Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Ocupació: La Comissió proposa 1.6 milions d '€ del Fons de Globalització per a treballadors de la construcció holandesos

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

La Comissió Europea ha proposat proporcionar els Països Baixos amb 1.6 milions d '€ del Fons Europeu d'Adaptació a la Globalització (FEAG) per ajudar els treballadors acomiadats 475 al sector de la construcció a les províncies de Gelderland i Overijssel per trobar noves feines. La proposta passa ara al Parlament Europeu i al Consell de Ministres de la UE per a la seva aprovació.

El comissari d'Ocupació, Afers Socials i Inclusió, László Andor, va dir: "El sector de la construcció a Gelderland i Overijssel ha estat especialment afectat pels efectes de la crisi i els treballadors acomiadats s'enfronten a dificultats per trobar nous llocs de treball. Aquesta proposta de 1.6 milions d'euros del Fons d'ajust a la globalització d'Europa contribuiria a mesures per augmentar les seves possibilitats d’obtenir una nova ocupació ".

Els Països Baixos va sol·licitar el suport del FEAG arran de l'acomiadament dels treballadors de 562 89 petites i mitjanes empreses que operen en el sector de la construcció a les províncies de Gelderland i Overijssel, on la construcció és un gran generador d'ocupació.

anunci

La mesures cofinançades pel FEAG ajudaria els treballadors 475 que enfronta la major dificultat per trobar nous llocs de treball, oferint-los assistència en la recerca, ajuda a la recol·locació, formació professional i la mobilitat d'una piscina. Aquest últim seria una piscina flexible per als sol·licitants d'ocupació i els ocupadors i proporcionaria llocs de treball temporals. els treballadors de nova formació s'obtenen d'aquesta manera l'experiència de treball necessària i serien capaços de demanar la nova jobsonce l'assignació temporal va expirar.

El cost total estimat del paquet és d'aproximadament € 2.7m, dels quals el EGF proporcionaria € 1.6m.

Fons

anunci

Hi ha tres raons principals per les reduccions en la producció i l'ocupació en el sector de la construcció i, específicament, la construcció d'edificis. Aquests són tots els relacionats amb la crisi financera i econòmica:

  • Els bancs han posat en pràctica normes més estrictes per a la concessió d'hipoteques i préstecs;

  • el Govern ha aplicat mesures d'austeritat per reduir el deute nacional i el dèficit pressupostari, reduint així la despesa pública, i;

  • s'ha produït una forta caiguda dels preus de les cases pel que és difícil de vendre i comprar cases.

El sector de la construcció ha estat en declivi constant als Països Baixos des 2008, l'últim any que el volum de negocis va créixer en comparació amb l'any anterior (amb una petita recuperació només en 2011).

Al voltant 60,000 persones estaven ocupades en el sector de la construcció a Gelderland i 39,500 persones a Overijssel, que representen, respectivament 6.3% i 7.3% de la població activa en aquestes regions. La construcció juga un paper important en l'economia i el mercat laboral provincial. Per tant, s'espera que els acomiadaments en el sector per tenir un impacte negatiu important en l'economia local i regional i en els nivells generals d'ocupació.

El nombre d'aturats del sector de la construcció a Gelderland i Overijssel va representar 39% del total d'aturats d'aquest sector a 2012 a tot el país. El nombre de treballadors de la construcció desocupats s'ha duplicat al gener del període 2011 - desembre 2013.

Gelderland i Overijssel ja van rebre EGF suport per a altres casos d'acomiadament col·lectiu en la indústria gràfica (IP / 10 / 1279 IP / 11 / 795) I en el sector de la construcció (IP / 12 / 785).

Un comerç més obert amb la resta del món comporta beneficis globals per al creixement i l'ocupació, però també pot costar alguns llocs de treball, especialment en sectors vulnerables i afectant els treballadors amb menys capacitats. Per aquest motiu, el president de la Comissió, Barroso, va proposar per primera vegada la creació d'un fons per ajudar a adaptar-se a les conseqüències de la globalització. Des de l'inici de les seves operacions en 2007, l'EGF ha rebut aplicacions 124. S'ha demanat a uns € 500m que ajudin més que els treballadors de 108,000. Les aplicacions EGF es presenten per ajudar en un nombre creixent de sectors i per un nombre creixent d'estats membres. Només a 2013, va proporcionar més de € 53.5m.

Al juny de 2009, es van revisar les normes del FEG per reforçar el paper del FEG com a instrument d'intervenció primerenca que forma part de la resposta d'Europa a la crisi econòmica i financera. El Reglament FEG revisat va entrar en vigor el 2 de juliol de 2009 i el criteri de crisi s'aplicava a totes les sol·licituds rebudes de l'1 de maig de 2009 al 30 de desembre de 2011.

Sobre la base d'aquesta experiència i el valor afegit pel FEAG per als treballadors que reben assistència i regions afectades, el Fons continua durant el període 2014-2020 com una expressió de solidaritat de la UE, amb noves millores en el seu funcionament. El seu àmbit d'aplicació s'ha ampliat per incloure de nou els treballadors acomiadats a causa de la crisi econòmica, així com els treballadors de durada determinada, els autònoms, i, a manera d'excepció fins al final de 2017, els joves sense ocupació, l'educació o la formació en les regions d'alt atur juvenil.

Més informació

lloc web del FEAG Comunicat de premsa audiovisual: Europa actua per combatre la crisi: el Fons Europeu de Globalització revitalitzada Fer front a un món globalitzat - El Fons de Globalització Europea Web de László Andor Seguiu László Andor a Twitter Subscriviu-vos al correu electrònic gratuït de la Comissió Europeabutlletí sobre ocupació, afers socials i inclusió

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències