Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Millor essencial legislar per al creixement i la competitivitat

COMPARTIR:

publicat

on

Dutch_Judge_clothing_detailEls eurodiputats d'Assumptes Jurídics d'avui (gener de 21) van instar a la Comissió Europea a augmentar la competitivitat i reduir la càrrega reguladora de la UE en dos informes destacats redactats pel MEP britànic Dr Sajjad Karim. La votació a la Comissió d'Afers Jurídics va avalar amb èxit els informes de "Millor legislació" i "Reforma d'auditoria" del Dr. Karim i va obrir el camí cap a una reforma positiva de la UE.

“La votació d'avui és un pas endavant per aconseguir que les pimes tornin al negoci. Necessitem que les pimes es concentrin en fer créixer el seu negoci i que no es vegin assetjades per la pesada burocràcia de la UE. El clima econòmic actual és dur i, per tant, és essencial que reformem la UE per crear condicions que permetin florir les empreses; que al seu torn crearà llocs de treball i impulsarà el creixement econòmic ", va dir el ponent Sajjad Karim (ECR, Regne Unit). L'informe d'iniciativa "Millor legislació", aprovat per 14 vots a favor, 8 en contra i 0 abstencions, subratlla que la reforma de la legislació i les pràctiques legislatives és "una eina essencial per aconseguir el creixement i la competitivitat a Europa".

Reduir la càrrega reguladora

Afers legals Els eurodiputats demanen a la Comissió Europea que apliquin ràpidament els compromisos establerts en la seva recent anàlisi de rendiment i rendiment normatiu (REFIT) per tal de reduir la càrrega reguladora i facilitar la comprensió de les lleis comunitàries. La legislació de la UE ha de ser "senzilla, eficaç i eficaç, proporcionar un valor afegit clar, ser fàcil d'entendre i accessible en totes les llengües oficials dels estats membres de la UE", diu la resolució.

Els diputats també demanen a la Comissió que faci propostes concretes per reduir la càrrega normativa global. Proposen que, per exemple, es puguin introduir excepcions o normes més lleugeres per a micro, petites i mitjanes empreses, si escau. No obstant això, la resolució subratlla que les mesures proposades per Better Lawmaking "no han de soscavar les proteccions mediambientals, dels consumidors i dels treballadors".

Més atenció a l’avaluació d’impacte

Els eurodiputats donen la benvinguda a la voluntat de la Comissió de tenir en compte totes les etapes de la legislació de la UE des de la iniciació i l’avaluació d’impacte fins a la implementació i l’avaluació. A més, els diputats europeus fomenten la millora de l’avaluació prèvia de la nova legislació.

anunci

Paper dels parlaments nacionals

La resolució demana un debat addicional sobre el paper dels parlaments nacionals en l’avaluació de qüestions europees. Destaca que en aquest punt es podrien fer moltes millores pràctiques, com ara directrius sobre criteris per a opinions raonades.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències