Connecteu-vos amb nosaltres

Conferències

Transport i Consell de Telecomunicacions: 5 6-juny 2014

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

668969-Sim-1391798038-242-640x480Informe d'avanç de les telecomunicacions mercat únic de regulació (TSM) (Connectat Continent). Es convidarà als ministres a prendre nota d'un informe sobre l 'estat de joc de les negociacions a la Proposta de la Comissió de crear un continent connectatSetembre 2013 (IP / 13 / 828 MEMO / 13 / 779).

En qüestions clau com ara espectre, itinerància, protecció del consumidor i neutralitat de la xarxa, subratllarà el vicepresident Kroes la proposta de la Comissió és extremadament important per protegir el consumidor alhora que garanteix la correcta inversió i innovació en l’economia digital. Recordarà als ministres, tal com va dir al Parlament Europeu abans de votar el seu dictamen a l’abril, que les propostes formen un paquet equilibrat i que haurien d’evitar els intents d’escollir alguns elements del text.

El vicepresident Kroes espera que el Consell abordi tots els elements de la proposta de la Comissió abans de les vacances d'estiu, de manera que tant els colegisladors com la Comissió puguin iniciar negociacions en trilogues i acordar el text sota la presidència italiana. Per tant, aquesta reunió del Consell serà important en el camí cap a la definició de l'enfocament general del Consell en les properes setmanes.

anunci

Informe d'avanç de la directiva de xarxa i seguretat de la informació (NIS) (ciberseguretat per a les empreses)

Vicepresident Kroes donarà la benvinguda a l'informe de situació sobre el projecte de directiva per garantir un elevat nivell comú de les xarxes i la informació de seguretat en tota la Unió (NIS).

La Comissió Europea ha proposat la directiva NIS al febrer 2013 com a part de l'Estratègia de Ciberseguretat de la UE (IP / 13 / 94). La directiva NIS faria que les xarxes de TIC i sistemes d'informació més segurs contra els atacs cibernètics i els incidents cibernètics. A més, en virtut dels NEI, es requeriria un negoci per notificar ràpidament a l'autoritat nacional pertinent si s'ha produït un incident de seguretat cibernètica. Recepció d'una notificació immediata permetria que un regulador nacional per alertar a altres estats membres de la problemàtica; i analitzar junts la situació i veure si el problema s'està estenent a altres llocs.

anunci

L'informe de situació farà al·lusió a la necessitat d'exigir als Estats membres per enfortir les capacitats nacionals, així com establir la gestió de riscos i requisits de transparència a nivell de la UE. Un fort Directiva NIS també significa una forta cooperació, tant estratègics com operatius. De cooperació operativa, l'informe reconeix que hi ha opinions divergents entre els estats membres. Vicepresident Kroes demanarà als Estats membres per un compromís amb l'objectiu a llarg termini de fer la cooperació operativa en una realitat.

Acord sobre el Regulació sobre identificació electrònica i serveis de confiança per a transaccions en el mercat interior (eIDAS) (Primera lectura)

El Reglament EIDAS (vegeu IP / 12 / 558) Enfortirà mercat únic digital europeu en augmentar la confiança i comoditat en les transaccions electròniques transfrontereres i intersectorials. A més, proporcionarà un marc jurídic ampli i previsible per al reconeixement mutu de la identificació electrònica i serveis de confiança electrònics - com la signatura electrònica, segells, segells de temps, serveis d'enviament certificat, autenticació de llocs web i documents electrònics.

El vicepresident Kroes donarà la benvinguda a l'acord que el Consell va fer amb el Parlament Europeu sobre aquest expedient i es demana que es finalitzi l'adopció formal tan aviat com sigui possible.

Entrada en vigor de les mesures per reduir els costos de desplegament de xarxes de comunicacions electròniques d'alta velocitat (Directiva d'Enginyeria Civil)

El procés legislatiu per a l'adopció de la Directiva sobre mesures per reduir el cost de desplegar xarxes de comunicacions electròniques d'alta velocitat ja està completat (vegeu MEMO / 14 / 150). Vicepresident Kroesfelicitar el Consell per haver arribat a un acord ben equilibrat amb el Parlament Europeu sobre la Directiva.

Les xarxes d’alta velocitat són l’eix vertebrador del mercat únic digital i són un requisit previ per a la competitivitat europea. Aquests noves regles estan dissenyades per reduir fins a en un 30% del cost de desplegament d'Internet d'alta velocitat que pot salvar les empreses € 40-60 milions i expandir la banda ampla d'alta velocitat encara més.

Aquestes mesures són crucials per donar un nou impuls al ràpid desplegament de de banda ampla d'alta velocitat a Europa i per ajudar a assolir els objectius de l'Agenda Digital per 2020 (vegeu IP / 14 / 609). Per tant, el vicepresident Kroes demanarà als Estats membres a incorporar i aplicar aquesta Directiva tan aviat com sigui possible, i no esperar fins l'expiració completa del període d'incorporació (1 2016 gener).

Actualització de la proposta de Directiva del Parlament Europeu i del Consell sobre l'accessibilitat als llocs web dels organismes del sector públic (Primera lectura)

El 3 de desembre de 2012, la Comissió Europea va adoptar una proposta de Directiva sobre l'accessibilitat als llocs web dels organismes del sector públic (vegeu IP / 12 / 1305)El vicepresident Kroes reconeixerà l'elevada càrrega de treball del Consell, però instarà els ministres a complir els compromisos d'accessibilitat d'Europa, inclòs l'objectiu de l'Agenda digital per fer accessibles a tots els llocs web del sector públic el 2015 i els de la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitats.

Presentació de l'Agenda Digital Marcador

El vicepresident Kroes presentarà el recentment publicat marcador Agenda Digital que mostra el progrés realitzat des de 2009 (vegeu IP / 14 / 609). Es destacarà principals conclusions sobre l'ús d'Internet, compres en línia i la disponibilitat de banda ampla d'alta velocitat.

En particular, demanarà als ministres que ajudin a les pimes i empreses noves a trobar formes innovadores d'utilitzar Internet per desenvolupar nous models de negoci, ja que només el 14% de les pimes utilitzen Internet com a canal de venda. El vicepresident Kroes també farà una crida als ministres per fer front a la divisió de competències digitals, de manera que els ciutadans tinguin les competències adequades per ocupar llocs de treball digitals (vegeu MEMO / 14 / 383).

Negocis

Europa necessita un consens social per a un canvi industrial fort, dinàmic i no sostenible

publicat

on

La indústria sempre ha estat modelada per un canvi continu. Però alguns canvis són veritables trastorns, com la revolució industrial a la 19th segle i el que ens enfrontem ara: Indústria 4.0, la revolució digital del 21st segle. "Pot ser que sigui gairebé impossible predir el futur, però hem d'estar preparats per a això": aquest va ser el missatge dels participants a l'esdeveniment.

En particular, Europa necessita un marc d'associació entre el públic i el privat:

  • impulsar la inversió a llarg termini en el canvi industrial digital;
  • garantir competències 4.0 renovades contínuament, aprenentatge permanent, llocs de treball de qualitat i la protecció sostinguda dels estàndards laborals en la nova era digital;
  • promoure una distribució social justa del "dividend digital";
  • La cooperació a tots els nivells i al llarg de la cadena de valor és primordial.

El novembre de 16, la Comissió Consultiva per al Canvi Industrial (CCMI) del Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE) va celebrar el seu 15th aniversari amb una conferència titulada "Del canvi industrial a la societat 4.0".

anunci

Obrint l'esdeveniment, la presidenta de CCMI, Lucie Studničná, va dir: "Europa ha d'assolir un consens social viable si el procés 4.0 ha de ser fort, dinàmic i sostenible. El canvi industrial i el canvi social es forgen junts i els diàlegs socials i civils són primordials". Va veure quatre reptes importants per davant:

  • Crear un únic marc de política de la indústria 4.0 per a tots els membres de la UE, amb seguretat cibernètica al centre del projecte;
  • enfortir la cooperació entre els sectors industrial i de serveis i les universitats;
  • garantir que la mà d'obra està habilitada per dominar les habilitats tecnològiques per a la indústria 4.0, i;
  • emmarcant la transformació industrial 4.0 amb menys "flexicuritat" i més "seguretat-flex".

Compte Etienne Davignon, convidat especial al 15th L'aniversari de CCMI va expressar el seu pesar pel fet que la indústria se li donés massa poca importància: "Avui la indústria s'ha convertit en un nen abandonat. Amb el mercat comú, la UE va pensar que tot funcionaria, però el mercat no és prou fort. El mercat també necessita estat que organitza les coses ".

Els joves europeus tenen un paper clau en la configuració del seu futur industrial. Amb això en ment, el comte Davignon va proposar ensenyar l’emprenedoria des de la infantesa: "Les empreses i les escoles s’han de reunir i l’aprenentatge ha de tenir una posició superior a la societat. Cal ser tan de moda per ser aprenent com per ser estudiant, perquè necessitem tots dos ".

anunci

El membre del CESE, Joost van Iersel, es va referir a l'impacte que la transformació 4.0 ja estava tenint en els models de negoci. Sorgirien nous tipus de pimes en tots els sectors de producció o serveis. La relació entre la societat i el sector productiu també canviaria, creant prosumidors com a nous participants del mercat. Per tant, es va posar èmfasi en l’educació, la formació i les habilitats, però també en la col·laboració entre els principals grups d’interès, com ara el sector públic i el privat, les empreses i les universitats: "Hem de fer-ho junts o ens desmuntem com a societat". va advertir.

Enrico Gibellieri i Jacques Glorieux, dos membres fundadors del CCMI, van assenyalar la importància d’aportar les diferents posicions de diversos sectors de la indústria i de la societat i, per tant, afegir a la riquesa d’idees: "Aquest coneixement que té la societat civil és essencial i ha de ser ser la base per a la presa de decisions d’Europa ".

Adrian Harris, director general d'Orgalime, que representa un sector que dóna feina a gairebé 0 milions de persones a tot Europa i que va facturar 11 milions d'euros el 2, va destacar la força de la indústria europea en serveis basats en la fabricació: "La nostra indústria està ben situat per aprofitar els seus punts forts gràcies a l’augment de la digitalització de la producció, productes, processos i serveis. El mercat únic, el mercat únic digital i la Unió de l’energia són agendes importants per a la indústria europea; tot i això, el que encara ens falta és un industrial de la UE política ".

"En comparació amb els Estats Units i la Xina, Europa es queda enrere en la indústria 4.0", va dir Mark Nicklas, de la DG Grow. Això va ser particularment cert per a les pimes, que són el centre de la indústria europea. Europa necessita invertir en equips de producció, però també en noves habilitats i noves formes de gestió i treball. Tot i que el 62% de les empreses nord-americanes estan preparades per a la transformació actual, només el 38% de les empreses de la UE estan preparades per als reptes. Tot i això, Europa és líder en producció neta, que és un actiu pel que fa als compromisos de l'acord de París i els objectius de desenvolupament sostenible.

Wolfgang Greif va pensar que necessitàvem debatre una nova distribució del treball, noves condicions laborals i un enfocament intel·ligent per reduir el temps de treball. També era important que totes les persones, ja sigui o fora del lloc de treball, en un lloc estable o precari, tinguessin les mateixes oportunitats per a la formació i l'educació.

El CCMI és el successor directe del Comitè Consultiu de la Comunitat Europea del Carbó i de l'Acer. Integrat per 51 membres del CESE i 51 delegats externs, ofereix opinions i informes polítics en profunditat sobre molts sectors industrials, basats en excursions d’investigació, consultes sectorials, audiències i conferències amb les parts interessades de la societat civil.

Seguir llegint

Conferències

Turquia s'uneix al programa de recerca i innovació Horitzó 2020

publicat

on

Turkish_flag_3705Turquia obtindrà ple accés al nou programa de recerca i innovació de set anys de la Unió Europea, Horitzó 2020, en virtut d’un acord signat avui a Istanbul. L’acord que concedeix l’estatus d’associació a entitats de recerca de Turquia va ser signat pel director general de Recerca i Innovació de la Comissió Europea, Robert-Jan Smits, i Ahmet Yücel, subsecretari en funcions de Turquia. assumptes de la UE Ministeri. Turquia és el tercer país soci associat a associar-se a Horizon 2020.

Recerca, Innovació i Ciència Máire Geoghegan-Quinn va dir: “Turquia és un soci molt valorat. El seu entorn empresarial dinàmic és un banc de proves perfecte per al desenvolupament de productes i serveis innovadors, cosa que converteix la cooperació en un avantatge per a investigadors i empreses d’ambdues parts. Horitzó 2020 ofereix més finançament per a la innovació i les petites empreses que mai, de manera que Turquia està en una bona posició per veure augmentar la seva participació en el programa ".

Turquia s'ha associat als programes marc de recerca de la UE des de 2003. Segons l’últim programa (2007-13), més de les participacions de les institucions públiques i privades turques de 1,000 en alguns projectes 950 van rebre gairebé milions d’EUR X milions d’EUR. Aquests van incloure projectes científics de primer nivell seleccionats pel Consell Europeu de Recerca i el suport a investigadors més joves en el marc de les accions Marie-Skłodowska Curie. També hi va haver més participacions que 200 en projectes de recerca conjunts de petites i mitjanes empreses turques (pimes).

anunci

El gran nombre de pimes que ja han tingut èxit en el darrer programa marc converteix Turquia en un soci atractiu per a entitats de recerca de la Unió Europea, atès que Horizon 2020 es concentra més en tota la cadena d’innovació, des del laboratori fins al mercat. Al mateix temps, s'espera que Turquia faci servir l'associació a Horizon 2020 com una oportunitat per enfortir la seva creació de capacitats en recerca i innovació a nivell nacional. El seu nivell actual d’inversió en R + D inferior a l’1% del PIB està molt per sota de la mitjana de la UE de poc més del 2% i l’objectiu que s’ha marcat per al 2023.

L'acord, que entrarà en vigor després de la ratificació de Turquia, es va signar en presència del ministre turc d'Afers de la UE Mevlüt Çavuşoğlu i el ministre de Ciència, Indústria i Tecnologia Fikri Işik a l'inici d'una conferència d'alt nivell de dos dies per presentar Horizon 2020 a organitzacions de recerca i responsables polítics de Turquia. En el cas de representants de les universitats i empreses turques de 750 hi haurà més que participar.

Paral·lelament a l'acord assolit amb Turquia, la UE conclou acords d'associació amb els països de l'ampliació dels Balcans Occidentals i altres països veïns. Els estats de EEA / EFTA de Noruega i Islàndia es van unir a Horizon 2020 a principis de maig.

anunci

Fons

Horitzó 2020 és el major programa de recerca i innovació de la UE mai amb gairebé 80 milions € dels fons disponibles durant anys 7 (2014 2020 a) -, a més de la inversió privada que atraurà aquests diners. Promet més avenços, descobriments i primícies mundials mitjançant l'adopció de les grans idees del laboratori al mercat.

enllaços

pàgina web horitzó 2020
Portal de participants: la porta d’entrada a la investigació de la UE
Relacions UE-Turquia (lloc web de l'ASE)

Seguir llegint

Negocis

Les tecnologies facilitadores essencials cimera: TFE i renaixement industrial europea

publicat

on

9bea79843bcbee2a95ac7a8c06c4d952A la cimera KETs d’avui (19 de maig) a Grenoble (França), empresaris europeus i locals juntament amb organitzacions de recerca es van reunir per debatre els reptes futurs de la reindustrialització d’Europa mitjançant les tecnologies més innovadores i estratègiques. Les tecnologies fonamentals comprendre microelectrònica i la nanoelectrònica, els materials avançats, biotecnologia industrial, la fotònica, la nanotecnologia i sistemes de fabricació avançats. Els productes més innovadors avui en dia, si és el telèfon intel·ligent o un cotxe elèctric, incorporen diverses TFE al mateix temps, com parts individuals o integrats.

Aquesta cimera va ser una primera resposta concreta a les recomanacions sobre la Política Industrial del Consell Europeu de març, que reconeixen les TFE com de vital importància per a la competitivitat industrial i haurien de reforçar les TFE de gran interès industrial mitjançant la identificació de projectes d'interès europeu. Michel Barnier, en qualitat de Comissari d'Indústria i Emprenedoria, ha presidit l'acte, en presència del secretari d'Estat francès d'Educació Superior i Recerca Geneviève Fiorasio. La cimera va ser organitzada pel president de la Grup d'experts d'alt nivell sobre les tecnologies facilitadores essencials, Jean Therme, al campus principal de la CEA a Grenoble.

Michel Barnier, ha reafirmat avui el compromís ple de la Comissió en l'aplicació de l'estratègia de la UE per a la promoció de les TFE i va posar en relleu les importants mesures ja adoptades. Al mateix temps va enviar un fort missatge tant a la indústria Europea i l'Estat membre demanant una major cooperació per enfrontar junts el repte de reindustrialització, en particular, mitjançant el treball conjunt en projectes industrials ambiciosos d'interès europeu. Parlant sobre el potencial de les TFE per a les PIME en particular, el Comissionat va reconèixer la necessitat d'ajudar a les PIME més en veure aquestes oportunitats.

anunci

Els KET són una de les prioritats de l'estratègia de reindustrialització de la Comissió, tal com va destacar la recent Comunicació per a un renaixement industrial europeu en la qual la Comissió va reafirmar que Europa no pot prosperar sense una base industrial forta i que la indústria és essencial per a la recuperació econòmica d'Europa i la seva competitivitat.

Fons

Les tecnologies fonamentals

anunci

Les claus tecnologies habilitadores (KET) - nanotecnologia, micro- / nanoelectrònica, biotecnologia industrial, materials avançats, fotònica i tecnologies avançades de fabricació - proporcionen els maons tecnològics que permeten una àmplia gamma d’aplicacions de productes innovadores, incloses les necessàries per fer front als reptes de la societat. Els KET fan que l’acer sigui més resistent i més durador; fan que els cotxes siguin més lleugers i segurs; i fan una gran quantitat d'altres productes, des de medicaments fins a biocombustibles i dispositius mòbils, més eficaços i sostenibles.

TFE impulsar la innovació en molts sectors tradicionals i emergents i ja són una font important d'ocupació a Europa. A nivell mundial el mercat s'estima en un valor de més de € 1 2015 bilions per, el que equival al voltant de 8% del PIB de la UE.

Europa ja no és líder de la innovació KET

Europa és líder mundial en la investigació i el desenvolupament TFE amb una participació global en les sol·licituds de patents de gairebé 30%. No obstant això, Europa no és fort en la traducció d'aquest avantatge coneixement en nous productes i serveis comercialitzables. L'Estratègia Europea per a les TFE té com a objectiu accelerar la taxa d'explotació de les TFE a la UE i per revertir la tendència de de-fabricació per tal d'estimular el creixement i l'ocupació.

MEMO / 13 / 150

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències