Connecteu-vos amb nosaltres

Inici

Ashton: Més comerç d'armes amb transpiració

COMPARTIR:

publicat

on

getImage4

La Comissió Europea ha proposat una decisió del Consell que autoritzi els Estats membres de la UE a signar el tractat sobre el comerç internacional d’armes convencionals, l’anomenat Tractat de Comerç d’armes (ATT).

"La UE i els seus Estats membres donen suport a la signatura i ratificació anticipades del Tractat sobre el comerç d'armes, sobretot perquè puguem aprofitar l'impuls creat per la recent votació de l'Assemblea General i garantir una implementació ràpida. Establint normes comunes obligatòries per a la importació, exportació i transferència d’armes convencionals, l’ATT farà que el comerç d’armes sigui més responsable i més transparent. Té el potencial de reforçar la pau i la seguretat internacional ", - va dir catherine Ashton, alta representant per a afers exteriors i política de seguretat.

L’ATT té l’objectiu de fer més responsable el comerç legal d’armes convencionals, establint alts estàndards internacionals comuns sobre importacions, exportacions i transferències. Preveu l'avaluació de les transferències d'armes i les mesures per evitar el desviament d'armes convencionals dels Estats importadors i exportadors. A més, millora la transparència en el comerç d'armes requerint el manteniment de registres i la presentació d'informes a la Secretaria i altres estats part. Les disposicions de l’ATT abasten les armes convencionals de les categories següents: tancs de batalla, vehicles de combat blindats, sistemes d’artilleria de gran calibre, avions de combat, helicòpters d’atac, vaixells de guerra, míssils i llançadors de míssils i armes petites i lleugeres. El tractat també cobreix les municions / municions i parts i components relacionats.

Com que l’ATT es refereix a qüestions de competència exclusiva de la UE, com ara els controls d’importació i exportació, els Estats membres només poden decidir l’adhesió a l’ATT prèvia autorització del Consell a proposta de la Comissió.

"L'objectiu del Tractat sobre el comerç d'armes és contribuir a la pau, la seguretat i l'estabilitat internacionals i regionals regulant el comerç internacional d'armes convencionals i eradicant el comerç il·lícit d'armes. És vital omplir el buit del comerç no regulat d'armes convencionals a a nivell internacional i per ajudar al desenvolupament de la pau i els esforços humanitaris ", - va dir Antonio Tajani, comissari d'Indústria i Emprenedoria

L’ATT, establint estàndards legals comuns per a la importació, l’exportació i la transferència d’armes convencionals, fa que el comerç d’armes sigui més responsable i transparent, un objectiu compartit pel Parlament Europeu, el Consell i la Comissió. El comerç il·legal o mal regulat del comerç d’armes convencional costa tota la vida: més de 740,000 homes, dones i nens moren cada any a causa de la violència armada. La ràpida entrada en vigor de l'ATT és, per tant, de la màxima importància i, per tant, es recomana que tants Estats membres com sigui possible signin el Tractat del 3 de juny 2013, a la Cerimònia Solemne.

anunci

El Tractat es va adoptar finalment el 2 Abril 2013 per una Resolució de l'Assemblea General de les Nacions Unides. En aquesta resolució, que reunia la majoria aclaparadora dels membres de les Nacions Unides, 3 juny 2013 es va acordar com a data designada per obrir la signatura del tractat. El tractat entrarà en vigor noranta dies després de la cinquantena ratificació.

L’abstenció en el vot de l’Assemblea General de les Nacions Unides d’importants exportadors i importadors d’armes importants desafia el corrent polític al voltant dels objectius ATT. Tanmateix, és positiu que aquests països s'hagin compromès a realitzar un procés intern d'anàlisi del text del tractat que determini la seva posició futura respecte a l'ATT. El principal canvi polític comparat amb 2012 de juliol, quan es va negociar per primera vegada l'ATT a les Nacions Unides, és, certament, el suport clar i proactiu dels Estats Units a la conclusió del tractat.

Hi ha previst un tractat de signatura d’armes per a la 3d de juny.

 

Anna van densky

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències