Connecteu-vos amb nosaltres

EU

El màxim tribunal de la UE escolta una disputa sobre l'excomissari Dalli

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

_76115973_dallinewafpEl cap de la Comissió Europea ha dit al màxim tribunal de la UE que tota la reputació de la Comissió estava en joc quan es va comprovar que un membre maltès del seu equip havia actuat de manera incorrecta.

José Manuel Barroso defensava el tractament de l’exdissenyat comissari de salut John Dalli, que va deixar la feina el 2012.

Dalli havia estat acusat d’enllaços indeguts amb grups de pressió del tabac.

anunci

Barroso va dir al Tribunal de Justícia de la UE que no tenia més remei que dir-li a Dalli que marxés.

L'excomissari de salut va dir als jutges de Luxemburg que la seva renúncia suposava un acomiadament i que Barroso l'havia tractat injustament.

"No va ser una reunió, va ser una emboscada", va dir Dalli, en referència a una reunió clau amb Barroso el 16 d'octubre de 2012. Va ser llavors quan Barroso va llegir les denúncies contra ell recollides en un informe secret de l'agència antifrau de la UE OLAF.

anunci

"Els fets van ser manipulats. No vaig fer res malament", va dir Dalli al tribunal, al·legant que s'havia vulnerat la presumpció d'innocència i que se li havia denegat el temps suficient per argumentar el seu cas.

Dalli reclama una indemnització de la Comissió per pèrdua d’ingressos. En la seva petició davant el tribunal, també vol anul·lar la sol·licitud de dimissió de Barroso i concedir un dòlar simbòlic d’un euro (0.80 lliures esterlines; 1.4 dòlars esterlines) pel dany a la reputació que diu haver patit.

Enllaços de tabac

El president de la Comissió, Jose Manuel Barroso, al TJUE, el 7 de juliol de 14Barroso (centre) diu que hi havia un imperatiu polític perquè Dalli dimitís

Segons Olaf, un home de negocis maltès amic de Dalli havia demanat un pagament "considerable" a un productor suec de tabac oral, anomenat snus. Segons la proposta, Dalli aixecaria la prohibició de la UE del producte. Actualment, només Suècia té una exempció de la prohibició.

Olaf va dir que tenia "proves circumstancials inequívocs i convergents" que Dalli coneixia el suposat intent de suborn de l'empresari Silvio Zammit.

En la seva declaració Com a testimoni del cas, Barroso va dir: "Li vaig dir a Dalli que seria millor que dimitís per iniciativa pròpia, per esborrar el seu nom.

"Si no seguia aquest camí, li vaig dir que, com a president de la Comissió, hauria de demanar-li la dimissió d'acord amb l'article 17 (6) del Tractat".

Va acusar Dalli d'haver tingut "estranys contactes" amb la indústria del tabac "fora de la Comissió - molts milers de quilòmetres a l'exterior - sense que hi hagi presència de funcionaris".

Qüestió d'integritat

Barroso va dir que com a advocat creia en la presumpció d'innocència, però que "aquí estem parlant de condicions polítiques ... ja no era possible que continués".

Va dir que en els seus deu anys com a president de la Comissió mai no havia viscut una situació similar, amb "acusacions tan greus contra la integritat d'un comissari directament relacionada amb l'exercici de les seves funcions". "I mai no vaig experimentar una pèrdua de confiança similar!" va afegir.

Va dir que la integritat de la Comissió s'havia posat en risc, d'una manera que podria haver estat tan perjudicial com l'escàndol del 1999 que va obligar la Comissió de Jacques Santer a dimitir massivament.

El veredicte dels jutges no s’espera abans que la nova Comissió prengui possessió del càrrec a l’octubre.

El 2012, Dalli estava preparant una dura legislació de la UE (una reforma de la Directiva sobre productes de tabac) per fer que el tabaquisme sigui menys atractiu. També afectaria els snus.

El productor de tabac Swedish Match va dir que se li havia demanat pagar 60 milions d'euros (49 milions de lliures esterlines; 79 milions de dòlars) i, a canvi, el comissari regaria la nova legislació.

Dalli va ser substituït el novembre de 2012 pel company polític maltès Tonio Borg.

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 2.25 milions d’euros en prefinançament a Alemanya

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 2.25 milions d'euros a Alemanya en prefinançament, equivalent al 9% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF). Això correspon a l'import de prefinançament sol·licitat per Alemanya en el seu pla de recuperació i resiliència. El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla d’Alemanya de recuperació i recuperació. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments en funció de la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla d'Alemanya de recuperació i recuperació.

El país haurà de rebre 25.6 milions d’euros en total, totalment constituïts per subvencions, durant la vida del seu pla. El desemborsament es produeix després de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres. El pla alemany forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resistència i la cohesió a les nostres societats. Hi ha disponible un comunicat de premsa complet aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències