Connecteu-vos amb nosaltres

protecció de la infància

Els nens en els processos penals: Proposta de la Comissió per augmentar la protecció dóna pas decisiu cap endavant

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Responsabilitat de jutges-retallada-569x379El 6 de juny, els ministres de justícia dels estats membres van acordar un enfocament general (un acord informal) de mesures que garantissin garanties especials per als nens durant els procediments judicials penals. La Comissió Europea va presentar una directiva el novembre de 2013 (IP / 13 / 1157, MEMO / 13 / 1046), amb l'objectiu d'establir una protecció específica per als nens, ja que són particularment vulnerables durant els procediments judicials. L'acord coincideix amb la publicació, per part de la Comissió, d'un estudi sobre la participació dels nens en processos judicials penals a tots els estats membres de la UE.

"Fer que el sistema de justícia a Europa sigui més adequat per a la infància és una prioritat per a la Comissió. Com a persones més vulnerables de la societat, mereixen una protecció especial. M'agradaria donar les gràcies als ministres del Consell i, especialment, a la meva companya Charalambos Athanasiou per la seva tasca compromesa en aquest sentit. que va permetre arribar a un acord inicial tan ràpid", va dir la vicepresidenta Viviane Reding, la comissària de justícia de la UE. "També es tracta de posar en vigor la llei i l'acció de la Carta de Drets Fonamentals de la UE, ja que estableix que hem d'actuar en interès superior del nen. Això és exactament el que fa aquesta directiva: posar els nens en primer lloc garantint millors drets per a les persones sospitoses o acusades d’un delicte ".

Els sistemes judicials a Europa encara no estan adaptats a les vulnerabilitats i necessitats específiques dels nens. Cada any a la UE, aproximadament 1,086,000 menors s’enfronten a processos de justícia penal, que representa el 12% del total de la població europea enfrontada a la justícia penal.

anunci

Per tant, la proposta de la Comissió té com a objectiu garantir que es garanteixin els més alts estàndards possibles als nens:

 • Els nens han d’estar assistits per un advocat. Com que els nens poden no estar en condicions d’entendre completament les conseqüències dels seus actes, no se’ls hauria de permetre renunciar al seu dret a un advocat. L’assistència obligatòria d’un advocat és un element fonamental de la proposta de la Comissió i s’ha de reforçar.

 • Els nens han de ser detinguts per separat dels adults. Haurien d’existir mesures específiques de protecció per als nens privats de llibertat. És particularment important mantenir separats els adults i els nens detinguts, per evitar maltractaments i maltractaments.

  anunci
 • Els nens no haurien d’assumir el cost de certes garanties, fins i tot si es troben culpables. Un nen no hauria d’haver de reemborsar els costos de certs procediments, per exemple, avaluació individual, exploració mèdica o enregistrament audiovisual d’entrevistes. Un règim diferenciat de reemborsament podria minar greument l’accés d’un nen a la justícia impedint que un menor, un pare o un advocat exerceixin els seus drets.

Altres garanties clau que els nens haurien de beneficiar-se d’informar-se ràpidament dels seus drets legals, de ser ajudats pels pares (o d’altres persones adequades) i de no ser interrogats en audiències públiques. Atès que l’interrogatori d’un nen és potencialment arriscat a causa de la seva vulnerabilitat, la Comissió proposa que les entrevistes només es filmin si és necessari i, sobretot, si el nen està privat de llibertat. La directiva proposada per la Comissió també estableix normes mínimes per a la detenció inclòs l'accés a mesures de rehabilitació, amb l'obligació de prendre totes les mesures possibles per evitar la privació de llibertat sempre que això sigui en el millor interès del menor.

La Directiva no s’aplicarà a Dinamarca (que té una exclusió), mentre que el Regne Unit i Irlanda poden decidir adherir-s’hi (tenen dret a participar-hi).

Propers passos: L'acord inicial d'avui al Consell de Justícia obrirà el camí a discussions sobre el tríleg entre el Consell de Ministres, el Parlament Europeu i la Comissió sota la Presidència italiana de la UE. Després de les eleccions europees, la comissió del Parlament Europeu sobre les Llibertats Civils, la Justícia i els Afers Interns (LIBE) s’ha de tornar a reunir al juliol. La primera reunió del tríleg sobre aquest fitxer s’espera a finals de novembre d’aquest any.

Estudi sobre la participació dels nens en processos judicials penals

El 6 de juny, la Comissió va publicar un nou estudi sobre la participació dels nens en processos penals a la UE. El 2011 Agenda de la UE per als Drets de l'Infant (IP / 11 / 156) va identificar la manca de dades fiables, comparables i oficials en aquest àmbit, mentre que a l’abril de 2014 la Comissió va iniciar una consulta pública per demanar com la UE pot donar millor suport als sistemes nacionals de protecció de la infància (IP / 14 / 392).

La visió general dels sistemes dels estats membres es compon d’un Informe resum de la UE més informes específics del país per a cada estat membre de la UE. L'objectiu és ajudar a compartir exemples de bones pràctiques entre els estats membres i construir una base per a una política basada en l'evidència en el context de la justícia adequada als nens.

Les principals conclusions de l'estudi inclouen:

Edat de responsabilitat penal

 1. Tots els estats membres tenen una edat mínima de responsabilitat penal: l'edat inferior a la qual no es considera que un nen sigui capaç de cometre un delicte. A la majoria dels estats membres, l'edat mínima és de 14 o 15 anys. Només cinc jurisdiccions tenen una edat mínima inferior (IE - 12, NL - 12, i el Regne Unit-Anglaterra i Gal·les i el Regne Unit-Irlanda del Nord - 10 i Regne Unit-Escòcia - 12).

 2. La majoria dels estats membres tenen un límit d’edat superior per a la justícia juvenil. En la majoria dels casos es tracta de 17 anys.

Jutjats especialitzats

 1. Sis estats membres tenen unitats especialitzades que tracten amb nens dins dels serveis de processament1Nou estats membres no tenen tribunals especialitzats: tots els nens (sospitosos / delinqüents, víctimes, testimonis) són jutjats en tribunals ordinaris amb els mateixos jutges que resolen en casos d'adults.

Formació dels professionals

 1. 12 estats membres tenen requisits de formació obligatoris sobre els drets i les necessitats dels infants per als jutges2. 11 estats membres tenen formació obligatòria per als fiscals3, i set estats membres de formació obligatòria per a advocats defensors4.

Mesures de protecció durant les entrevistes

 1. A gairebé tots els estats membres n’hi ha salvaguardes destinades a protegir els nens durant les entrevistes i quan es dóna testimoni (limitacions al nombre d’entrevistes, ús de gravacions de vídeo, etc.).

 2. Les adaptacions a l’entorn físic en què s’entrevista el nen són més freqüents per als nens víctimes i testimonis que per als sospitosos. Adaptacions al entorn físic en què s’entrevista a infants sospitosos / infractors hi ha a set jurisdiccions5.

Condicions per a infants en presó preventiva

 1. Hi ha l’obligació legal de fer la detenció preventiva de menors sospitosos hi ha una mesura d’últim recurs a 22 jurisdiccions6. No és una obligació legal en vuit jurisdiccions7.

Ambdues, la Directiva i l'estudi, són elements centrals de la Agenda de la UE per als Drets de l'Infant. La Comissió també recopila dades sobre la participació dels nens en la justícia civil i administrativa, per a la qual s’espera que els resultats finalitzin el 2014.

Més informació

Dades i estadístiques
Informe resum de la UE i visions generals contextuals nacionals
Directiva de la Comissió Europea sobre garanties especials per a nens sospitosos o acusats d’un delicte
Justícia amigable amb els nens
Drets processals
Pàgina de Viviane Reding
Seguiu el vicepresident a Twitter: @VivianeRedingEU
Seguiu Justícia de la UE a Twitter: @EU_Justice
Apèndix

Taula 6.3 Països amb garanties integrals per a infants sospitosos / infractors en 18 àrees de justícia amigable amb la infància

Àrees de justícia amigable amb la infància

Països amb garanties integrals

raó fonamental

Edat mínima de responsabilitat penal

BE, LU, PL

El MACR és de 18

Institucions especialitzades

BE, CZ, EL, FR, IE, IT, NL, PT, SI

S’han creat jutjats especialitzats i unitats policials especialitzades

Formació de professionals

BE, CZ, EE, FR, IT

Formació obligatòria per a jutges, policies, fiscals i advocats

Enfocament multidisciplinari

BE, NL, SE, UK-E & W

Existeixen institucions formals per garantir una implementació coherent de l’enfocament multidisciplinari entre casos

Protecció contra la discriminació

HU, SI, SK

La discriminació per edat prohibida per la llei i les reclamacions per discriminació per edat es poden presentar en un tribunal

Recursos legals per vulneració de drets

AT, BE, BG, DK, ES, FI, HR, LT, LV, MT, NL, PL, PT, RO, SI

Els menors sospitosos poden reclamar una indemnització si són absolts en un jutjat de primera instància

Informació i assessorament

BE, CZ, EE, FI, IE, LU, PT, UK-E & W, UK-NI

La llei proporciona informació sobre els drets al primer contacte i de forma adequada per a la infància

Protecció durant el contacte amb la policia

BE, CZ, DK, EL, ES, HR, IE

La policia ha de complir regles especials quan detingui, escorcolli o detingui un nen

Condicions de presó preventiva

CZ, DK, RO, SI

La durada màxima de la custòdia policial és de 6 hores (CZ) i la durada màxima de la detenció preventiva posterior a la càrrega és inferior a 3 mesos (DK, RO, SI)

Assessorament jurídic i representació

BE, DK, EE, LT, LU, MT

Dret a assessorament jurídic i assistència jurídica gratuïta, sense condicions, en totes les fases del procediment

Dret a ser escoltat

AT, CZ, EE, LV, PT

El dret a ser escoltat va més enllà del dret bàsic a fer declaracions per incloure també el dret a consultar arxius i interrogar testimonis / experts

Protecció durant les entrevistes

CY, IE, LV, NL, PL, SE, UK-S

Adaptacions al medi físic i a la manera en què s’entrevista un nen sospitós

Dret a la privadesa

BE, DE, IT, LU, MT, PT, SI

Tant la regulació estatal dels mitjans de comunicació com les mesures d'autoregulació dels mitjans protegeixen el dret a la intimitat dels menors sospitosos / infractors

Evitant retards indeguts

DK, FI, HU, PL, RO, SE, UK-S

Termini màxim establert per als casos que impliquin nens sospitosos per arribar al judici

Alternatives als procediments judicials

DK, EE, IE, UK-E & W, UK-NI i UK-S

Existeixen alternatives als procediments judicials dissenyats específicament pensant en els nens

Mesures per garantir sancions constructives i individualitzades

DK, EL, FI, HR, PL, RO

Es van afavorir mesures educatives, protectores o terapèutiques sobre el càstig dels infants delinqüents

Orientació i suport després de processos judicials penals

FI

Les decisions judicials s'han de comunicar en un llenguatge adequat per a la infància i hi ha serveis terapèutics dedicats

Restringir l'accés a antecedents penals

BE, CY, DK, EE, IT, PL, RO

Existeix un procediment per eliminar o evitar la divulgació d’antecedents penals quan el menor compleixi 18 anys

Table A4.16 Alternatives to judicial proceedings for children en conflicte with the law

Country

Existenceof alternatives to judicial proceedings prescrJo sócd by law CRIM142

Natureofalternatives tojudicialproceedings CRIM142

Statutoryprovision to obtainfree andvoluntary consent tothediversionfromthe childorfromthe parentif childisbelowa certainage CRIM143

AT

Yes

Instructionstopayafineorperformcommunitywork; mediation

Yes

BE

Yes

Mediation/resTorativejustice

Yes

BG

Yes

Specialcorrective measudes

No*

CY

no

-

-

CZ

Yes

Mediation

Yes

DE

Yes

Supervisory measudes

Yes

DK

Yes

Juvenilecontract1

Yes

EE

Yes

Juvenilecommittee;2 conciliation

Yes

EL

Yes

Mediation/resTorativejustice

no

ES

Yes

Mediation/educaciócational measudes

No*

FI

Yes

Ambciliation

Yes

FR

Yes

Close case underconditiComplements;proposicióecriminalsettlement3

Yes

HR

Yes

Non-prgosicution(possiblysubjecttoconditions)

No*

HU

Yes

Mediation;activerepentance

No*

IE

Yes

GardaJuvenileDiversion Programme4

No*

IT

no

-

-

LT

Yes

Reconciliation(guidedbyJudge)

no

LU

Yes

Mediation

No*

LV

Yes

Correctional/educaciócational measudes;conciliation

Yes

MT

Yes

Victimoffendermediation/resTorativejustice

No*

NL

Yes

Conditionaldismissal andparticipationincommunity service/educaciócationalproject(HALTsettlement/STOP-

disposal)orfine

No*

PL

Yes

Mediation

Yes

PT

Yes

Behaviouralcontract; mediation

Yes

RO

No*

-

no

SE

no

-

-

SI

Yes

Mediation,deferringordisplomasingwiththeprgosicution

no

SK

Yes

Reconciliation/agreementon guILT andpunishment

Yes

UK-E&W

Yes

Reprim ;acceptablebehaviourcontracts

Yes

UK-NI

Yes

InformedwarningorresTorative caution;acceptable behaviourcontract

Yes

UK-S

Yes

Warnings

no

Taula A4.7 Dret a representació legal i assistència jurídica per a menors sospitosos

Country

Right tolegal reprEsentation for suspected child CRIM175

Stagesofproceedings where right tolegal reprEsentation isprotected CRIM175

Existenceof safeguard mechanism to ensuremandatorydefence CRIM176

Rightof suspected child to legalaid CRIM178

Typeoflegalaid
(free or conesitional)

AT

Yes

Allstages

Yes

Yes

Conditional- means-test

BE

Yes

Allstages

Yes

Yes

Free

BG

Yes

Allstages

Yes

Yes

Conditional- means-test1

CY

Yes

Suspects>15:allstages

Suspects<15:during courtsessiComplements

no

Yes

Conditional- means-test

CZ

Yesforseuspects>15

Noforseuspects<15

Suspects>15:

allstages

Inpart2

Yes

Conditional- means-test

DE

Yes

Allstages

Yes

Yes

Conditional- merit-based

DK

Yes

Allstages

No*

Yes

Free

EE

Yes

Allstages

No*

Yes

Free

EL

Yes

Allstages

Yes

Yes

Conditional- means-test

ES

Yes

Allstages

Yes

Yes

Differentrulesineach

autonomouscommunity

FI

Yes

Duringtheinvestigation

Yes

Yes

Conditional- means-test

FR

Yes

Allstages

Yes

Yes

-

HU

Yes

Allstages

Yes

Yes

Conditional3

IE

Yes

Allstages

Inpart

- means-test

Yes

Conditional4

IT

Yes

Allstages

Yes

Yes

Conditional- means-test

LT

Yes

Allstages

Yes

Yes

Free

LU

Yes

Allstages

Yes

Yes

Free

LV

Yes

Allstages

Yes

Yes

Conditional- means-test

MT

Yes

Allstages

No*

Yes

Free

NL

Yes

Priortointerrogation

Inpart5

No*

Conditional6

PL

Yes

Allstages

Yes

Yes

-

PT

Yes

Allstages

Yes

Yes

Conditional- means-test

RO

Yes

Allstages

Yes

Yes

-

SE

Yes

Allstages

Yes

Yes

Conditional- means-test

and merit-based

SI

Yes

Allstages

Yes

Yes

Conditional7

SK

Yes

Allstages

Yes

Yes

Conditional- means-test

UK-E&W

Yes

Allstages

no

Yes

Conditional- means-test

UK-NI

no

-

no

Yes

Conditional- means-test

UK-S

Yes

Priorto questioningby
police andbeforecourt
appearance

No*

Yes

-

Table A4.3 Provision of information and advice on rights and procedures to child witnesses

Country

Statutoryprovisionon right to information about rights and procedures

CRIM066

Informationisprovidedina childfrifinallyformat

Informationisprovidedat firstcontact

CRIM066

AT

Yes

Yes

Yes

BE

no

No1

Yes

BG

Yes

no

no

CY

no

Yes

no

CZ

No2

no

Yes

DE

Yes

Yes

No*

DK

no

no

no

EE

Yes

Yes

Yes

EL

Yes

no

no

ES

Yes

no

No*

FI

Yes

No*

Yes

FR

Yes

no

Yes

HR

Yes

no

Yes

HU

Yes

Yes

Yes

IE

no

no

No*

IT

no

no

no

LT

no

No*

no

LU

no

no

no

LV

Yes

no

no

MT

Yes

no

no

NL

no

no

no

PL

Yes

no

Inpart3

PT

Yes

no

no

RO

Yes

Yes

Yes

SE

no

no

no

SI

Yes

Inpart4

Yes

SK

Yes

Yes

Yes

UK-E&W

Yes

Yes

Yes

UK-NI

Yes

Yes

Yes

UK-S

no

no

Yes

 

protecció de la infància

La Comissió proposa accions per defensar els drets dels infants i donar suport als nens que ho necessiten

publicat

on

Mitjans relacionats

La Comissió ha adoptat el primer global Estratègia de la UE sobre els drets de l’infant, així com a proposta de recomanació del Consell que estableix una garantia europea per a la infància, per promoure la igualtat d’oportunitats dels nens amb risc de pobresa o exclusió social. En preparació de les dues iniciatives, la Comissió, en associació amb les principals organitzacions mundials de defensa dels drets de la infància, va recollir les opinions de més de 10,000 nens.

Estratègia de la UE: sis àrees temàtiques i accions proposades

anunci
 1. Els nens com a agents de canvi en la vida democràtica: La Comissió proposa una sèrie d’accions: des de la producció de textos legals adequats als nens fins a la celebració de consultes amb nens en el context de la Conferència sobre el futur d’Europa i la implementació del Pacte climàtic i el Tracte Verd. Els estats membres també haurien de permetre la participació dels nens en la vida cívica i democràtica.
 2. El dret dels nens a realitzar tot el seu potencial, independentment del seu bagatge social: La Comissió vol establir una garantia europea per a la infància per combatre la pobresa infantil i l'exclusió social. La Comissió també abordarà, per exemple, la salut mental dels nens i ajudarà a donar suport a una alimentació sana i sostenible a les escoles de la UE. La Comissió s’esforçarà per obtenir millors normes d’atenció i educació primerenca a tota la UE i construir una educació inclusiva i de qualitat.
 3. El dret dels nens a ser lliures de violència: La Comissió proposarà legislació per combatre la violència domèstica i de gènere i presentarà recomanacions per prevenir pràctiques nocives contra les dones i les nenes. Es convida als estats membres a construir sistemes integrats de protecció de la infància i millorar-ne el funcionament, així com a reforçar la resposta a la violència a les escoles i a adoptar legislacions nacionals que posin fi al càstig corporal en tots els entorns.
 4. El dret dels nens a una justícia adequada als nens, com a víctimes, testimonis, sospitosos, acusats d'haver comès un delicte o part en qualsevol procediment judicial. La Comissió, per exemple, contribuirà a la formació judicial especialitzada i treballarà amb el Consell d’Europa per implementar les Directrius de 2010 sobre justícia amiga de la infància. a la detenció o mediació en casos civils.
 5. El dret dels nens a navegar amb seguretat per l’entorn digital i aprofitar les seves oportunitats: La Comissió actualitzarà el Estratègia europea per a una millor Internet per a nens i el proposat Llei de serveis digitals té com a objectiu proporcionar una experiència en línia segura. La Comissió demana als estats membres que apliquin eficaçment les normes sobre protecció dels menors incloses en la Directiva revisada de serveis de mitjans audiovisuals i que donin suport al desenvolupament de les competències digitals bàsiques dels nens. La Comissió també insta les empreses TIC a abordar els comportaments nocius en línia i eliminar el contingut il·legal.
 6. Els drets dels infants a tot el món: Els drets dels infants són universals i la UE reforça el seu compromís de protegir, promoure i complir aquests drets a nivell mundial i en l’àmbit multilateral. Això s'aconseguirà, per exemple, assignant el 10% del finançament de l'ajuda humanitària a l'educació en situacions d'emergència i crisis prolongades. La Comissió prepararà un pla d’acció per a joves el 2022 per promoure la participació de joves i infants a nivell mundial i reforçar les capacitats de protecció de la infància a les delegacions de la UE. La Comissió també manté una política de tolerància zero en matèria de treball infantil.

La nova garantia europea infantil

El 2019, gairebé 18 milions de nens a la UE (el 22.2% de la població infantil) vivien en llars amb risc de pobresa o exclusió social. Això condueix a un cicle intergeneracional de desavantatges, amb efectes profunds i a llarg termini sobre els nens. La Garantia Europea per a la Infància té com a objectiu trencar aquest cicle i promoure la igualtat d’oportunitats garantint l’accés a un conjunt de serveis clau per a nens amb necessitats (menors de 18 anys en risc de pobresa o exclusió social).

En virtut de la Garantia Europea per a la Infància, es recomana als Estats membres que ho facilitin accés gratuït i efectiu per als nens que ho necessiten:

anunci
 • Educació i atenció infantil - per exemple, eviteu classes segregades;
 • educació i activitats escolars - per exemple, equip adequat per a l'aprenentatge a distància i viatges escolars;
 • almenys un àpat saludable cada dia escolarI;
 • cura de la salut - per exemple, facilitar l'accés a reconeixements mèdics i programes de detecció de salut.

Aquests serveis haurien de ser gratuïts i estar disponibles per als nens que ho necessitin.

La Comissió també recomana que els estats membres proporcionin als nens que ho necessiten accés efectiu a healthy nutrició habitatge adequat: Per exemple, els nens haurien de rebre àpats saludables també fora dels dies lectius i els nens sense llar i les seves famílies haurien de tenir accés a un allotjament adequat.

El vicepresident de Democràcia i Demografia, Dubravka Šuica, va dir: “Aquesta nova Estratègia global de la UE sobre els drets de l’infant és una fita en la nostra feina per als nens i amb nosaltres. Agraïm a tots els nens la seva contribució a aquesta important iniciativa. Envia un missatge d’esperança i és una crida a l’acció a tota la UE i més enllà. Amb aquesta estratègia, renovem el nostre compromís de construir societats més saludables, resistents i iguals per a tothom, on tots els nens estiguin inclosos, protegits i capacitats. La política d’avui i de demà es fa tant per als nostres fills com per a ells. Així enfortim les nostres democràcies ".

A l’hora d’identificar els nens que ho necessiten i dissenyar les seves mesures nacionals, els estats membres haurien de tenir en compte les necessitats específiques dels nens de contextos desfavorits, com ara aquells que viuen sense llar, discapacitats, persones amb situacions familiars precàries, antecedents migrants, antecedents racials o ètnics minoritaris. o aquells en cures alternatives.

El finançament de la UE per donar suport a aquestes accions està disponible en el marc del Fons Social Europeu Plus (EFS +), que finança projectes que fomenten la inclusió social, lluiten contra la pobresa i inverteixen en persones, així com el Fons Europeu de Desenvolupament Regional, InvestEU i el Fons de recuperació i resiliència.

El comissari de Justícia, Didier Reynders, va dir: "Tots els nens de la UE tenen dret a la mateixa protecció i accés a serveis clau, independentment del seu origen. Tot i això, un de cada tres nens a la UE ha experimentat algun tipus de tractament diferencial. Des de l’accés desigual a la tecnologia digital o el suport socioeconòmic, fins a la manca de protecció contra els abusos a casa, hi ha massa nens que necessiten ajuda addicional. La nova estratègia que presentem avui és un pla per proporcionar-ho ".

Propers passos

La implementació de l'estratègia de la UE es controlarà a nivell de la UE i nacionals, i la Comissió informarà sobre els avenços anuals Fòrum de la UE sobre els drets dels infants. A finals de 2024 es durà a terme una avaluació de l’estratègia, amb la participació de nens.

La Comissió demana als estats membres que adoptin ràpidament la proposta de recomanació del Consell per la qual s’estableix una garantia europea per a la infància. Dins dels sis mesos posteriors a la seva adopció, es recomana als governs que presentin a la Comissió plans d'acció nacionals sobre com aplicar-lo. La Comissió supervisarà el progrés durant el semestre europeu i emetrà, si cal, recomanacions específiques per país.

Nicolas Schmit, comissari de Treball i Drets Socials, va dir: “Fins i tot abans de la pandèmia, el 22% dels nens de la UE estaven en risc de pobresa o exclusió social. Això hauria de ser impensable a Europa. Durant l’últim any, aquestes desigualtats preexistents s’han fet encara més grans. Hem de trencar aquest perillós cicle i assegurar-nos que els nens que ho necessiten tinguin accés a un menjar saludable, educació, atenció mèdica i un habitatge adequat, independentment de la seva procedència. La Comissió està disposada a donar suport als estats membres en tot el que pugui per fer una diferència real en la vida dels nens ”.

Fons

Com han subratllat més de 10,000 nens en la seva contribució a la preparació del paquet actual, els nens dins i fora de la UE continuen patint exclusió i discriminació socioeconòmica pel seu origen, estatus, gènere o orientació sexual, o pel seu estat pares. Les veus dels nens no sempre s’escolten i no sempre es tenen en compte les seves opinions en els assumptes que els preocupen. Aquests desafiaments han estat agreujats per la pandèmia COVID-19. La Comissió respon amb una estratègia general per als propers quatre anys que té com a objectiu aprofitar totes les accions de la UE per protegir i promoure els drets dels infants, amb accions clares de millora. També hauria de donar suport als estats membres a fer el millor ús possible dels fons de la UE.

La presidenta von der Leyen va anunciar la Garantia Europea per a la Infància a les seves Directrius Polítiques per al 2019-2024. La Garantia Europea per a la Infància complementa el segon pilar de l’Estratègia sobre els drets de l’infant. També és un lliurament clau del Pla d’Acció del Pilar Europeu de Drets Socials, adoptat el 4 de març de 2021, i respon directament al principi 11 del pilar: atenció a la infància i suport als nens. El pla d’acció proposa un objectiu per a la UE de reduir en almenys 15 milions el nombre de persones en risc de pobresa o exclusió social el 2030, inclosos almenys 5 milions de nens.

Més informació

Webpage & Fitxes tècniques: Estratègia de la UE sobre els drets de l’infant & Garantia Europea per a la Infància

Preguntes i Respostes

Nota de premsa: "Els nens parlen dels drets i del futur que volen'

La nostra Europa. Els nostres drets. El nostre futur. Informeu a Complet / Informe resum aquí

Última informació sobre el pla d'acció del pilar europeu del dret social

Estratègia de la UE sobre els drets de l’infant: Versió per a nens

Seguir llegint

protecció de la infància

Desaparició dels nens #migrant: ALDE exigeix ​​un compromís clar per la Comissió Europea i els estats membres

publicat

on

migrants desaparegutsA petició del Grup ALDE, avui el Parlament Europeu (1 de març) ha mantingut un debat sobre les mesures necessàries per fer front a la desaparició dels nens migrants a Europa. Segons l'Europol, almenys 10,000 nens migrants i refugiats han desaparegut després d'arribar a Europa. El Grup ALDE insta la Comissió a que presenti un marc polític europeu per reforçar els sistemes de protecció per als refugiats i migrants, especialment per als menors no acompanyats.


La eurodiputada d'ALDE, Hilde Vautmans, autora de la pregunta a la comissió europea, va dir: "És una vergonya que ni la Comissió ni els estats membres assumeixin la seva responsabilitat envers aquests joves i vulnerables".
"La Comissió Europea ha de complir la seva promesa i introduir un fort pla d'acció per a tots els nens migrants per prevenir i reaccionar davant la seva desaparició".
“Els nens migrants han de ser tractats com a nens i han de rebre la mateixa cura i protecció que els nostres. Això requereix unes condicions de vida dignes sense detenció, procediments d’asil i reunificació familiar ràpids, així com la notificació sistemàtica de desaparicions, i la identificació i cooperació eficient entre els estats membres i tots els actors pertinents "
"Tots hem d'assumir la nostra responsabilitat i intensificar el trasllat d'aquests nens. Si no, quedaran en mans de contrabandistes ".

Nathalie Griesbeck, coordinador ALDE LIBE, afegit: "Ja ha passat un any des que EUROPOL va anunciar la desaparició de 10,000 nens migrants a Europa i, tot i això, no s'ha fet gairebé res ".

"Existeixen solucions: les autoritats nacionals han d'identificar i registrar tots els nens migrants. També els haurien d'assignar un tutor per acompanyar-los i proporcionar-los instal·lacions de recepció de qualitat".
“Són solucions simples i factibles. Tanmateix, per posar-les al seu lloc necessitem una voluntat política que actualment increïblement falta. La realitat és escandalosa i vergonyosa: els estats membres no estan disposats a cooperar. No respecten els seus compromisos, no respecten la legislació europea i no apliquen el pla de trasllat. Condemne fermament, no la inacció de la UE, sinó la paràlisi i la hipocresia dels estats membres ".

Seguir llegint

Avortament

#CzarnyProtest: Eurodiputats estan espatlla amb espatlla amb les dones poloneses

publicat

on

161001czarnyprotest2El govern polonès té previst introduir algunes de les legislacions contra l’avortament més severes d’Europa. Si s’aprova, la legislació prohibirà l’avortament encara que sigui el resultat d’una violació, incest o si la noia en qüestió té menys de quinze anys.

L'anomenada "protesta negra" ha tingut lloc avui a Varsòvia (30 de setembre): milers d'homes i dones han sortit al carrer. La manifestació seguirà una vaga el dilluns (2 d’octubre).

La portaveu per a la igualtat de gènere del Parlament Europeu (S&D) del Parlament Europeu, Marie Arena, eurodiputada, que es va unir a la protesta, va dir: "Fins i tot les lleis existents a Polònia són algunes de les més restrictives d'Europa. Malgrat algunes excepcions, deixen efectivament milers de dones sense accés legal a l'avortament. Aquestes noves propostes van més enllà i amenacen encara més la salut de les dones, els seus drets fonamentals i la dignitat humana bàsica.

"Les propostes significarien que una nena de tretze anys que hagi estat violada per un familiar es convertís en criminal si posa fi a l'embaràs. Nosaltres, com a dones i com a europees, tenim la responsabilitat de defensar els drets de les nenes com Estem orgullosos d'estar colze a colze amb els milers de dones i homes polonesos que marxen aquí aquí pels drets fonamentals ".

El diputat europeu Birgit Sippel del comitè de Llibertats Civils va dir: "Som aquí aquest cap de setmana per mostrar el nostre suport als ciutadans polonesos, a la societat civil i a la democràcia. Formar part de la UE significa garantir que es respectin certs principis inalienables. Aquests estan amenaçats a Polònia. Avui som aquí per donar suport a les dones poloneses en la seva lluita pels seus drets fonamentals. El parlament polonès ha d’escoltar la voluntat del poble i rebutjar aquestes propostes en la seva totalitat.

“Tampoc hem de fer els ulls grossos als canvis ja realitzats pel govern polonès. Els canvis a la llei de premsa i al tribunal constitucional són una amenaça per a la independència dels mitjans de comunicació i del poder judicial. Aquesta no és només l'opinió del grup S&D, sinó l'opinió de tots els organismes internacionals independents que han analitzat la qüestió. Polònia ha de canviar de direcció immediatament i acceptar les propostes presentades per la Comissió Europea ".

Des del Prawo I Sprawiedliwość (PiS: Partit Llei i Justícia) la victòria en les eleccions generals de l'any passat, una sèrie de preocupacions s'han plantejat sobre l ' "estat de dret" a Polònia. Les accions del nou govern provocats per la Comissió Europea 'estat de dret' procediment.

Els esdeveniments recents a Polònia, relatives, en particular el Tribunal Constitucional, han portat a la Comissió Europea per obrir un diàleg amb el Govern de Polònia per tal de garantir el ple respecte de l'estat de dret. La Comissió considera necessari que el Tribunal Constitucional de Polònia és capaç de complir a bastament amb les seves responsabilitats en virtut de la Constitució, i en particular per garantir una revisió de la constitució efectiva dels actes legislatius.

Fons

La Comissió emet recomanació a l'estat de dret a Polònia

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències