Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Karel De Gucht: El que hem de fer la feina TTIP

COMPARTIR:

publicat

on

Karel-de-gucht-vota-INTAEl comissari de comerç, Karel De Gucht, ha parlat avui (5 de maig) a la Conferència del Ministeri d'Economia alemany sobre l'associació transatlàntica de comerç i inversió (TTIP).

"Senyores i senyors,

"Com haureu descobert a partir de les declaracions del ministre Gabriel i de l'ambaixador Froman, l'Associació Transatlàntica de Comerç i Inversions és una negociació complexa. Cobreix el comerç en grans volums, diferents béns i serveis, tocant una varietat de polítiques governamentals. Però per tota la seva complexitat, la realitat pràctica d'aquesta negociació és senzilla:

"O arribem a un acord que creï noves oportunitats reals per a ambdues parts, mantenint-nos fidels als valors d'ambdues parts o fracassarem. Això fa que el nostre objectiu també sigui molt senzill. Com ho fem això?

“Al meu entendre, hem de fer tres coses:

"Primer, apunta alt. La gent d'Alemanya, la resta d'Europa i els Estats Units només es beneficiarà si l'acord eventual crea moltes oportunitats noves perquè les empreses comercialitzin.

“En segon lloc, recordeu els nostres valors. La raó per la qual podem apuntar alt és perquè tenim molts valors en comú. Però també sabem que tenim diferents opcions socials sobre qüestions importants. Per tant, l'acord –i la negociació– ha de respectar tant els valors que compartim com el nostre dret a discrepar.

anunci

“En tercer lloc, treballar junts. Si volem que això funcioni, necessitem un acord que funcioni per a la gent d'ambdós costats de l'Atlàntic.

"Això significa que necessitem un gran esforç de cooperació dins de la Unió Europea, entre la Comissió Europea i el Representant de Comerç dels EUA i també entre els molts actors dels EUA que tenen una participació en aquest acord.

"Permeteu-me que prengueu cadascun d'aquests tres punts per torn.

"Per què hem d'apuntar alt?

"Aquest acord té potencial. Pot crear molt creixement i llocs de treball. Pot millorar l'elecció dels consumidors i reduir els preus que els ciutadans paguen pels productes i serveis. Pot ajudar tant la UE com els EUA a mantenir la nostra posició en un món canviant. Però només pot fer aquestes tres coses si som ambiciosos. L'acord només pot crear creixement i ocupació si facilitem el comerç de les empreses a través de l'Atlàntic. Això significa augmentar l'accés al mercat americà per a les empreses europees... i viceversa. Aquest repte s'ha d'afrontar des de tots els angles. Volem eliminar tantes tarifes com sigui possible. Els aranzels són baixos de mitjana, però alts per a molts exportadors. Els fabricants de ceràmica i gelaters alemanys, per exemple, paguen més d'un 20% en drets sobre cada producte que exporten als EUA.

"La millora de l'accés al mercat per a les empreses de serveis és igual d'important: només cal mirar l'èxit de T-Mobile als EUA per veure-ho. Els serveis també donen suport al comerç de fabricació. Més del 40% del valor de les exportacions d'automòbils i ferrocarrils d'Alemanya es compon de serveis, com ara el disseny, les finances i la distribució. I hem d'establir condicions equitatives en la contractació pública. A Europa uns 31 milions de persones treballen en empreses per a les quals els governs són clients essencials: empreses com Siemens o Hochtief aquí a Alemanya. Si el TTIP vol crear creixement i ocupació, cal facilitar que aquestes empreses puguin vendre als governs de tots els nivells en ambdós mercats. Estic convençut: si avancem sòlidment en aquests tres pilars d'accés al mercat, l'acord és impulsar el creixement i l'ocupació.

“Però no són suficients. També hem de facilitar que les empreses que fan negocis a través de l'Atlàntic compleixin amb la normativa europea i nord-americana. Els costos reguladors són especialment importants per a les petites empreses que representen el 30% de les exportacions de la UE i el 99% de totes les empreses aquí. El compliment de la regulació és sovint un cost fix, és a dir, pesa més a les empreses més petites que a les grans.

"També són vitals per a les petites i grans empreses de les principals indústries alemanyes com els cotxes, els productes químics i els dispositius mèdics. Per tant, hem de reduir els costos regulatoris, mantenint la protecció regulatòria, si volem que aquests sectors compleixin el seu potencial transatlàntic.

"Això significa fer que les regles existents en aquests sectors convergin sempre que sigui possible. També significa assegurar-se que les autoritats reguladores de la UE i dels EUA treballin millor juntes abans i de manera més sistemàtica, de manera que evitem al màxim les futures barreres no aranzelàries.

"Si podem fer totes aquestes coses, podem esperar un impuls real per a ambdues economies.

“La gent també es beneficiarà del TTIP com a consumidors.

"Deixa'm explicar:

“Uns preus més baixos afectarien tota una gamma de productes que importem els uns dels altres. Alguns d'aquests productes són béns de consum, com ara roba i aliments. Altres són components utilitzats per fer productes eventualment comprats pels consumidors. Però els preus al consumidor només baixaran si som ambiciosos en les tarifes i els costos reguladors. El mateix passa amb l'augment de l'elecció del consumidor.

“Mireu el mercat de l'automòbil, per exemple. Tot i que els cotxes americans i europeus són bàsicament igual de segurs, tenen estàndards de seguretat diferents per a moltes parts d'un cotxe, com ara seients, portes i cinturons de seguretat. Si apuntem alt, permetrem que més cotxes nord-americans siguin reconeguts com a segurs per conduir per Europa... i més cotxes europeus que siguin reconeguts com a segurs per conduir a Amèrica, donant als consumidors més opcions sobre quin model volen conduir. Aquest és només un exemple.

"El benefici final del TTIP seria enfortir l'associació entre les dues economies més grans del món i, en fer-ho, preparar-se per al món canviat del segle XXI. Però, com podeu endevinar, això també requereix que siguem ambiciosos. Un fet sobre l'economia del segle XXI és que està més integrada que mai: el valor del comerç mundial és al voltant del 21% del valor de la producció mundial. Això vol dir que regles de comerç internacional clares i sòlides són cada cop més importants per a les economies locals. Petits canvis en les polítiques governamentals a mig món a Àsia afecten la cartera de les persones a Europa i als EUA.

“L'Organització Mundial del Comerç ja proporciona moltes de les regles que necessitem. Però encara hi ha llacunes. Això és especialment el cas de les qüestions normatives. També és el cas de qüestions com com tractar les empreses de propietat estatal, o les exportacions d'energia i matèries primeres o com podem utilitzar els acords comercials per defensar la protecció dels drets laborals i del medi ambient, el que podríem anomenar normes. Les bones regles multilaterals sobre aquest tipus de qüestions triguen molt de temps a assolir-se, si no, perquè són complicades. Per tant, treballar bilateralment dins del TTIP per començar és molt més fàcil que treballar amb els 159 membres de l'OMC. I si l'acord cobreix el 40% de l'economia mundial, això serà una base per a un futur treball amb més socis.

"A més, treballar junts ara ens ajudarà a tenir més influència en aquestes futures converses amb un conjunt més ampli de socis. L'equilibri de l'economia global també està canviant, amb l'augment de noves potències a Àsia, Amèrica Llatina i aviat a Àfrica. La Xina podria ser aviat l'economia més gran del món. Com a resultat, tant la UE com els EUA tindran menys pes en el futur que el que tenim avui. Per tant, si encara volem defensar els valors que compartim: un sistema comercial obert basat en regles o regles globals basades en estàndards elevats de salut, medi ambient, treball i protecció dels consumidors, és millor que treballem junts.

“Com que hem d'apuntar alt, és absolutament essencial que aconseguim el nostre segon repte: protegir els nostres valors. Ni els europeus ni els nord-americans acceptaran un acord d'aquesta ambició si això significa sacrificar els principis que els estimen. Això és només sentit comú. Un conjunt de principis cobreix els valors de la democràcia i la transparència. La manera com fem aquestes negociacions ha d'estar a l'altura d'elles. La gent vol entendre què fem durant les xerrades. I l'acord necessita un escrutini i un debat detallats. Això és exactament el que està treballant la Comissió Europea.

"Hem fet més informació disponible públicament sobre aquesta negociació que qualsevol altra negociació comercial en el passat, amb documents sobre tots els aspectes de les posicions de la UE disponibles públicament al nostre lloc web. També ens reunim amb tot tipus d'organitzacions d'interès. Això significa moltes empreses, per descomptat, ja que realment fan el comerç i la inversió que estem intentant facilitar. També inclou organitzacions de consumidors i ecologistes i sindicats, amb els quals també ens reunim regularment: acabo de tenir un intercanvi profund amb el Deutsche Gewerkschafts Bund. També hem consultat per escrit aquests col·lectius –i els particulars. Abans de començar les converses vam fer tres consultes en línia. I ara mateix estem consultant el públic sobre un dels temes més sensibles d'aquestes converses: la protecció de la inversió. El més important és que treballem estretament amb el Parlament Europeu i amb el ministre Gabriel i els seus 27 homòlegs al Consell. Els governs nacionals ens van donar el nostre mandat de negociar i hem mantingut més de 40 reunions diferents amb els seus representants des que les converses van començar el juliol de l'any passat.

“El Parlament Europeu ha creat un grup per supervisar aquestes negociacions que inclou els presidents de totes les comissions del Parlament, inclosa la de medi ambient i protecció dels consumidors. La Comissió ha mantingut més de 15 reunions formals amb aquest i altres grups del Parlament des que van començar aquestes converses. De manera crucial, al final del procés, tant el Parlament Europeu com els estats membres hauran d'examinar, debatre i aprovar el resultat, si hi estan d'acord. Per tant, la decisió final serà plenament democràtica. En resum: no estem en un procés de 'Geheimverhandlungen' sinó en constant intercanvi amb les institucions electes de la Unió i el públic per assegurar-nos que al final podem presentar un acord que preservi els nostres valors.

“Més enllà del valor de la democràcia i la transparència, també som molt conscients de les opcions de la societat, com ara protegir els consumidors i el medi ambient. Tant la UE com els EUA creuen en aquests principis. Els consumidors nord-americans i europeus respiren una mica de l’aire més net, condueixen alguns dels cotxes més segurs i tenen accés als medicaments i dispositius mèdics més innovadors i segurs de tot el món. Per tant, cal que tots dos ens assegurem que res en aquest acord soscava les proteccions existents o la nostra capacitat de fer noves lleis per protegir els ciutadans en el futur.

"Algunes persones dubten que això sigui possible. Suggereixen que no podem reduir costos sense tallar racons. Però simplement no és així. Permeteu-me que us posi un exemple: els medicaments.

Avui dia, les fàbriques farmacèutiques a Alemanya que volen vendre tant a la UE com als EUA han de ser inspeccionades dues vegades, tant per les autoritats alemanyes com per les nord-americanes. Això podria tenir sentit si les normes de seguretat de les fàbriques a l'altra banda de l'Atlàntic fossin diferents. Però són els mateixos per als dos mercats! Per tant, això és només una duplicació d'esforços que en realitat no millora gens la seguretat. Aquest és el tipus de regla al qual ens orientem al TTIP. Al mateix temps, hem de reconèixer que de vegades no estarem d'acord. I si superar aquestes llacunes ens obligués a abandonar els nostres valors, simplement no ho farem. He deixat molt clar, per exemple, que la legislació de la UE sobre carn de boví hormonal i aliments modificats genèticament no canviarà com a resultat d'aquest acord. El debat sobre la protecció de la inversió també és una part important d'aquest panorama. El que molta gent sembla creure és que l'objectiu de la UE i els EUA aquí és crear un sistema on les empreses puguin demandar per bloquejar qualsevol regulació que no els agradi l'aspecte. Però no és així. El que estic intentant és assegurar-me que aquest acord fomenta la inversió en la creació d'ocupació, però també que comencem a endurir el sistema existent de 1400 tractats bilaterals d'inversió.

"Algunes empreses sembla que volen estendre el significat de les regles existents més enllà del seu propòsit original. Vull evitar que això passi, i vull l'ajuda i l'assessorament de la ciutadania sobre com fer-ho, per això hem posat en marxa la consulta pública.

"El tercer valor que hem de protegir és la privadesa. La protecció de dades és un dret fonamental a la Unió Europea, de manera que aquest acord no pot fer res per soscavar-lo, ni jurídicament ni moralment. Així és exactament com estem treballant. Estem intentant facilitar el comerç en l'economia digital que és tan important per al nostre futur. Però no farem res per canviar els drets a la privadesa dels europeus. No m'entenguis malament: hi ha problemes entre la UE i els EUA per resoldre. Però s'han d'abordar fora del marc d'aquestes converses.

“Encara que l'objectiu del TTIP sigui senzill, aconseguir-ho serà una feinada. Per això és tan important assolir el nostre tercer repte: assegurar-nos que totes les persones implicades treballin de manera cooperativa. A Europa, hi participen la Comissió Europea, 28 governs nacionals, el Parlament Europeu i tota la gamma de parts interessades que veuen interès en aquest acord. Als Estats Units, no només significa l'ambaixador Froman, sinó també les dues cambres del Congrés, les 50 administracions estatals i les parts interessades al seu costat. Això, per descomptat, serà complicat. Que molta gent a banda i banda de l'Atlàntic no pot estar d'acord en tot. Però en el que podem estar d'acord, crec, és que un acord que ens beneficia de moltes maneres, econòmicament i estratègicament, un acord que protegeix i fins i tot enforteix els nostres valors per al futur, és del nostre interès. I crec que la convicció compartida garantirà que fem el que calgui per aconseguir-ho. Vull donar les gràcies al ministre Gabriel per haver-nos donat una excel·lent oportunitat per aprofundir encara més en aquests punts amb vosaltres”.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències