Connecteu-vos amb nosaltres

EU

política de la UE ha de prestar atenció a l'anomenat dels votants per al canvi, diuen els eurodiputats en el debat cimera de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

20140702PHT51225_originalLa decisió política de la UE ha de tenir en compte la crida a fer canvis a les eleccions europees, segons van dir la majoria de líders del grup dels eurodiputats en el debat de dimecres sobre el resultat de la cimera de la UE del 26 al 27 de juny. Els caps d'Estat van ser criticats per la seva actitud "habitual" a la cimera en aquest primer debat de la vuitena legislatura en presència dels presidents del Consell i la Comissió Europea, Herman Van Rompuy i José Manuel Barroso.

El líder del grup del PPE, Manfred Weber (DE), es va obrir amb l'advertència que la pau a Europa no s'hauria de donar per suposada. També va destacar el "vincle lògic" entre la democràcia i les decisions preses al Parlament Europeu. Subratllant les prioritats per als propers anys, Weber va subratllar que la UE ha d'estar oberta i preparada per reformar-se per oferir un futur brillant.

El líder de S&D, Gianni Pittella (IT), va dir que la designació del Consell de Jean Claude Juncker com a president de la Comissió era "una victòria per a la democràcia". Enumerant els reptes del futur, va dir: "Volem que el Consell Europeu flexibilitzi el pacte de creixement. Volem respostes pràctiques a qüestions pràctiques, infraestructures energètiques, bons de projectes, més un millor ús i un augment del pressupost de la UE. vull revertir la creixent pobresa i la injustícia social, una millor protecció dels treballadors transfronterers i una nova política d’immigració amb repartiment de càrregues ".

anunci

El líder de l'ECR, Syed Kamall (Regne Unit), va dir que el perdedor de les eleccions era el statu quo. Va advertir que la UE ha de reformar ara per afrontar els reptes de futur i que aquesta obligació de canvi s'aplica també al Parlament Europeu. "Encara hi ha gent en aquesta casa que s'aferra a les idees dels anys 1950", va dir.

El líder de l'ALDE, Guy Verhofstadt (BE), va donar la benvinguda a la nominació de Juncker com a "victòria per al Parlament Europeu, la democràcia i els ciutadans". Ara, Juncker necessitava buscar coalicions al Parlament Europeu per donar forma a una estratègia de canvi i la Comissió hauria d’utilitzar el seu dret d’iniciativa si el Parlament Europeu ho demana, va dir.

La líder de GUE / NGL, Gabrielle Zimmer (DE), va criticar els caps d'Estat per ignorar les eleccions. "La gent ha dit" no "a una UE de liberalització i de retallades dràstiques. Volen respostes als problemes als quals s'enfronten", va dir.

anunci

La líder dels Verds, Rebecca Harms (DE), va subratllar que era hora de lliurar els canvis que els ciutadans volien. "Ho vam intentar a l'últim Parlament Europeu, però realment no va funcionar", va dir. Harms va destacar la necessitat d'avançar més ràpidament en el front energètic i va criticar els líders de la UE per mostrar massa poca ambició.

El líder de l'EFDD, Nigel Farrage (Regne Unit), també va criticar els líders nacionals per no haver canviat d'adherència malgrat les eleccions. "Fins i tot l'objectiu d'una unió cada vegada més estreta es manté, tot i que a velocitats diferents. Hem d'acabar amb la lliure circulació al Regne Unit, però no passarà tret que sortim de la UE. No hem de quedar atrapats dins d'aquest museu", va dir.

En obrir el debat, el president del Consell Europeu, Herman Van Rompuy, va exposar les prioritats dels líders nacionals per als propers anys, en particular un mercat únic digital, una política energètica, unes normes de disciplina fiscal més equilibrades i un objectiu general de regulació més intel·ligent. També va subratllar que, tot i que els propers anys es caracteritzarien per canvis, també haurien de veure la consolidació del que fa bé la UE.

En relació amb els reptes europeus, Barroso va dir que "la UE hauria de ser gran en coses grans i petita en coses petites" i que "el focus s'hauria de centrar en el creixement i l'ocupació". "En el passat no faltaven decisions, però de vegades hi havia una manca d’implementació ", va admetre.

Sobre la nominació de Jean-Claude Juncker com a successor seu, Barroso va dir: "Les credencials i experiència europees de Juncker estan fora de qualsevol dubte".

Més informació

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències