Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Opinió: Jean-Claude Juncker, ni-hao!

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

juncker_2140199bPer Anna van Densky, Brussel·les

Com que l'Argentina no és membre de la UE, no podria convidar algú modern, dinàmic i encantador d'ultramar, com el papa Francesc. Els europeus van haver de lluitar amb el que tenen: un dogmàtic eurocèntric de vella generació, Jean-Claude Juncker (59 anys), per dirigir l’òrgan executiu de la UE amb un dret d’iniciativa únic - la Comissió Europea. Un dels principals artífexs del tractat de Maastricht i pare de l'euro, Juncker ha dominat el panorama polític de Brussel·les durant gairebé un quart de segle. Amb els propers cinc o deu anys com a cap de la Comissió, establirà un rècord personal absolut de longevitat política, però una Europa que espera un canvi difícilment obtindrà beneficis d’aquest èxit individual.

Els recents desenvolupaments de la UE amb el nomenament de Jean-Claude Juncker recorden a l’URSS: un quart de segle a la part superior s’acosta al registre de Leonid Brejnev, el famós «garant de pau i estabilitat» de l’era de l’estancament soviètic.

anunci

Tanmateix, a diferència dels líders comunistes, Juncker no representa l’interès públic, sinó principalment els dels bancs luxemburguesos, paradisos fiscals al cor d’Europa.

Notori per les seves opinions cíniques durant els tractes secrets sobre la crisi grega, Juncker va admetre que no és partidari de la transparència en la política. El llenguatge i la foscor de fusta - les qualitats que Juncker va cultivar com a ministre de Finances i, posteriorment, com a president de l'Eurogrup - són gairebé els instints d'un professional que sap que els diners "adoren el silenci". Va afirmar que és millor mantenir el silenci en interès públic, cosa que és perfectament comprensible en aquest cas, ja que Juncker, un dels autors del tractat de Maastricht, no preveia el mecanisme d'estalvi de l'euro en temps de problemes.

Sorprenentment, els fans de Juncker tendeixen a romanticitzar-lo com a hereu del credo de Helmut Kohl de la UE com a projecte de pau, un enfocament tan necessari a Europa, amb els barris orientals i meridionals en flames. Aquesta visió sembla bastant ingènua, ja que l’ascendència de Junker es deu a la seva lleialtat als banquers i a la negligència total de l’opinió pública.

anunci

Després del posterior rebuig de la constitució per part dels francesos i holandesos, Juncker, mentre presidia la presidència rotatòria de la UE com a primer ministre luxemburguès, va explicar aquesta postura com un fracàs en la comunicació d'Europa als ciutadans, mantenint-se ferm en la seva fe que la UE continuarà la seva integració camí malgrat la resistència pública. Aquesta negligència de les preocupacions dels ciutadans s’assembla cada vegada més als soviètics, monopolitzant la noció de bé públic i imposant la relació pare-fill entre les elits polítiques i els ciutadans. Un líder de la UE que s’enfonsa, que resisteix les reformes i es complau en el llenguatge de fusta d’infinits monòlegs, està causant la creixent desafecció dels ciutadans de la UE cap a Brussel·les.

A més, la idea de reforma està sent substituïda per la sol·licitud de solidaritat com a remei universal, recollida en el lema del partit popular europeu, el grup de centre-dreta que va presentar la candidatura de Juncker a la presidència. Per a molts europeus, l’apel·lació a la solidaritat es veu com un sacrifici: el mecanisme habitual perquè els contribuents paguin les factures que apareixen com a conseqüència d’errors polítics greus. Una recapitalització dels bancs o del deute grec: el contribuent europeu hauria d’estar preparat per obrir el cor i la butxaca a les empreses dels aparatxics de la UE.

Amb el suport de la majoria dels estats membres, a excepció del Regne Unit i Hongria, Juncker és un ferm defensor d’una Europa federal, cosa que va negar durant els darrers debats públics.

Tot i que el primer ministre del Regne Unit, David Cameron, no aprecia Juncker com a president de la Comissió, provocant noves discussions sobre el 'Brexit', la situació pot atraure les simpaties de mil milions de xinesos, que sens dubte apreciaran Juncker com el nou líder prototip d'Europa, que té com a edat i experiència actius i virtuts que veuen en si mateixos.

Els líders del partit comunista són seleccionats acuradament en funció dels seus llargs registres i devoció als 60 anys per servir fins als 70 i després passar la batuta al següent aparatxik sènior. Després d’una dècada de Barroso, Europa entra a la dècada de Juncker. Ni-hao!

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 2.25 milions d’euros en prefinançament a Alemanya

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 2.25 milions d'euros a Alemanya en prefinançament, equivalent al 9% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF). Això correspon a l'import de prefinançament sol·licitat per Alemanya en el seu pla de recuperació i resiliència. El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla d’Alemanya de recuperació i recuperació. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments en funció de la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla d'Alemanya de recuperació i recuperació.

El país haurà de rebre 25.6 milions d’euros en total, totalment constituïts per subvencions, durant la vida del seu pla. El desemborsament es produeix després de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres. El pla alemany forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resistència i la cohesió a les nostres societats. Hi ha disponible un comunicat de premsa complet aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències