Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Karel De Gucht: El que hem de fer la feina TTIP

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Karel-de-gucht-vote-INTAEl comissari de comerç, Karel De Gucht, ha parlat avui (5 de maig) a la Conferència del Ministeri d'Economia alemany sobre l'associació transatlàntica de comerç i inversió (TTIP).

"Senyores i senyors,

"Com haureu recollit a partir de les declaracions del ministre Gabriel i de l'ambaixador Froman, l'Associació Transatlàntica per al Comerç i la Inversió és una negociació complexa. Cobreix el comerç en grans volums, diferents béns i serveis, que toca diverses polítiques governamentals. Però per a tots la seva complexitat, la realitat pràctica d’aquesta negociació és senzilla:

anunci

"O arribem a un acord que crea noves oportunitats reals per a ambdues parts mentre ens mantenim fidels als valors d'ambdues parts o fracassarem. Això fa que el nostre objectiu també sigui molt senzill. Com ho fem?

"Al meu entendre, hem de fer tres coses:

"Primer, apunteu molt. La gent d'Alemanya, la resta d'Europa i els Estats Units només es beneficiarà si l'acord eventual crea moltes oportunitats noves per a les empreses per operar.

anunci

"En segon lloc, recordeu els nostres valors. La raó per la qual podem apuntar molt és perquè tenim molts valors en comú. Però també sabem que tenim diferents opcions socials en qüestions importants. Per tant, l'acord i la negociació han de respectar tant els valors com compartir i el nostre dret a discrepar.

"En tercer lloc, treballar junts. Si volem que això funcioni, necessitem un acord que funcioni per a les persones a banda i banda de l'Atlàntic.

"Això vol dir que necessitem un gran esforç de cooperació dins de la Unió Europea, entre la Comissió Europea i el representant comercial dels Estats Units i també entre els nombrosos actors dels Estats Units que hi participen.

"Permeteu-me que prengui cadascun d'aquests tres punts al seu torn.

"Per què hem d’orientar cap amunt?

"Aquest acord té potencial. Pot crear molt creixement i llocs de treball. Pot millorar l'elecció dels consumidors i reduir els preus que paguen els ciutadans pels productes i serveis. Pot ajudar tant a la UE com als EUA a mantenir la nostra posició en un món canviant. Però només podem fer aquestes tres coses si som ambiciosos. L’acord només pot crear creixement i llocs de treball si facilitem el comerç de les empreses a través de l’Atlàntic. Això significa augmentar l’accés al mercat americà per a les empreses europees ... i viceversa Cal afrontar aquest desafiament des de tots els angles. Volem eliminar tants aranzels com sigui possible. Les tarifes són baixes de mitjana, però elevades per a molts exportadors. Els fabricants de ceràmica i els gelats alemanys, per exemple, paguen més del 20% drets sobre tots els productes que exporten als EUA.

"L'accés al mercat millorat per a les empreses de serveis és igualment important: només cal veure l'èxit de T-Mobile als Estats Units per veure-ho. Els serveis també admeten el comerç de fabricació. Més del 40% del valor de les exportacions d'automoció i ferrocarril alemanyes és compost per serveis, com ara disseny, finançament i distribució. I hem d’establir condicions d’equitat en la contractació pública. A Europa hi ha uns 31 milions de persones que treballen en empreses per a les quals els governs són clients essencials, empreses com Siemens o Hochtief aquí a Alemanya. El TTIP és crear creixement i llocs de treball que necessita per facilitar la venda a les empreses a governs de tots els nivells dels dos mercats. Estic convençut: si fem un progrés sòlid en aquests tres pilars d'accés al mercat, l'acord és: impulsar el creixement i l’ocupació.

"Però no són suficients. També hem de facilitar que les empreses que fan negocis a través de l'Atlàntic compleixin la normativa europea i americana. Els costos regulatoris són particularment importants per a les petites empreses que representen el 30% de les exportacions de la UE i el 99% El compliment de la regulació sol ser un cost fix, és a dir, pesa més per a les empreses més petites que per a les més grans.

"També són vitals per a les petites i grans empreses de les principals indústries alemanyes, com ara automòbils, productes químics i dispositius mèdics. Per tant, hem de reduir els costos regulatoris, mantenint la protecció reguladora, si volem que aquests sectors compleixin el seu potencial transatlàntic.

"Això vol dir que les regles existents en aquests sectors convergeixin quan sigui possible. També significa que les autoritats reguladores de la UE i els EUA treballin millor juntes abans i de manera més sistemàtica, de manera que evitem el màxim possible les futures barreres no aranzelàries.

"Si podem fer totes aquestes coses, podem esperar un impuls real per a les dues economies.

"La gent també es beneficiarà del TTIP com a consumidors.

"Deixa'm explicar:

"Els preus més baixos afectarien tota una gamma de productes que importem els uns dels altres. Alguns d'aquests productes són béns de consum, com ara roba i aliments. Altres són components que s'utilitzen per fabricar productes que finalment comprin els consumidors. Però els preus al consumidor només baixaran si són ambiciosos en matèria de tarifes i costos regulatoris, el mateix passa amb l’augment de l’elecció dels consumidors.

"Mireu el mercat del cotxe per exemple. Tot i que els cotxes nord-americans i europeus són bàsicament iguals de segurs, tenen diferents estàndards de seguretat per a moltes parts d'un cotxe, com ara seients, portes i cinturons de seguretat. Si volem elevar, permetríem que es reconeguessin més cotxes americans. és tan segur per conduir Europa ... i es reconeix que més cotxes europeus són segurs per conduir a Amèrica, donant als consumidors més opcions sobre quin model volen conduir. Aquest és només un exemple.

"El guany final del TTIP seria enfortir l'associació entre les dues economies més grans del món i, en fer-ho, preparar-se per al món canviat del segle XXI. Però, com es pot suposar, això també requereix que siguem ambiciosos. Un fet sobre l’economia del segle XXI és que està més integrat que mai: el valor del comerç mundial suposa aproximadament el 21% del valor de la producció mundial. Això vol dir que les normes comercials internacionals fortes i clares són cada vegada més importants per a les economies locals. els canvis en les polítiques governamentals a mig món a Àsia afecten les carteres de les persones a Europa i els EUA.

"L'Organització Mundial del Comerç ja proporciona moltes de les normes que necessitem. Però encara hi ha mancances. Això és particularment el cas de les qüestions reguladores. També és el cas de qüestions com la manera de tractar les empreses estatals o l'energia i les matèries primeres. les exportacions o com podem utilitzar els acords comercials per defensar la protecció dels drets laborals i el medi ambient, allò que podríem anomenar normes. Les bones normes multilaterals sobre aquest tipus de qüestions triguen molt a assolir-se, si és que les complim, perquè són complicades. Per tant, treballar bilateralment dins del TTIP és molt més fàcil que treballar amb els 159 membres de l’OMC. I si l’acord cobreix el 40% de l’economia mundial, aquesta serà la base per al treball futur amb més socis.

"A més, treballar junts ara ens ajudarà a tenir més influència en aquestes futures converses amb un conjunt més ampli de socis. L'equilibri de l'economia mundial també està canviant, amb l'augment de noves potències a Àsia, Amèrica Llatina i aviat a l'Àfrica Pot ser que la Xina aviat sigui l’economia més gran del món. Com a resultat, tant la UE com els Estats Units tindran menys pes en el futur que el que tenim avui. Per tant, si encara volem defensar els valors que compartim, una regla oberta basat en un sistema comercial basat en normes mundials basades en alts estàndards de salut, medi ambient, protecció laboral i del consumidor, millor que treballem junts.

"Com que hem d'obtenir un objectiu elevat, és absolutament essencial que triomfem en el nostre segon repte: protegir els nostres valors. Ni els europeus ni els nord-americans estaran d'acord amb un acord d'aquesta ambició si això significa sacrificar els principis que estimen. Això és només el sentit comú Un conjunt de principis cobreix els valors de la democràcia i la transparència. La manera com dirigim aquestes negociacions ha d’estar a l’alçada. La gent vol entendre el que fem durant les converses. I l’acord necessita un examen i un debat detallats. Això és exactament el que la Comissió Europea està treballant.

"Hem posat a disposició del públic més informació sobre aquesta negociació que qualsevol altra negociació comercial del passat, amb documents sobre tots els aspectes de les posicions de la UE disponibles públicament al nostre lloc web. També ens reunim amb tota mena d'organitzacions interessades. Això significa un munt de per descomptat, ja que realment fan el comerç i la inversió que intentem facilitar. També inclou organitzacions de consumidors i ecologistes i sindicats - a qui també ens reunim regularment: acabo de tenir un profund intercanvi amb el Deutsche Gewerkschafts Bund. també hem consultat per escrit aquests grups i ciutadans particulars. Abans de començar les converses, vam celebrar tres consultes en línia. Ara mateix estem consultant la ciutadania sobre un dels temes més sensibles d’aquestes converses: la protecció de la inversió. El més important és que treballem estretament amb el Parlament Europeu i amb el ministre Gabriel i els seus 27 homòlegs del Consell. Els governs nacionals ens van donar el nostre mandat de negociar i han mantingut més de 40 reunions diferents amb els seus representants des que es van iniciar les converses al juliol de l'any passat.

"El Parlament Europeu ha creat un grup per supervisar aquestes negociacions que inclou els presidents de totes les comissions del Parlament, incloses les de medi ambient i protecció dels consumidors. La Comissió ha mantingut més de 15 reunions formals amb aquest i altres grups al Parlament des d'aquests De manera crucial, al final del procés, tant el Parlament Europeu com els estats membres hauran d’examinar, debatre i aprovar el resultat, si hi estan d’acord. Per tant, la decisió final serà plenament democràtica. En resum: no estan en un procés de "Geheimverhandlungen", sinó en intercanvi constant amb les institucions elegides de la Unió i el públic per assegurar-nos que al final puguem presentar un acord que preservi els nostres valors.

"Més enllà del valor de la democràcia i la transparència, també som molt conscients de les opcions de la societat, com ara protegir els consumidors i el medi ambient. Tant la UE com els EUA creuen en aquests principis. Els consumidors nord-americans i europeus respiren una mica de l’aire més net, condueixen alguns dels cotxes més segurs i tenen accés als medicaments i dispositius mèdics més innovadors i segurs de tot el món. Per tant, cal que tots dos ens assegurem que res en aquest acord soscava les proteccions existents o la nostra capacitat de fer noves lleis per protegir els ciutadans en el futur.

"Hi ha qui dubta que això sigui possible. Suggerixen que no podem reduir costos sense retallar. Però simplement no és el cas. Deixeu-me posar-vos un exemple: Medicaments.

Avui, les fàbriques farmacèutiques a Alemanya que volen vendre tant a la UE com als EUA han de ser inspeccionades dues vegades, tant per les autoritats alemanyes com per les dels EUA. Això podria tenir sentit si les normes de seguretat de la fàbrica a l’altra banda de l’Atlàntic fossin diferents. Però són iguals per als dos mercats. Per tant, això és només una duplicació d’esforços que en realitat no millora en absolut la seguretat. Aquest és el tipus de regla a la qual ens orientem al TTIP. Al mateix temps, hem de reconèixer que de vegades estarem en desacord. I si per salvar aquestes llacunes, caldria abandonar els nostres valors, simplement no ho farem. He deixat molt clar, per exemple, que la legislació de la UE sobre carn hormonal i aliments modificats genèticament no canviarà com a resultat d'aquest acord. El debat sobre la protecció de la inversió també és una part important d’aquest panorama. El que sembla creure molta gent és que l'objectiu de la UE i els EUA aquí és crear un sistema on les empreses puguin demandar per bloquejar qualsevol regulació que no els agradi. Però aquest no és el cas. El que intento fer és assegurar-me que aquest acord afavoreixi la inversió en creació d’ocupació, però també que comencem a endurir el sistema existent de 1400 tractats bilaterals d’inversió.

"Algunes empreses semblen voler estendre el significat de les normes existents més enllà del seu propòsit original. Vull evitar que això passi - i vull l'ajuda i els consells del públic sobre com fer-ho - per això hem llançat la consulta pública .

"El tercer valor que hem de protegir és la privadesa. La protecció de dades és un dret fonamental a la Unió Europea, de manera que aquest acord no pot fer res per minar-lo, tant legalment com moralment. Així mateix treballem. Intentem facilitar el comerç. en l’economia digital que és tan important per al nostre futur. Però no farem res per canviar els drets de privadesa dels europeus. No m’equivoqueu; hi ha problemes entre la UE i els Estats Units per resoldre. Però necessiten a abordar fora del marc d’aquestes converses.

"Fins i tot si l'objectiu del TTIP és senzill, aconseguir-ho serà tot un treball. Per això, és tan important assolir el nostre tercer repte: assegurar-nos que totes les persones implicades treballin de manera cooperativa. A Europa, hi participen la Comissió Europea, 28 governs nacionals, el Parlament Europeu i tota la gamma d’interessats que veuen interessat en aquest acord. Als Estats Units, no només significa l'ambaixador Froman, sinó també les dues cambres del Congrés, les 50 administracions estatals i els grups d'interès del seu costat. Això, per descomptat, serà complicat. Que moltes persones a banda i banda de l’Atlàntic no puguin estar d’acord en tot. Però crec que en el que podem estar d’acord és que un acord que ens beneficia de moltes maneres (econòmica i estratègica), un acord que protegeix i fins i tot enforteix els nostres valors per al futur, és del nostre interès. la convicció compartida ens assegurarà de fer el que calgui per aconseguir-ho. Vull donar les gràcies al ministre Gabriel per haver proporcionat una excel·lent oportunitat per aprofundir encara més en aquests punts amb vosaltres ".

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint

EU

Setmana per endavant: Forewarned és avantatjat

publicat

on

El vicepresident de la Comissió, Maroš Šefčovič, presentarà dimecres (8 de setembre) el segon informe anual de previsió estratègica de la Comissió. L'informe s'avança una setmana abans del discurs anual del president de la Comissió sobre l'estat de la UE. La iniciativa forma part d’un esforç per garantir que la UE sigui resistent davant de reptes, però també sigui capaç de preparar-se incorporant la previsió en tots els aspectes de l’elaboració de polítiques. L’informe 2021 examinarà les megatendències estructurals mundials cap al 2050 que afectaran la UE i identificarà àrees on la UE podria impulsar el seu lideratge mundial. 

Dimarts (7 de setembre), el comissari Hahn celebrarà una conferència de premsa sobre l’adopció del marc dels bons verds. L’EUGBS (l’estàndard europeu de bons verds) vol ser una “eina robusta per demostrar que financen projectes legítims verds alineats amb el Taxonomia de la UE ”.

Parlament

anunci

Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva de l’Era Digital i comissària de competència, es reunirà (6 de setembre) amb els presidents de cinc comitès (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) al parlament per a un intercanvi d’opinions sobre l’agenda digital. 

El Comitè de Drets de les Dones i la delegació per a les relacions amb l'Afganistan es reuniran per debatre sobre la situació dels drets de les dones i les nenes.

El Comitè especial contra la malaltia del càncer es reunirà dijous (9 de setembre) per reunir-se per debatre l’intercanvi de dades sanitàries i la digitalització en prevenció i atenció del càncer, així com una actualització sobre la implementació de l’estratègia de la UE per a la sostenibilitat dels productes químics en el context de prevenció del càncer.

anunci

El subcomitè de seguretat i defensa debatrà sobre la situació a l'Afganistan, així com un estudi sobre la "preparació i respostes de la UE a les amenaces químiques, biològiques, radiològiques i nuclears (CBRN)" i l'avantprojecte de Sven Mikser (S&D, EE) sobre " Reptes i perspectives per a règims multilaterals de control d'armes i desarmament d'armes de destrucció massiva '. 

Tall

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea donarà la seva opinió sobre la recuperació de 2.7 milions d’euros del Regne Unit per la seva manca d’aplicació d’un enfocament basat en el risc en matèria de control duaner, malgrat les reiterades advertències de l’OLAF, l’oficina antifrau independent de la UE. El fet d’abordar aquest problema també va significar que els fabricants de la UE havien de competir amb els productes poc valorats que arribaven a la UE a través de la UE. La xifra de l'OLAF cobreix els anys 2011-2017. S’esperen altres judicis importants en matèria d’asil (C-18/20, C-768/19).

Consell

Els ministres d’Agricultura i Pesca es reuniran de manera informal de 5 a 7. Els ministres d'Economia i Finances tindran una reunió informal per videoconferència el 6 de setembre i tindran una altra reunió informal els dies 10-11. Com és habitual, l'Eurogrup es reunirà abans de la reunió inclusiva del 10. 

BCE

El Banc Central Europeu tindrà una reunió mensual periòdica dijous, amb una inflació que superarà ara el 2% objectiu, tots els ulls fixats en el que farà el BCE a continuació.

Tunísia

L’alt representant de la UE, Josep Borrell, visitarà Tunísia el divendres (10 de setembre). Al juliol, el president tunisià Kais Saied va destituir el primer ministre i va sospitar que el parlament invocava poders d'emergència davant les manifestacions per dificultats econòmiques i l'augment dels casos Covid-19. La UE ha demanat a Tunísia que respecti la seva constitució i l'estat de dret . 

Seguir llegint

EU

De tornada a l'escola, la mirada del reporter de la UE sobre la setmana que ve

publicat

on

Per a aquells de vosaltres que hàgiu aconseguit fugir per fer unes vacances d’estiu reparadores, ben fet, ho necessitareu. El següent trimestre serà (un altre) ocupat. 

Molta legislació ha començat el seu viatge legislatiu a través de la complexa màquina de presa de decisions de la UE, amb moltes propostes molt carnoses en camí de ser tallades a trossos, tallades a daus i especiades, i finalment llançades a la paella del comitè de conciliació que serà presentada a les cinc de la matinada per un polític amb els ulls obscurs com a triomf de la Presidència guanyada amb força. Entre les novetats hi ha les propostes climàtiques Digital i “Fit for 55”. Les propostes climàtiques prometen ser especialment contundents, ja que ja s'ha acordat la "Llei climàtica" que fixa els compromisos de carboni; trobar un equilibri final entre les propostes requerirà un comerç de cavalls d’una escala fins ara desconeguda.

El cinturó de Brussel·les va estar força inactiu a l’agost fins que els fets catastròfics de l’Afganistan van portar 20 anys d’intervenció occidental a una sortida menys que triomfant, plena de pànic i inglesa. L'Occident es troba en un desgavell desordenat, amb una confiança mínima. La Comissió von der Leyen es va presentar com a "geopolítica", l'administració de Biden va declarar "Amèrica ha tornat!" - i, tanmateix, aquí som. Una cosa que he après és que les coses mai són tan dolentes que no poden empitjorar. El triomf dels talibans i el brutal recordatori que l’ISIS no ha desaparegut ajudaran els qui donen suport als seus ideals en altres llocs. No és una imatge bonica, però Europa i l’Occident en general han de tenir el coratge del seu millor jo que defensa els drets, la democràcia, l’estat de dret i la prosperitat tant a casa com a l’estranger. 

anunci

La setmana vinent els ministres d'Afers Exteriors i de Defensa es reuniran per a consells informals per debatre les conseqüències dels fets recents. La greu inestabilitat més propera al nord d’Àfrica, el Líban i Bielorússia –entre d’altres– i, per descomptat, a l’Afganistan.

Els ministres de Defensa es reuniran per debatre la brúixola estratègica de la UE; l'objectiu és tenir un document complet al novembre; els esdeveniments recents han demostrat que la UE necessita assumir més responsabilitats i accions concertades en matèria de seguretat i defensa.

El dimarts (31 d’agost) hi haurà una reunió extraordinària de ministres de Justícia i Assumptes d’Interior que es reuniran per debatre sobre com tractaran l’inevitable moviment de persones procedents de l’Afganistan, el reassentament a la UE i el suport a aquells països veïns que ja ho han fet. acollit a milions de refugiats que necessitaran més suport financer.

anunci

Estat de dret

És difícil ser un far per a l’estat de dret a l’estranger, si les vostres parts constitueixen alegrement les normes, cosa que em porta a Polònia i Hongria, on l’estat d’estasi s’ha mantingut durant l’estiu.

Von der Leyen va rebutjar els eurodiputats i els experts legals en una carta de cinc pàgines en què es detallava com Hongria havia incomplert sis dels vuit principis de l’estat de dret relacionats amb la despesa del pressupost de la UE i, per tant, hauria de desencadenar la recentment encunyada «condicionalitat de l’estat de dret». mecanisme per evitar l’ús indegut de fons. Von der Leyen va escriure que els eurodiputats no havien aportat proves suficients de les infraccions i que la Comissió "no ha estat cridada adequadament a actuar".

El dia de Polònia el 16 d'agost no va ser un esdeveniment, amb una nova prevaricació per part de la seu central de la Comissió. No es pot evitar pensar que hi ha algú al servei jurídic de la Comissió que tingui la cita de Douglas Adams emmarcada al mur: “M’encanten els terminis. M’encanta el soroll que emprenen quan passen ”.

La Comissió va llançar la llauna pel camí mentre "llegien i analitzaven" la resposta de Polònia. El vicepresident Jourova visitarà Polònia el dilluns (30 d'agost). Els sorolls del ministre de Justícia, Zbigniew Ziobro, no són encoratjadors, ja que fa un tuit recentment que la UE participa en una "guerra híbrida" contra la UE. 

Mentrestant, Eslovènia continua frenant la designació de fiscals a la Fiscalia Europea, amb el primer ministre eslovè Jansa bloquejant les candidatures.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències