Connecteu-vos amb nosaltres

EU

política de la UE ha de prestar atenció a l'anomenat dels votants per al canvi, diuen els eurodiputats en el debat cimera de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

20140702PHT51225_originalLa decisió política de la UE ha de tenir en compte la crida a fer canvis a les eleccions europees, segons van dir la majoria de líders del grup dels eurodiputats en el debat de dimecres sobre el resultat de la cimera de la UE del 26 al 27 de juny. Els caps d'Estat van ser criticats per la seva actitud "habitual" a la cimera en aquest primer debat de la vuitena legislatura en presència dels presidents del Consell i la Comissió Europea, Herman Van Rompuy i José Manuel Barroso.

El líder del grup del PPE, Manfred Weber (DE), es va obrir amb l'advertència que la pau a Europa no s'hauria de donar per suposada. També va destacar el "vincle lògic" entre la democràcia i les decisions preses al Parlament Europeu. Subratllant les prioritats per als propers anys, Weber va subratllar que la UE ha d'estar oberta i preparada per reformar-se per oferir un futur brillant.

El líder de S&D, Gianni Pittella (IT), va dir que la designació del Consell de Jean Claude Juncker com a president de la Comissió era "una victòria per a la democràcia". Enumerant els reptes del futur, va dir: "Volem que el Consell Europeu flexibilitzi el pacte de creixement. Volem respostes pràctiques a qüestions pràctiques, infraestructures energètiques, bons de projectes, més un millor ús i un augment del pressupost de la UE. vull revertir la creixent pobresa i la injustícia social, una millor protecció dels treballadors transfronterers i una nova política d’immigració amb repartiment de càrregues ".

El líder de l'ECR, Syed Kamall (Regne Unit), va dir que el perdedor de les eleccions era el statu quo. Va advertir que la UE ha de reformar ara per afrontar els reptes de futur i que aquesta obligació de canvi s'aplica també al Parlament Europeu. "Encara hi ha gent en aquesta casa que s'aferra a les idees dels anys 1950", va dir.

El líder de l'ALDE, Guy Verhofstadt (BE), va donar la benvinguda a la nominació de Juncker com a "victòria per al Parlament Europeu, la democràcia i els ciutadans". Ara, Juncker necessitava buscar coalicions al Parlament Europeu per donar forma a una estratègia de canvi i la Comissió hauria d’utilitzar el seu dret d’iniciativa si el Parlament Europeu ho demana, va dir.

La líder de GUE / NGL, Gabrielle Zimmer (DE), va criticar els caps d'Estat per ignorar les eleccions. "La gent ha dit" no "a una UE de liberalització i de retallades dràstiques. Volen respostes als problemes als quals s'enfronten", va dir.

La líder dels Verds, Rebecca Harms (DE), va subratllar que era hora de lliurar els canvis que els ciutadans volien. "Ho vam intentar a l'últim Parlament Europeu, però realment no va funcionar", va dir. Harms va destacar la necessitat d'avançar més ràpidament en el front energètic i va criticar els líders de la UE per mostrar massa poca ambició.

anunci

El líder de l'EFDD, Nigel Farrage (Regne Unit), també va criticar els líders nacionals per no haver canviat d'adherència malgrat les eleccions. "Fins i tot l'objectiu d'una unió cada vegada més estreta es manté, tot i que a velocitats diferents. Hem d'acabar amb la lliure circulació al Regne Unit, però no passarà tret que sortim de la UE. No hem de quedar atrapats dins d'aquest museu", va dir.

En obrir el debat, el president del Consell Europeu, Herman Van Rompuy, va exposar les prioritats dels líders nacionals per als propers anys, en particular un mercat únic digital, una política energètica, unes normes de disciplina fiscal més equilibrades i un objectiu general de regulació més intel·ligent. També va subratllar que, tot i que els propers anys es caracteritzarien per canvis, també haurien de veure la consolidació del que fa bé la UE.

En relació amb els reptes europeus, Barroso va dir que "la UE hauria de ser gran en coses grans i petita en coses petites" i que "el focus s'hauria de centrar en el creixement i l'ocupació". "En el passat no faltaven decisions, però de vegades hi havia una manca d’implementació ", va admetre.

Sobre la nominació de Jean-Claude Juncker com a successor seu, Barroso va dir: "Les credencials i experiència europees de Juncker estan fora de qualsevol dubte".

Més informació

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències