Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La inversió social: La clau per al creixement, l'ocupació i la justícia social a la UE

COMPARTIR:

publicat

on

20131118PHT25542_originalThe European Economic and Social Committee (EESC) welcomes the recent ‘paradigm shift’ proposed by the Commission with its proposal of a social investment package. The shift consists of no longer regarding social investment purely as a cost, but rather as an investment in the future. This approach would reduce pressure on public finances, would be comprehensive and would complement EU fiscal union.

Una inversió social ben planificada, eficaç i eficient a l’Estat del benestar no només aporta progrés social, sinó que també val la pena en termes econòmics. El CESE està totalment d’acord que, sobretot en temps de crisi, la implementació coherent i exitosa d’un paquet d’inversió social de base és absolutament essencial per combatre l’augment de la pobresa a Europa.

Wolfgang Greif, ponent de l'opinió del CESE sobre L’impacte de la inversió social en l’ocupació i els pressupostos públics, highlighted the need for a proper macro-economic framework to enhance the potential of social investment and to develop suitable tools to measure its positive economic and non-economic effects. Greif concluded that “the Commission should put forward a far more ambitious and long-term roadmap, running until at least 2020, to implement the social investment package and to quantify its positive effects on all sectors”.

La manca d’inversions en l’àmbit social té un cost i el cost de la inacció a llarg termini és molt més alt. En aquesta opinió, el CESE mostra diversos exemples d’inversió social. Tot i això, sense un finançament segur obtingut per inversions públiques i privades, aquest projecte no tindrà èxit.

Tot i que la inversió social comporta costos a curt termini, a mitjà i llarg termini aporta beneficis per a la societat en termes de benestar i també genera estalvis. Els beneficis de la inversió social per a l’ocupació i per als pressupostos nacionals són indiscutibles, però aquest enfocament també requereix abandonar el principi d’austeritat unilateral.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències