Connecteu-vos amb nosaltres

EU

El debat amb Antonis Samaras se centra en els èxits de la Presidència grega

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

20140702PHT51227_originalEls avenços de la Unió Monetària Europea (UEM), l’ocupació i el creixement, la gestió de fronteres i migracions i les polítiques marítimes de la UE van encapçalar la llista d’èxits de la presidència de Grècia de la UE citada pel primer ministre Antonis Samaras (A la foto) en un debat plenari amb els eurodiputats dimecres. El president de la Comissió, José Manuel Barroso, va resumir la presidència grega en tres paraules: "logos", "pathos" i "ethos".

Progressos assolits en totes les àrees prioritàries de la Presidència grega
En una presidència que va durar només quatre mesos (reduïda dels sis mesos habituals per les eleccions europees del maig), Grècia va concloure el treball sobre 67 legislacions i va avançar en altres 15 iniciatives legislatives en diversos àmbits, "amb un pressupost mínim del qual no finalment es va gastar més del 40%! " va assenyalar Samaras.

Va citar l'aprofundiment de la UEM com el principal assoliment de Grècia. "La conclusió del Reglament del Mecanisme Únic de Resolució (SRM), juntament amb l'Acord intergovernamental sobre el Fons Únic de Resolució (SRF), constitueixen un pas important cap a la finalització de la Unió Bancària. La nostra Unió monetària està ara molt millor equipada per evitar futurs crisis i millor preparades per afrontar-les si passen ", va dir.
En un període en què la UE estava sumida en un desocupació enorme, es van assolir progressos en matèria d’ocupació i creixement, gràcies a la legislació de la UE sobre recursos propis, comerç electrònic i comerç electrònic, la publicació de treballadors, la facturació electrònica en la contractació pública i la divulgació de la informació no financera de les empreses, va continuar.

anunci

Samaras també va enumerar els èxits en matèria de gestió de fronteres i migracions, com ara revisar la llista de països que necessiten visats per entrar a la UE i adoptar la directiva sobre les condicions d’entrada i estada de la UE per a nacionals de tercers països.
El treball de la Presidència de la UE sobre l'Estratègia europea de seguretat marítima resultaria en una millor protecció i promoció de la seguretat i els interessos econòmics de la UE i dels seus estats membres al mar, va afegir.

Grècia i la UE "seriosament desafiades"
Samaras també va assenyalar que aquells que havien predit la sortida de Grècia de la zona euro (l'anomenat "Grexit") s'havien demostrat equivocats. "Europa va funcionar. La nostra Unió té problemes, però també té la capacitat de solucionar-los i tirar endavant", va dir. Tot i que Grècia i la UE en el seu conjunt havien estat "seriosament desafiades" durant els darrers tres anys, la gent de tota la Unió va aconseguir mostrar solidaritat i capacitat de canvi per ser més competitius, va afegir.

A les eleccions europees de maig, "la gent va votar per una Europa més i millor", de manera que els eurodiputats haurien d'esforçar-se per apropar els ciutadans a la UE, ja que "la gent necessita sentir la nostra Unió més propera al seu cor" i "inspirada en la nostra Unió i en les seves perspectives ", va dir Samaras.

anunci

En resposta a les crítiques sobre el seu tractament de qüestions domèstiques, Samaras esperava que el patiment dels grecs es convertís en un "mal record" en els propers anys. Membres del partit Golden Dawn recentment posats a disposició judicial havien estat "processats pel que fan, no pel que creuen".

"Una presidència molt important en temps difícils"
Barroso va destacar que Grècia havia demostrat durant la seva presidència que no només podia respondre a la crisi, sinó que també podia contribuir de manera constructiva a l'agenda europea. Va elogiar la presidència per haver treballat molt dur fins a terminis estrictes, i va assenyalar que els èxits que s'haurien considerat impossibles uns anys abans, com ara completar la Unió Bancària i posar en marxa la coordinació de la política econòmica del "Semestre europeu", ara eren una realitat. 

Seguir llegint
anunci

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 2.25 milions d’euros en prefinançament a Alemanya

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 2.25 milions d'euros a Alemanya en prefinançament, equivalent al 9% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF). Això correspon a l'import de prefinançament sol·licitat per Alemanya en el seu pla de recuperació i resiliència. El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla d’Alemanya de recuperació i recuperació. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments en funció de la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla d'Alemanya de recuperació i recuperació.

El país haurà de rebre 25.6 milions d’euros en total, totalment constituïts per subvencions, durant la vida del seu pla. El desemborsament es produeix després de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres. El pla alemany forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resistència i la cohesió a les nostres societats. Hi ha disponible un comunicat de premsa complet aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències