Connecteu-vos amb nosaltres

Comitè de les Regions (CDR)

Atur juvenil: les regions haurien de tenir flexibilitat per utilitzar els fons de la UE, segons el CoR

COMPARTIR:

publicat

on

Desocupació juvenil1Els polítics locals i regionals de tota Europa s'han reunit a Cracòvia avui per discutir la millor manera de fer front a les preocupants taxes d'atur juvenil. El mariscal de la regió de Malopolska, Marek Sowa, va argumentar que la recent assignació de fons de la UE a Polònia durant els propers quatre anys podria permetre al govern avançar en la lluita contra el problema. No obstant això, va demanar que es donés a les autoritats regionals la flexibilitat necessària per decidir quins programes d'educació i formació s'han de lliurar a les seves comunitats.

La trucada va arribar durant un Conferència sobre Ocupació Juvenil organitzat pel Comitè de les Regions, una assemblea de polítics locals i regionals, en col·laboració amb la regió de Malopolska. Els ponents van deliberar sobre la millor manera d’implementar localment programes de formació i educació per fer front a l’atur juvenil, que a la UE se situa en el 22.8%, amb Polònia en un 26.3% afectat. Polònia ho havia acordat recentment 13 milions de € dels fons de la UE dedicats a la formació de demandants d’ocupació, ajudant a les petites i mitjanes empreses a adaptar-se invertint en persones, modernitzant l’ensenyament i la formació professionals i invertint en projectes que millorin la cooperació entre escoles i empreses.

Recordant que el Comitè de les Regions havia instat a assignar fons de la UE directament a les autoritats locals i regionals per permetre'ls dissenyar i implementar plans de formació i educació a nivell local, Sowa va dir: "El principal actiu que tenim són els nostres joves, per això invertir-hi és tan important. Oferim programes que marquen la diferència i els fons de la UE són un impuls important per oferir als nostres joves un futur més brillant. Com és el cas a Polònia, si volem aconseguir els governs regionals, haurem de continuar tenint la flexibilitat per utilitzar els diners per satisfer les nostres necessitats locals ".

El ministre d'Ocupació i Política Social de Polònia, Władysław Kosiniak-Kamysz, va argumentar que la conferència havia demostrat que la lluita contra l'atur juvenil requeria la cooperació entre tots els nivells de govern. L’atur juvenil és un problema compartit que necessita una resposta compartida. No podem trobar una resposta sense prendre mesures conjuntes que impliquin les regions, el Comitè, la Comissió Europea i els estats membres ”. Durant la conferència, Anton Rombouts, alcalde de la ciutat holandesa de 'Hertogenbosch, va destacar aquest punt i va afegir: "Molts joves es pregunten per què haurien d'acabar l'escola quan no acabi amb una feina. Agraeixo aquesta actitud però no la puc acceptar. Com a polítics, hem d’escriure una nova narrativa que ofereixi esperança als nostres joves educant-los no només per treballar, sinó per convertir-se en bons ciutadans basats en valors de tolerància i solidaritat. Per aconseguir-ho, hem de treballar junts (implicant governs, empreses i societat civil) per oferir una educació que afavoreixi la prosperitat econòmica i la cohesió social ".

El foment de l’emprenedoria i el suport financer de les empreses d’alta tecnologia també es va identificar com un sector que podria marcar la diferència. Un dictamen redactat per Mattia Tarsi, membre de la Diputació italiana de Pesaro i Urbino, assenyalava que s’esperava que el nombre de desenvolupadors que creaven aplicacions a Europa passaria d’1 milió el 2013 a 2.8 milions el 2018. Amb aquesta expansió al mercat, els governs ha d’explotar l’oportunitat i impulsar el sector cap endavant. Tarsi va remarcar: “És crucial llançar un nou concepte d’educació i marcar un canvi ambiciós en la mentalitat de la pròxima generació que fomenti l’esperit emprenedor. Necessitem un nou paper per a les administracions públiques que satisfaci molt millor les necessitats dels inversors i dels empresaris i que compleixi aquestes necessitats específicament per a les empreses d’alta tecnologia ”. En la seva opinió, va argumentar que la UE ha de reduir els tràmits administratius, donar suport a les regions que queden enrere i harmonitzar les regulacions a nivell local per animar els joves a emprendre i pensar digitalment.

Més informació

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències