a les cèl·lules humanes. La Comissió Europea va celebrar prop de 200 contractes per a diferents contramesures mèdiques per valor de més de 12 milions d'euros.

Segons el contracte marc actual amb Glaxo Smith Kline, els estats membres poden comprar sotrovimab (VIR-7831) si és necessari, un cop ha rebut l'autorització d'ús d'emergència a l'estat membre en qüestió o una autorització de comercialització (condicional) a nivell de la UE de la Agència Europea del Medicament. Es pot trobar més informació aquí.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències