Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Informes de la Comissió sobre l'estat de l'espai Schengen

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

urlL’espai Schengen de lliure circulació és un èxit únic. Cada any, milions de ciutadans europeus fan ús de la possibilitat de viatjar lliurement per visitar amics i familiars, fer viatges de negocis o visitar altres països Schengen com a turistes.

Avui (26 de maig) la Comissió ha adoptat el seu cinquè "control de salut" de Schengen, una visió general bianual del funcionament de l'espai Schengen.

L'informe proporciona un relat clar de l'estat de l'espai Schengen, a garantir una interpretació i implementació coherents de les normes comunes entre tots els països participants a Schengen1.

anunci

"En un entorn actualment particularment difícil a les nostres fronteres externes, la Comissió es complau en veure que s’estan aplicant mesures concretes per enfortir encara més l’espai Schengen. Els informes bianuals serveixen de base per a debats clars i transparents que són crucials per a l’eficàcia i legitimitat del sistema Schengen. Proporciona una orientació política millorada sobre qüestions rellevants i permet prendre decisions oportunes sobre futurs desenvolupaments ". dit afers interiors Comissària Cecilia Malmström.

Aquest cinquè informe cobreix el període de l’1 de novembre de 2013 al 30 d’abril de 2014 i s’avalua en particular:

La situació a les fronteres externes de Schengen

anunci

Entre novembre de 2013 i febrer de 2014, n’hi havia 25 936 deteccions de pas fronterer irregular. Es tracta d'una disminució en comparació amb els 4 mesos anteriors al període d'informes, però un 96% més que el mateix període de fa un any (novembre de 2012 i febrer de 2013). En total, el nombre de deteccions de passos fronterers irregulars el 2013 va ser de 107 365, un 48% més que el 2012.

La ruta del Mediterrani Central va ser la ruta principal utilitzada durant el 2013, ja que va registrar gairebé un triple respecte a l'any anterior (fins a més de 40,000 deteccions).

Després de l’augment d’arribades a la zona de la Mediterrània central des de l’estiu del 2013 i de la tragèdia de Lampedusa, la Comissió ha proposat maneres d'afrontar millor els fluxos migratoris i d'asil, evitar la mort de migrants al Mediterrani (IP / 13 / 1199). La Comissió es compromet a garantir que es continuïn implementant les accions identificades pel grup de treball Mediterrani.

L’aplicació de les normes de Schengen

L’informe posa de manifest els passos que ha adoptat la Comissió per garantir una correcta aplicació de les normes Schengen i la legislació de la UE relacionada, inclòs el respecte a la dignitat humana, el principi de no devolució i l’absència de controls a les fronteres internes. Presenta una visió general de les recents avaluacions de Schengen que s’han dut a terme en diversos estats participants en virtut del mecanisme actual d’avaluació de Schengen. Els preparatius per al llançament del nou mecanisme d’avaluació de Schengen estan avançant molt i les primeres avaluacions del nou mecanisme de Schengen es poden esperar a partir del gener de 2015.

L’informe també aborda altres desenvolupaments recents a l’espai Schengen, inclosa la publicació del sistema europeu de vigilància de fronteres (Eurosur) i les recents comunicacions adoptades per la Comissió, inclosa la de la política de devolució de la UE.

Expedició de visats i procediments de seguretat

L'informe també presenta els darrers desenvolupaments en relació amb els acords de readmissió i facilitació de visats i la liberalització de visats, incloses les recents modificacions del reglament 539/2001 que va revisar el mecanisme de reciprocitat dels visats i va introduir un nou mecanisme de suspensió. També es presenta l'estat actual de l'ús del sistema d'informació de visats (VIS), actualment operatiu en quinze regions2. El VIS funciona bé i el 1 d’abril de 2014 el sistema havia processat 6.7 milions de sol·licituds de visat, mentre que s’han expedit prop de 5.6 milions de visats.

Des de la seva entrada en funcionament, el 9 d'abril de 2013 (IP / 13 / 309 MEMO / 13 / 309), el sistema d'informació Schengen de segona generació (SIS II) ha funcionat sense problemes. a través de avaluacions periòdiques de Schengen i enquestes específiques, la Comissió continuarà avaluant l’estat operatiu i el nivell d’implementació del sistema per assegurar una plena ús eficient de les noves categories i funcionalitats d’alerta.

Fons

En la seva Comunicació 'Governança de Schengen: enfortiment de la zona sense control de fronteres internes', la Comissió va anunciar la seva intenció de presentar una visió general del funcionament de Schengen a les institucions de la UE dues vegades a l'any (IP / 11 / 1036 MEMO / 11 / 606).

Els informes bianuals de la Comissió proporcionen la base per a un debat al Parlament Europeu i al Consell. Contribueixen a l'enfortiment de l'orientació política i la cooperació entre els països Schengen.

Després de les propostes de la Comissió de setembre de 2011, la UE va adoptar el 2013 normes per protegir la lliure circulació i fer més eficient la governança de Schengen (MEMO / 13 / 535 MEMO / 13 / 536).

Les noves regles permeten identificar aviat els possibles problemes i solucions oportunes. TLa Comissió té un paper central a l’hora de garantir que els estats membres apliquin correctament les normes de Schengen: realitzarà avaluacions juntament amb els experts dels estats membres i assumirà la responsabilitat de proposar recomanacions de millora si descobreix àrees que es podrien millorar. La Comissió també podrà fer visites in situ sense previ avís, per exemple per assegurar-se que els estats membres no realitzin controls fronterers a les seves fronteres internes.

El nou sistema també crea la possibilitat, en circumstàncies extraordinàries, de reintroduir temporalment els controls de fronteres interns davant d’un estat membre que fracassa persistentment en la gestió de les seves fronteres externes. Aquesta mesura d’últim recurs seria desencadenada per la Comissió i només es produiria en una situació realment crítica per garantir la resolució dels problemes, tot minimitzant l’impacte sobre la lliure circulació.

Més informació

De Cecilia Malmström
Seguiu Comissionat Malmström en Twitter
DG Afers d'Interior
Seguiu la Direcció General d'Afers Interiors de Twitter
Cinquè semestral reportar sobre el funcionament de l’espai Schengen

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint

EU

Setmana per endavant: Forewarned és avantatjat

publicat

on

El vicepresident de la Comissió, Maroš Šefčovič, presentarà dimecres (8 de setembre) el segon informe anual de previsió estratègica de la Comissió. L'informe s'avança una setmana abans del discurs anual del president de la Comissió sobre l'estat de la UE. La iniciativa forma part d’un esforç per garantir que la UE sigui resistent davant de reptes, però també sigui capaç de preparar-se incorporant la previsió en tots els aspectes de l’elaboració de polítiques. L’informe 2021 examinarà les megatendències estructurals mundials cap al 2050 que afectaran la UE i identificarà àrees on la UE podria impulsar el seu lideratge mundial. 

Dimarts (7 de setembre), el comissari Hahn celebrarà una conferència de premsa sobre l’adopció del marc dels bons verds. L’EUGBS (l’estàndard europeu de bons verds) vol ser una “eina robusta per demostrar que financen projectes legítims verds alineats amb el Taxonomia de la UE ”.

Parlament

anunci

Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva de l’Era Digital i comissària de competència, es reunirà (6 de setembre) amb els presidents de cinc comitès (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) al parlament per a un intercanvi d’opinions sobre l’agenda digital. 

El Comitè de Drets de les Dones i la delegació per a les relacions amb l'Afganistan es reuniran per debatre sobre la situació dels drets de les dones i les nenes.

El Comitè especial contra la malaltia del càncer es reunirà dijous (9 de setembre) per reunir-se per debatre l’intercanvi de dades sanitàries i la digitalització en prevenció i atenció del càncer, així com una actualització sobre la implementació de l’estratègia de la UE per a la sostenibilitat dels productes químics en el context de prevenció del càncer.

anunci

El subcomitè de seguretat i defensa debatrà sobre la situació a l'Afganistan, així com un estudi sobre la "preparació i respostes de la UE a les amenaces químiques, biològiques, radiològiques i nuclears (CBRN)" i l'avantprojecte de Sven Mikser (S&D, EE) sobre " Reptes i perspectives per a règims multilaterals de control d'armes i desarmament d'armes de destrucció massiva '. 

Tall

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea donarà la seva opinió sobre la recuperació de 2.7 milions d’euros del Regne Unit per la seva manca d’aplicació d’un enfocament basat en el risc en matèria de control duaner, malgrat les reiterades advertències de l’OLAF, l’oficina antifrau independent de la UE. El fet d’abordar aquest problema també va significar que els fabricants de la UE havien de competir amb els productes poc valorats que arribaven a la UE a través de la UE. La xifra de l'OLAF cobreix els anys 2011-2017. S’esperen altres judicis importants en matèria d’asil (C-18/20, C-768/19).

Consell

Els ministres d’Agricultura i Pesca es reuniran de manera informal de 5 a 7. Els ministres d'Economia i Finances tindran una reunió informal per videoconferència el 6 de setembre i tindran una altra reunió informal els dies 10-11. Com és habitual, l'Eurogrup es reunirà abans de la reunió inclusiva del 10. 

BCE

El Banc Central Europeu tindrà una reunió mensual periòdica dijous, amb una inflació que superarà ara el 2% objectiu, tots els ulls fixats en el que farà el BCE a continuació.

Tunísia

L’alt representant de la UE, Josep Borrell, visitarà Tunísia el divendres (10 de setembre). Al juliol, el president tunisià Kais Saied va destituir el primer ministre i va sospitar que el parlament invocava poders d'emergència davant les manifestacions per dificultats econòmiques i l'augment dels casos Covid-19. La UE ha demanat a Tunísia que respecti la seva constitució i l'estat de dret . 

Seguir llegint

EU

De tornada a l'escola, la mirada del reporter de la UE sobre la setmana que ve

publicat

on

Per a aquells de vosaltres que hàgiu aconseguit fugir per fer unes vacances d’estiu reparadores, ben fet, ho necessitareu. El següent trimestre serà (un altre) ocupat. 

Molta legislació ha començat el seu viatge legislatiu a través de la complexa màquina de presa de decisions de la UE, amb moltes propostes molt carnoses en camí de ser tallades a trossos, tallades a daus i especiades, i finalment llançades a la paella del comitè de conciliació que serà presentada a les cinc de la matinada per un polític amb els ulls obscurs com a triomf de la Presidència guanyada amb força. Entre les novetats hi ha les propostes climàtiques Digital i “Fit for 55”. Les propostes climàtiques prometen ser especialment contundents, ja que ja s'ha acordat la "Llei climàtica" que fixa els compromisos de carboni; trobar un equilibri final entre les propostes requerirà un comerç de cavalls d’una escala fins ara desconeguda.

El cinturó de Brussel·les va estar força inactiu a l’agost fins que els fets catastròfics de l’Afganistan van portar 20 anys d’intervenció occidental a una sortida menys que triomfant, plena de pànic i inglesa. L'Occident es troba en un desgavell desordenat, amb una confiança mínima. La Comissió von der Leyen es va presentar com a "geopolítica", l'administració de Biden va declarar "Amèrica ha tornat!" - i, tanmateix, aquí som. Una cosa que he après és que les coses mai són tan dolentes que no poden empitjorar. El triomf dels talibans i el brutal recordatori que l’ISIS no ha desaparegut ajudaran els qui donen suport als seus ideals en altres llocs. No és una imatge bonica, però Europa i l’Occident en general han de tenir el coratge del seu millor jo que defensa els drets, la democràcia, l’estat de dret i la prosperitat tant a casa com a l’estranger. 

anunci

La setmana vinent els ministres d'Afers Exteriors i de Defensa es reuniran per a consells informals per debatre les conseqüències dels fets recents. La greu inestabilitat més propera al nord d’Àfrica, el Líban i Bielorússia –entre d’altres– i, per descomptat, a l’Afganistan.

Els ministres de Defensa es reuniran per debatre la brúixola estratègica de la UE; l'objectiu és tenir un document complet al novembre; els esdeveniments recents han demostrat que la UE necessita assumir més responsabilitats i accions concertades en matèria de seguretat i defensa.

El dimarts (31 d’agost) hi haurà una reunió extraordinària de ministres de Justícia i Assumptes d’Interior que es reuniran per debatre sobre com tractaran l’inevitable moviment de persones procedents de l’Afganistan, el reassentament a la UE i el suport a aquells països veïns que ja ho han fet. acollit a milions de refugiats que necessitaran més suport financer.

anunci

Estat de dret

És difícil ser un far per a l’estat de dret a l’estranger, si les vostres parts constitueixen alegrement les normes, cosa que em porta a Polònia i Hongria, on l’estat d’estasi s’ha mantingut durant l’estiu.

Von der Leyen va rebutjar els eurodiputats i els experts legals en una carta de cinc pàgines en què es detallava com Hongria havia incomplert sis dels vuit principis de l’estat de dret relacionats amb la despesa del pressupost de la UE i, per tant, hauria de desencadenar la recentment encunyada «condicionalitat de l’estat de dret». mecanisme per evitar l’ús indegut de fons. Von der Leyen va escriure que els eurodiputats no havien aportat proves suficients de les infraccions i que la Comissió "no ha estat cridada adequadament a actuar".

El dia de Polònia el 16 d'agost no va ser un esdeveniment, amb una nova prevaricació per part de la seu central de la Comissió. No es pot evitar pensar que hi ha algú al servei jurídic de la Comissió que tingui la cita de Douglas Adams emmarcada al mur: “M’encanten els terminis. M’encanta el soroll que emprenen quan passen ”.

La Comissió va llançar la llauna pel camí mentre "llegien i analitzaven" la resposta de Polònia. El vicepresident Jourova visitarà Polònia el dilluns (30 d'agost). Els sorolls del ministre de Justícia, Zbigniew Ziobro, no són encoratjadors, ja que fa un tuit recentment que la UE participa en una "guerra híbrida" contra la UE. 

Mentrestant, Eslovènia continua frenant la designació de fiscals a la Fiscalia Europea, amb el primer ministre eslovè Jansa bloquejant les candidatures.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències