Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Missió complerta: Assoliments de la Presidència lituana de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

logai-06Per l’eurodiputada Justina Vitkauskaite Bernard i l’analista de polítiques del Parlament Europeu Vira Ratsiborynska

A partir de l'1 de juliol de 2013, Lituània ocupava la presidència rotativa del Consell de la UE per primera vegada en la història de Lituània. També va ser per primera vegada en la història de la UE que un país, en aquest cas Lituània, ostentava aquesta presidència de la UE ampliada de 28 estats. La complicada i desafiant missió de Lituània es va completar amb un gran èxit el primer de gener de 2014.

Mirant cap enrere sobre l’impacte i el fons de la presidència lituana de la UE, és important referir-se a les qüestions clau de la presidència lituana de la UE, com ara: quins van ser els seus principals èxits interns i externs? Com va influir la presidència lituana de la UE en la imatge del país a la UE i quins resultats va aportar a la UE?

anunci

L'anàlisi dels sis mesos de la presidència revela que els èxits i els resultats de la presidència van ser nombrosos. La influència positiva de la presidència lituana per al propi país va ser enorme. Abans de començar la presidència, Lituània havia aconseguit una forta imatge d'ella mateixa a la UE com a nou estat membre de la UE que s'havia adherit a la UE el 2004 i que en nou anys s'havia transformat d'un nouvingut en un soci experimentat -estat membre de la UE.

La Presidència lituana del Consell de la UE havia confirmat i enfortit aquesta imatge. La imatge positiva de Lituània i els lituans a nivell de la UE havia augmentat gradualment a causa del paper exigent i responsable de la mateixa presidència lituana. Els sis mesos de presidència lituana i l’augment de la visibilitat del país titular de la presidència a la UE s’han afegit a la imatge positiva i millorada d’un estat membre creïble que va aconseguir completar totes les tasques amb un gran èxit i una alta eficiència - i tot això sense ni tan sols tenir experiència prèvia a la presidència. El fet que Lituània hagués afrontat efectivament molts desafiaments que la presidència lituana va comportar també va contribuir al compliment de la important obligació que Lituània havia assumit a nivell de la UE.

Lituània va mostrar a tots els estats membres que pot treballar amb èxit a través i amb les institucions europees, buscant les millors solucions i coordinant i mediant totes les activitats necessàries a temps.

anunci

A més, la presidència també va ser valuosa per a la imatge lituana a la UE, ja que Lituània no només va demostrar un enfocament proactiu en moltes qüestions difícils per a la UE, sinó que també va demostrar que estava preparada i disponible per fer front als reptes de les polítiques internes i externes de la UE. En el context de la crisi econòmica, l’euroscepticisme creixent, els desafiaments de la desintegració, la greu necessitat de reformes i la inestabilitat interna de la UE Lituània va fer front a tots aquests problemes difícils i va utilitzar adequadament aquest moment difícil per a la UE i per a ella mateixa. Lituània també va abordar molts temes importants per a la UE i va adoptar molts actes jurídics en difícils "temps institucionals" per a la UE.

Aquest període tempestuós també va coincidir amb el final de l'actual composició del Parlament Europeu i la Comissió Europea i el final de l'antic cicle pressupostari de la UE. Per aquests motius, la presidència lituana de la UE també va ser una oportunitat per a Lituània de demostrar que Lituània està preparada per contribuir decisivament a la resolució de les qüestions clau de la UE i que pot fer front a totes aquestes tasques amb un alt grau de professionalitat, determinació i eficiència. Tenint en compte tot això, Lituània va fer una bona feina per restablir la credibilitat i la imatge de la mateixa UE.

L'èxit de la presidència lituana també es basa en el programa de la presidència lituana del Consell Europeu i es deu a la bona gestió de les prioritats adequades de la presidència. El missatge principal que Lituània va transmetre a la UE era fer que la UE fos creïble, creixent i oberta. Aquests objectius concordaven amb les prioritats clau de la UE i també estaven determinats per les necessitats de la UE, en particular per garantir polítiques fiscals creïbles i estabilitat financera a la UE, per assolir el creixement econòmic, fomentar l’ocupació i fer la UE més atractiva. per i obert a la resta del món.

Durant aquests sis mesos, Lituània va poder avançar en totes aquestes tasques prioritàries de la UE i va poder avançar amb moltes propostes legislatives centrades en l’aprofundiment i la integració del mercat únic i en el reforç de la Unió Econòmica i Monetària de la UE. . Pel que fa a aquest últim, es va produir un progrés considerable en la creació de la Unió Bancària. Es va aconseguir un èxit enorme amb l’aprovació del pressupost de la UE per al 2014 i del marc financer plurianual per al 2014-2020.

Només per això, la presidència lituana va finalitzar les negociacions sobre més de 60 actes jurídics relacionats amb el pressupost plurianual de la UE. La presidència lituana també va poder contribuir amb èxit a combatre l'atur juvenil i a millorar la situació relacionada amb els drets dels treballadors a la UE. Lituània també va ser capaç d’assolir resultats crucials en els camps de l’economia digital, l’energia i la política exterior. Lituània també va aconseguir un important acord sobre les regulacions de la política de cohesió 2014-2020 que va posar fi a dos anys de negociacions intensives. En general, Lituània va ajudar a completar les negociacions en molts camps importants que abastaven diferents polítiques de la UE que exigien la coordinació d’opinions i accions entre el Parlament Europeu, la Comissió i el Consell. En total, la intensa tasca de la presidència lituana demostra una alta eficiència dels resultats amb els seus aproximadament 137 actes legislatius, 239 actes no legislatius i 48 conclusions del Consell de la UE.

Pel que fa a les prioritats de la presidència general en la dimensió externa de la UE, es va cridar l'atenció particular de Lituània cap al partenariat oriental, que també reflectia la prioritat i l'interès de la política exterior lituana. Les bones relacions amb els països de l’associació oriental, la seva possible integració a la UE i l’assistència a les reformes d’aquests països continuen sent una de les prioritats principals de la política exterior lituana. Això es pot explicar pel fet que Lituània ha compartit molts desenvolupaments històrics, antecedents culturals i socials amb aquests països, cosa que al seu torn fa de Lituània un exemple il·lustratiu dels esforços d'integració i de desafiaments transformadors als quals han de fer front els països de l'Associació Oriental.

Com a defensor vocal dels processos d'integració en aquesta part del barri, era molt important que Lituània acollís amb èxit la tercera cimera de l'associació oriental. Durant i després d'aquesta cimera, Lituània va aconseguir mostrar coherència en la seva determinació política i va assumir amb èxit el paper de mediador entre la UE i els països de l'Associació Oriental.

La tercera cimera de l'associació oriental va donar molts resultats per a la UE i els països de l'associació oriental. Va augmentar la visibilitat de la regió de l'Associació Oriental i va atreure l'atenció de la UE sobre les deficiències i les llacunes de la política europea de veïnatge. A més, aquesta cimera va cridar l'atenció de la UE sobre la importància d'una gestió eficaç i segura de la política en aquesta part del món. També va augmentar la consciència a la UE sobre un model de relacions de veïnatge orientals en què els països triangles UE-Rússia-Associació Oriental poguessin conviure correctament i pacíficament i en què es respectessin els interessos nacionals dels països de l’Associació Oriental.

Tenint en compte tots aquests èxits i resultats, la Presidència lituana a la UE va ser una missió d’èxit per a Lituània per molts motius. Lituània va assolir els objectius establerts pel programa per a la presidència; va garantir resultats positius per als temes de l'agenda i va assegurar un procés legislatiu fluït en moltes qüestions importants per a la UE. Una gestió eficaç de l’agenda de la presidència combinada amb resultats negatius positius va fer que aquesta presidència fos destacada pel que fa als seus resultats. Els sis mesos de presidència van destacar la influència lituana a Europa i van presentar Lituània com un país obert als ulls de la resta del món. Amb aquest rècord de rendiment, Lituània es va convertir en un membre encara més reconegut de la família de la UE i va guanyar més pes polític a la UE.

Durant els sis mesos sencers, Lituània va tenir un paper molt responsable en la política exterior de la UE, que va donar resultats molt positius en molts camps de la UE. Ara aquesta complicada missió s’ha complert amb èxit. A partir del gener, aquest paper l'ha assumit un altre estat membre de la UE, Grècia, que haurà de continuar en el bon camí i l'ambiciosa càrrega de treball establerta per Lituània.

 

 

 

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint

EU

Setmana per endavant: Forewarned és avantatjat

publicat

on

El vicepresident de la Comissió, Maroš Šefčovič, presentarà dimecres (8 de setembre) el segon informe anual de previsió estratègica de la Comissió. L'informe s'avança una setmana abans del discurs anual del president de la Comissió sobre l'estat de la UE. La iniciativa forma part d’un esforç per garantir que la UE sigui resistent davant de reptes, però també sigui capaç de preparar-se incorporant la previsió en tots els aspectes de l’elaboració de polítiques. L’informe 2021 examinarà les megatendències estructurals mundials cap al 2050 que afectaran la UE i identificarà àrees on la UE podria impulsar el seu lideratge mundial. 

Dimarts (7 de setembre), el comissari Hahn celebrarà una conferència de premsa sobre l’adopció del marc dels bons verds. L’EUGBS (l’estàndard europeu de bons verds) vol ser una “eina robusta per demostrar que financen projectes legítims verds alineats amb el Taxonomia de la UE ”.

Parlament

anunci

Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva de l’Era Digital i comissària de competència, es reunirà (6 de setembre) amb els presidents de cinc comitès (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) al parlament per a un intercanvi d’opinions sobre l’agenda digital. 

El Comitè de Drets de les Dones i la delegació per a les relacions amb l'Afganistan es reuniran per debatre sobre la situació dels drets de les dones i les nenes.

El Comitè especial contra la malaltia del càncer es reunirà dijous (9 de setembre) per reunir-se per debatre l’intercanvi de dades sanitàries i la digitalització en prevenció i atenció del càncer, així com una actualització sobre la implementació de l’estratègia de la UE per a la sostenibilitat dels productes químics en el context de prevenció del càncer.

anunci

El subcomitè de seguretat i defensa debatrà sobre la situació a l'Afganistan, així com un estudi sobre la "preparació i respostes de la UE a les amenaces químiques, biològiques, radiològiques i nuclears (CBRN)" i l'avantprojecte de Sven Mikser (S&D, EE) sobre " Reptes i perspectives per a règims multilaterals de control d'armes i desarmament d'armes de destrucció massiva '. 

Tall

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea donarà la seva opinió sobre la recuperació de 2.7 milions d’euros del Regne Unit per la seva manca d’aplicació d’un enfocament basat en el risc en matèria de control duaner, malgrat les reiterades advertències de l’OLAF, l’oficina antifrau independent de la UE. El fet d’abordar aquest problema també va significar que els fabricants de la UE havien de competir amb els productes poc valorats que arribaven a la UE a través de la UE. La xifra de l'OLAF cobreix els anys 2011-2017. S’esperen altres judicis importants en matèria d’asil (C-18/20, C-768/19).

Consell

Els ministres d’Agricultura i Pesca es reuniran de manera informal de 5 a 7. Els ministres d'Economia i Finances tindran una reunió informal per videoconferència el 6 de setembre i tindran una altra reunió informal els dies 10-11. Com és habitual, l'Eurogrup es reunirà abans de la reunió inclusiva del 10. 

BCE

El Banc Central Europeu tindrà una reunió mensual periòdica dijous, amb una inflació que superarà ara el 2% objectiu, tots els ulls fixats en el que farà el BCE a continuació.

Tunísia

L’alt representant de la UE, Josep Borrell, visitarà Tunísia el divendres (10 de setembre). Al juliol, el president tunisià Kais Saied va destituir el primer ministre i va sospitar que el parlament invocava poders d'emergència davant les manifestacions per dificultats econòmiques i l'augment dels casos Covid-19. La UE ha demanat a Tunísia que respecti la seva constitució i l'estat de dret . 

Seguir llegint

EU

De tornada a l'escola, la mirada del reporter de la UE sobre la setmana que ve

publicat

on

Per a aquells de vosaltres que hàgiu aconseguit fugir per fer unes vacances d’estiu reparadores, ben fet, ho necessitareu. El següent trimestre serà (un altre) ocupat. 

Molta legislació ha començat el seu viatge legislatiu a través de la complexa màquina de presa de decisions de la UE, amb moltes propostes molt carnoses en camí de ser tallades a trossos, tallades a daus i especiades, i finalment llançades a la paella del comitè de conciliació que serà presentada a les cinc de la matinada per un polític amb els ulls obscurs com a triomf de la Presidència guanyada amb força. Entre les novetats hi ha les propostes climàtiques Digital i “Fit for 55”. Les propostes climàtiques prometen ser especialment contundents, ja que ja s'ha acordat la "Llei climàtica" que fixa els compromisos de carboni; trobar un equilibri final entre les propostes requerirà un comerç de cavalls d’una escala fins ara desconeguda.

El cinturó de Brussel·les va estar força inactiu a l’agost fins que els fets catastròfics de l’Afganistan van portar 20 anys d’intervenció occidental a una sortida menys que triomfant, plena de pànic i inglesa. L'Occident es troba en un desgavell desordenat, amb una confiança mínima. La Comissió von der Leyen es va presentar com a "geopolítica", l'administració de Biden va declarar "Amèrica ha tornat!" - i, tanmateix, aquí som. Una cosa que he après és que les coses mai són tan dolentes que no poden empitjorar. El triomf dels talibans i el brutal recordatori que l’ISIS no ha desaparegut ajudaran els qui donen suport als seus ideals en altres llocs. No és una imatge bonica, però Europa i l’Occident en general han de tenir el coratge del seu millor jo que defensa els drets, la democràcia, l’estat de dret i la prosperitat tant a casa com a l’estranger. 

anunci

La setmana vinent els ministres d'Afers Exteriors i de Defensa es reuniran per a consells informals per debatre les conseqüències dels fets recents. La greu inestabilitat més propera al nord d’Àfrica, el Líban i Bielorússia –entre d’altres– i, per descomptat, a l’Afganistan.

Els ministres de Defensa es reuniran per debatre la brúixola estratègica de la UE; l'objectiu és tenir un document complet al novembre; els esdeveniments recents han demostrat que la UE necessita assumir més responsabilitats i accions concertades en matèria de seguretat i defensa.

El dimarts (31 d’agost) hi haurà una reunió extraordinària de ministres de Justícia i Assumptes d’Interior que es reuniran per debatre sobre com tractaran l’inevitable moviment de persones procedents de l’Afganistan, el reassentament a la UE i el suport a aquells països veïns que ja ho han fet. acollit a milions de refugiats que necessitaran més suport financer.

anunci

Estat de dret

És difícil ser un far per a l’estat de dret a l’estranger, si les vostres parts constitueixen alegrement les normes, cosa que em porta a Polònia i Hongria, on l’estat d’estasi s’ha mantingut durant l’estiu.

Von der Leyen va rebutjar els eurodiputats i els experts legals en una carta de cinc pàgines en què es detallava com Hongria havia incomplert sis dels vuit principis de l’estat de dret relacionats amb la despesa del pressupost de la UE i, per tant, hauria de desencadenar la recentment encunyada «condicionalitat de l’estat de dret». mecanisme per evitar l’ús indegut de fons. Von der Leyen va escriure que els eurodiputats no havien aportat proves suficients de les infraccions i que la Comissió "no ha estat cridada adequadament a actuar".

El dia de Polònia el 16 d'agost no va ser un esdeveniment, amb una nova prevaricació per part de la seu central de la Comissió. No es pot evitar pensar que hi ha algú al servei jurídic de la Comissió que tingui la cita de Douglas Adams emmarcada al mur: “M’encanten els terminis. M’encanta el soroll que emprenen quan passen ”.

La Comissió va llançar la llauna pel camí mentre "llegien i analitzaven" la resposta de Polònia. El vicepresident Jourova visitarà Polònia el dilluns (30 d'agost). Els sorolls del ministre de Justícia, Zbigniew Ziobro, no són encoratjadors, ja que fa un tuit recentment que la UE participa en una "guerra híbrida" contra la UE. 

Mentrestant, Eslovènia continua frenant la designació de fiscals a la Fiscalia Europea, amb el primer ministre eslovè Jansa bloquejant les candidatures.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències