Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Eleccions europees: Eurocambres declara desafiaments clau per al pròxim mandat del Parlament Europeu

COMPARTIR:

publicat

on

20131118PHT25542_original“La poca participació a les eleccions de la setmana passada i l’elevat suport als partits euroescèptics, almenys en alguns estats membres, subratlla la importància que el nou Parlament Europeu respongui a les necessitats econòmiques, ambientals i socials d’una manera equilibrada, pragmàtica, transparent i eficaç " EUROCHAMBRES secretari general Arnaldo Abruzzini ha declarat.

Després de les eleccions per a la vuitena legislatura del Parlament Europeu de la setmana passada, EUROCHAMBRES ha destacat algunes qüestions clau per als nous i recurrents diputats a tractar quan es convoquin al juliol:

  • Després d’haver-se compromès fa més d’una dècada amb l’agenda per a una millor regulació, el Parlament Europeu ha d’accelerar els seus esforços fins ara limitats per inculcar una filosofia de formulació de polítiques basades en l’evidència a les comissions. En aquest sentit, cal tenir un enfocament més sistemàtic i responsable per avaluar l'impacte de les seves esmenes a les propostes de la Comissió.
  • Paral·lelament a la seva participació en la redacció de nova legislació per fer front a les barreres restants a la lliure circulació, el Parlament Europeu hauria de tenir un paper millorat en l'avaluació ex post de la legislació existent sobre el mercat interior. A través de les seves relacions amb els parlaments nacionals, també hauria de pressionar els estats membres perquè implementin la legislació existent amb rigor i sense recobriment d’or.
  • El Parlament Europeu hauria de promoure el desenvolupament d’una diplomàcia econòmica europea, salvaguardant els nostres interessos econòmics als mercats mundials. Un llibre verd sobre aquest tema, que examini les diverses negociacions comercials i d'inversió i l'estratègia d'internacionalització de les pimes, hauria de ser un primer pas.

Com ho va fer de manera efectiva amb el Erasmus per a joves emprenedors segons el programa EUROCHAMBRES, el Parlament Europeu hauria d’exercir el seu “poder de la bossa” per instigar accions pilot creatives i pragmàtiques per estimular les habilitats emprenedores i una cultura d’inici dinàmica a tota la UE.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències