Connecteu-vos amb nosaltres

Conferències

Transport i Consell de Telecomunicacions: 5 6-juny 2014

COMPARTIR:

publicat

on

668969-Sim-1391798038-242-640x480Informe d'avanç de les telecomunicacions mercat únic de regulació (TSM) (Connectat Continent). Es convidarà als ministres a prendre nota d'un informe sobre l 'estat de joc de les negociacions a la Proposta de la Comissió de crear un continent connectatSetembre 2013 (IP / 13 / 828 MEMO / 13 / 779).

En qüestions clau com ara espectre, itinerància, protecció del consumidor i neutralitat de la xarxa, subratllarà el vicepresident Kroes la proposta de la Comissió és extremadament important per protegir el consumidor alhora que garanteix la correcta inversió i innovació en l’economia digital. Recordarà als ministres, tal com va dir al Parlament Europeu abans de votar el seu dictamen a l’abril, que les propostes formen un paquet equilibrat i que haurien d’evitar els intents d’escollir alguns elements del text.

El vicepresident Kroes espera que el Consell abordi tots els elements de la proposta de la Comissió abans de les vacances d'estiu, de manera que tant els colegisladors com la Comissió puguin iniciar negociacions en trilogues i acordar el text sota la presidència italiana. Per tant, aquesta reunió del Consell serà important en el camí cap a la definició de l'enfocament general del Consell en les properes setmanes.

Informe d'avanç de la directiva de xarxa i seguretat de la informació (NIS) (ciberseguretat per a les empreses)

Vicepresident Kroes donarà la benvinguda a l'informe de situació sobre el projecte de directiva per garantir un elevat nivell comú de les xarxes i la informació de seguretat en tota la Unió (NIS).

La Comissió Europea ha proposat la directiva NIS al febrer 2013 com a part de l'Estratègia de Ciberseguretat de la UE (IP / 13 / 94). La directiva NIS faria que les xarxes de TIC i sistemes d'informació més segurs contra els atacs cibernètics i els incidents cibernètics. A més, en virtut dels NEI, es requeriria un negoci per notificar ràpidament a l'autoritat nacional pertinent si s'ha produït un incident de seguretat cibernètica. Recepció d'una notificació immediata permetria que un regulador nacional per alertar a altres estats membres de la problemàtica; i analitzar junts la situació i veure si el problema s'està estenent a altres llocs.

L'informe de situació farà al·lusió a la necessitat d'exigir als Estats membres per enfortir les capacitats nacionals, així com establir la gestió de riscos i requisits de transparència a nivell de la UE. Un fort Directiva NIS també significa una forta cooperació, tant estratègics com operatius. De cooperació operativa, l'informe reconeix que hi ha opinions divergents entre els estats membres. Vicepresident Kroes demanarà als Estats membres per un compromís amb l'objectiu a llarg termini de fer la cooperació operativa en una realitat.

anunci

Acord sobre el Regulació sobre identificació electrònica i serveis de confiança per a transaccions en el mercat interior (eIDAS) (Primera lectura)

El Reglament EIDAS (vegeu IP / 12 / 558) Enfortirà mercat únic digital europeu en augmentar la confiança i comoditat en les transaccions electròniques transfrontereres i intersectorials. A més, proporcionarà un marc jurídic ampli i previsible per al reconeixement mutu de la identificació electrònica i serveis de confiança electrònics - com la signatura electrònica, segells, segells de temps, serveis d'enviament certificat, autenticació de llocs web i documents electrònics.

El vicepresident Kroes donarà la benvinguda a l'acord que el Consell va fer amb el Parlament Europeu sobre aquest expedient i es demana que es finalitzi l'adopció formal tan aviat com sigui possible.

Entrada en vigor de les mesures per reduir els costos de desplegament de xarxes de comunicacions electròniques d'alta velocitat (Directiva d'Enginyeria Civil)

El procés legislatiu per a l'adopció de la Directiva sobre mesures per reduir el cost de desplegar xarxes de comunicacions electròniques d'alta velocitat ja està completat (vegeu MEMO / 14 / 150). Vicepresident Kroesfelicitar el Consell per haver arribat a un acord ben equilibrat amb el Parlament Europeu sobre la Directiva.

Les xarxes d’alta velocitat són l’eix vertebrador del mercat únic digital i són un requisit previ per a la competitivitat europea. Aquests noves regles estan dissenyades per reduir fins a en un 30% del cost de desplegament d'Internet d'alta velocitat que pot salvar les empreses € 40-60 milions i expandir la banda ampla d'alta velocitat encara més.

Aquestes mesures són crucials per donar un nou impuls al ràpid desplegament de de banda ampla d'alta velocitat a Europa i per ajudar a assolir els objectius de l'Agenda Digital per 2020 (vegeu IP / 14 / 609). Per tant, el vicepresident Kroes demanarà als Estats membres a incorporar i aplicar aquesta Directiva tan aviat com sigui possible, i no esperar fins l'expiració completa del període d'incorporació (1 2016 gener).

Actualització de la proposta de Directiva del Parlament Europeu i del Consell sobre l'accessibilitat als llocs web dels organismes del sector públic (Primera lectura)

El 3 de desembre de 2012, la Comissió Europea va adoptar una proposta de Directiva sobre l'accessibilitat als llocs web dels organismes del sector públic (vegeu IP / 12 / 1305)El vicepresident Kroes reconeixerà l'elevada càrrega de treball del Consell, però instarà els ministres a complir els compromisos d'accessibilitat d'Europa, inclòs l'objectiu de l'Agenda digital per fer accessibles a tots els llocs web del sector públic el 2015 i els de la Convenció de les Nacions Unides sobre els drets de les persones amb discapacitats.

Presentació de l'Agenda Digital Marcador

El vicepresident Kroes presentarà el recentment publicat marcador Agenda Digital que mostra el progrés realitzat des de 2009 (vegeu IP / 14 / 609). Es destacarà principals conclusions sobre l'ús d'Internet, compres en línia i la disponibilitat de banda ampla d'alta velocitat.

En particular, demanarà als ministres que ajudin a les pimes i empreses noves a trobar formes innovadores d'utilitzar Internet per desenvolupar nous models de negoci, ja que només el 14% de les pimes utilitzen Internet com a canal de venda. El vicepresident Kroes també farà una crida als ministres per fer front a la divisió de competències digitals, de manera que els ciutadans tinguin les competències adequades per ocupar llocs de treball digitals (vegeu MEMO / 14 / 383).

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències