Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Missió complerta: Assoliments de la Presidència lituana de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

logai-06Per l’eurodiputada Justina Vitkauskaite Bernard i l’analista de polítiques del Parlament Europeu Vira Ratsiborynska

A partir de l'1 de juliol de 2013, Lituània ocupava la presidència rotativa del Consell de la UE per primera vegada en la història de Lituània. També va ser per primera vegada en la història de la UE que un país, en aquest cas Lituània, ostentava aquesta presidència de la UE ampliada de 28 estats. La complicada i desafiant missió de Lituània es va completar amb un gran èxit el primer de gener de 2014.

Mirant cap enrere sobre l’impacte i el fons de la presidència lituana de la UE, és important referir-se a les qüestions clau de la presidència lituana de la UE, com ara: quins van ser els seus principals èxits interns i externs? Com va influir la presidència lituana de la UE en la imatge del país a la UE i quins resultats va aportar a la UE?

L'anàlisi dels sis mesos de la presidència revela que els èxits i els resultats de la presidència van ser nombrosos. La influència positiva de la presidència lituana per al propi país va ser enorme. Abans de començar la presidència, Lituània havia aconseguit una forta imatge d'ella mateixa a la UE com a nou estat membre de la UE que s'havia adherit a la UE el 2004 i que en nou anys s'havia transformat d'un nouvingut en un soci experimentat -estat membre de la UE.

La Presidència lituana del Consell de la UE havia confirmat i enfortit aquesta imatge. La imatge positiva de Lituània i els lituans a nivell de la UE havia augmentat gradualment a causa del paper exigent i responsable de la mateixa presidència lituana. Els sis mesos de presidència lituana i l’augment de la visibilitat del país titular de la presidència a la UE s’han afegit a la imatge positiva i millorada d’un estat membre creïble que va aconseguir completar totes les tasques amb un gran èxit i una alta eficiència - i tot això sense ni tan sols tenir experiència prèvia a la presidència. El fet que Lituània hagués afrontat efectivament molts desafiaments que la presidència lituana va comportar també va contribuir al compliment de la important obligació que Lituània havia assumit a nivell de la UE.

Lituània va mostrar a tots els estats membres que pot treballar amb èxit a través i amb les institucions europees, buscant les millors solucions i coordinant i mediant totes les activitats necessàries a temps.

A més, la presidència també va ser valuosa per a la imatge lituana a la UE, ja que Lituània no només va demostrar un enfocament proactiu en moltes qüestions difícils per a la UE, sinó que també va demostrar que estava preparada i disponible per fer front als reptes de les polítiques internes i externes de la UE. En el context de la crisi econòmica, l’euroscepticisme creixent, els desafiaments de la desintegració, la greu necessitat de reformes i la inestabilitat interna de la UE Lituània va fer front a tots aquests problemes difícils i va utilitzar adequadament aquest moment difícil per a la UE i per a ella mateixa. Lituània també va abordar molts temes importants per a la UE i va adoptar molts actes jurídics en difícils "temps institucionals" per a la UE.

anunci

Aquest període tempestuós també va coincidir amb el final de l'actual composició del Parlament Europeu i la Comissió Europea i el final de l'antic cicle pressupostari de la UE. Per aquests motius, la presidència lituana de la UE també va ser una oportunitat per a Lituània de demostrar que Lituània està preparada per contribuir decisivament a la resolució de les qüestions clau de la UE i que pot fer front a totes aquestes tasques amb un alt grau de professionalitat, determinació i eficiència. Tenint en compte tot això, Lituània va fer una bona feina per restablir la credibilitat i la imatge de la mateixa UE.

L'èxit de la presidència lituana també es basa en el programa de la presidència lituana del Consell Europeu i es deu a la bona gestió de les prioritats adequades de la presidència. El missatge principal que Lituània va transmetre a la UE era fer que la UE fos creïble, creixent i oberta. Aquests objectius concordaven amb les prioritats clau de la UE i també estaven determinats per les necessitats de la UE, en particular per garantir polítiques fiscals creïbles i estabilitat financera a la UE, per assolir el creixement econòmic, fomentar l’ocupació i fer la UE més atractiva. per i obert a la resta del món.

Durant aquests sis mesos, Lituània va poder avançar en totes aquestes tasques prioritàries de la UE i va poder avançar amb moltes propostes legislatives centrades en l’aprofundiment i la integració del mercat únic i en el reforç de la Unió Econòmica i Monetària de la UE. . Pel que fa a aquest últim, es va produir un progrés considerable en la creació de la Unió Bancària. Es va aconseguir un èxit enorme amb l’aprovació del pressupost de la UE per al 2014 i del marc financer plurianual per al 2014-2020.

Només per això, la presidència lituana va finalitzar les negociacions sobre més de 60 actes jurídics relacionats amb el pressupost plurianual de la UE. La presidència lituana també va poder contribuir amb èxit a combatre l'atur juvenil i a millorar la situació relacionada amb els drets dels treballadors a la UE. Lituània també va ser capaç d’assolir resultats crucials en els camps de l’economia digital, l’energia i la política exterior. Lituània també va aconseguir un important acord sobre les regulacions de la política de cohesió 2014-2020 que va posar fi a dos anys de negociacions intensives. En general, Lituània va ajudar a completar les negociacions en molts camps importants que abastaven diferents polítiques de la UE que exigien la coordinació d’opinions i accions entre el Parlament Europeu, la Comissió i el Consell. En total, la intensa tasca de la presidència lituana demostra una alta eficiència dels resultats amb els seus aproximadament 137 actes legislatius, 239 actes no legislatius i 48 conclusions del Consell de la UE.

Pel que fa a les prioritats de la presidència general en la dimensió externa de la UE, es va cridar l'atenció particular de Lituània cap al partenariat oriental, que també reflectia la prioritat i l'interès de la política exterior lituana. Les bones relacions amb els països de l’associació oriental, la seva possible integració a la UE i l’assistència a les reformes d’aquests països continuen sent una de les prioritats principals de la política exterior lituana. Això es pot explicar pel fet que Lituània ha compartit molts desenvolupaments històrics, antecedents culturals i socials amb aquests països, cosa que al seu torn fa de Lituània un exemple il·lustratiu dels esforços d'integració i de desafiaments transformadors als quals han de fer front els països de l'Associació Oriental.

Com a defensor vocal dels processos d'integració en aquesta part del barri, era molt important que Lituània acollís amb èxit la tercera cimera de l'associació oriental. Durant i després d'aquesta cimera, Lituània va aconseguir mostrar coherència en la seva determinació política i va assumir amb èxit el paper de mediador entre la UE i els països de l'Associació Oriental.

La tercera cimera de l'associació oriental va donar molts resultats per a la UE i els països de l'associació oriental. Va augmentar la visibilitat de la regió de l'Associació Oriental i va atreure l'atenció de la UE sobre les deficiències i les llacunes de la política europea de veïnatge. A més, aquesta cimera va cridar l'atenció de la UE sobre la importància d'una gestió eficaç i segura de la política en aquesta part del món. També va augmentar la consciència a la UE sobre un model de relacions de veïnatge orientals en què els països triangles UE-Rússia-Associació Oriental poguessin conviure correctament i pacíficament i en què es respectessin els interessos nacionals dels països de l’Associació Oriental.

Tenint en compte tots aquests èxits i resultats, la Presidència lituana a la UE va ser una missió d’èxit per a Lituània per molts motius. Lituània va assolir els objectius establerts pel programa per a la presidència; va garantir resultats positius per als temes de l'agenda i va assegurar un procés legislatiu fluït en moltes qüestions importants per a la UE. Una gestió eficaç de l’agenda de la presidència combinada amb resultats negatius positius va fer que aquesta presidència fos destacada pel que fa als seus resultats. Els sis mesos de presidència van destacar la influència lituana a Europa i van presentar Lituània com un país obert als ulls de la resta del món. Amb aquest rècord de rendiment, Lituània es va convertir en un membre encara més reconegut de la família de la UE i va guanyar més pes polític a la UE.

Durant els sis mesos sencers, Lituània va tenir un paper molt responsable en la política exterior de la UE, que va donar resultats molt positius en molts camps de la UE. Ara aquesta complicada missió s’ha complert amb èxit. A partir del gener, aquest paper l'ha assumit un altre estat membre de la UE, Grècia, que haurà de continuar en el bon camí i l'ambiciosa càrrega de treball establerta per Lituània.

 

 

 

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències