Connecteu-vos amb nosaltres

La política d'asil

Les últimes tendències d'asil a Europa

COMPARTIR:

publicat

on

4fd84a426Durant els primers cinc mesos del 2014, es va produir un augment del 19% en el nombre de sol·licituds d’asil a la UE en comparació amb el mateix període de l’any passat. Això segueix l’increment del 30% en el nombre de sol·licituds d’asil el 2013 en comparació amb el 2012 (vegeu també Informe anual de l’EASO sobre la situació de l’asil a la UE). Press conference with Commissioner Cecilia Malmström and EASO’s executive director can be es veu aquí.

En comparació amb el 2013, el 2014 sembla que apareixen noves tendències. El nombre de sol·licitants d’asil sirians continua augmentant; Els sirians han augmentat en termes absoluts i relatius respecte al 2013 i es troben als tres primers països d’origen de 16 estats membres. Hi ha hagut un augment substancial del nombre d’eritreus en els darrers mesos, arribant a Itàlia i aplicant-se a diversos països del nord Alemanya, els Països Baixos, Noruega i Suècia. Les sol·licituds de ciutadans de la Federació Russa han disminuït significativament des del 2013.

Des del març de 2014, també hi ha hagut un augment significatiu del nombre de ciutadans ucraïnesos que sol·liciten asil a la UE + (estats membres més Noruega i Suïssa). En els darrers 20 anys, el nombre mitjà de sol·licituds va ser d'aproximadament 100 sol·licitants al mes. De març a maig es van fer més de 2,000 sol·licituds. Les noves sol·licituds són en gran part (més del 95%) de sol·licitants per primera vegada (és a dir, persones que mai no han sol·licitat mai a la UE) i estan àmpliament distribuïdes per tota Europa.

Com a part del seu sistema d'alerta primerenca i preparació, l'Oficina Europea de Suport a l'Asil (EASO) ha començat recentment a recopilar dades operatives dels estats membres sobre diversos aspectes del Sistema Europeu Comú d'Asil (CEAS).

Això ha conduït a una recopilació de dades molt més ràpida i comparable sobre el funcionament pràctic del sistema europeu comú d’asil. Les millors dades condueixen a una major comprensió comuna entre els estats membres, l’EASO i la Comissió Europea. Això es demostra amb un augment de les sol·licituds de suport operatiu de l’EASO com a via normal de cooperació. Actualment, EASO es troba en el terreny a quatre estats membres, a saber, Bulgària, Itàlia, Grècia i Xipre. Els quatre plans inclouen mesures per millorar la informació estadística. El paper de l’EASO serà clau el 2014-15 per garantir la implementació en termes pràctics dels canvis introduïts al sistema europeu comú d’asil mitjançant la reforma de l’asil patrimoni.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències