Connecteu-vos amb nosaltres

Inici

Un estudi de la UE sobre migrants rebutja les afirmacions de "beneficiar el turisme"

COMPARTIR:

publicat

on

benefici

Un estudi de la Comissió Europea ha descobert que els immigrants desocupats de la UE constitueixen una proporció molt reduïda de les persones que reclamen beneficis socials als estats membres de la UE. L'estudi, realitzat per una consultora per a l'executiu de la UE, suggereix que les afirmacions sobre el "turisme de benefici" a gran escala a la UE són exagerades. Però el govern del Regne Unit encara vol que les normes de la UE siguin més estrictes sobre l'accés a les prestacions. A la majoria dels països de la UE estudiats, la proporció de migrants de la UE entre els beneficiaris del benestar era inferior al 5%. La Comissió Europea diu que els migrants de la UE continuen contribuint netament a les finances dels seus països d’acolliment pagant més impostos del que reben en beneficis.

Segons l’últim informe, els immigrants desocupats de la UE formen 1% de la població total de la UE. Al Regne Unit, la xifra era 1.2% a 2011 i 2012.

"L'estudi va trobar poques evidències a la literatura i a les consultes amb les parts interessades que suggereixen que la principal motivació dels ciutadans de la UE per emigrar i residir en un estat membre diferent és la relacionada amb els beneficis, en lloc de la feina o la família", segons l'estudi dels consultors ICF -Va dir GHK.

Es va examinar les prestacions en efectiu no contributives de tota la UE i l'accés a l'assistència sanitària, és a dir, les prestacions que no depenen de les contribucions d'assegurança nacionals d'una persona.

L'afiliació a la UE dóna als ciutadans de la nació 28 la llibertat de traslladar-se a un altre estat de la UE, treballar allà i reclamar avantatges, tot i que les condicions varien considerablement de país a país. La majoria de països de la UE es troben a la zona Schengen, on les revisions a la frontera són mínimes.

El nou estudi es basava en dades de l’enquesta, incloent estudis de casos i registres administratius nacionals. La consultora va assenyalar, no obstant això, que hi ha una manca de dades oficials sobre els immigrants no actius de la UE, de manera que moltes de les xifres són estimacions.

anunci

Al Regne Unit, gran part del debat s’ha centrat en l’accés dels migrants al Servei Nacional de Salut, que proporciona atenció universal i està finançat pels contribuents britànics.

Segons l’estudi de la UE, els migrants no actius de la UE representen, de mitjana, 0.2% de la despesa sanitària total a la UE.

En resposta a l'estudi, un portaveu del primer ministre del Regne Unit, David Cameron, va dir que hi havia "una preocupació generalitzada i comprensible" sobre el turisme de beneficis i el Regne Unit estava treballant amb altres països de la UE per canviar les normes d'accés a les prestacions.

"Hi ha un problema relacionat amb l'accés al sistema de benestar, tant amb la justícia com amb un problema de costos ... No creiem que el sistema actual funcioni", va dir.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències