Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Reunió informativa per als Ple 14 17-juliol (Estrasburg)

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Europeu-Parlament-Strasbourg1Informe previ a la sessió: Estrasburg: dilluns, 14 de juliol - 16h30-17h - BAIX N-1/201

NEWSLETTER

PDOD

anunci

El Parlament votarà Jean-Claude Juncker com a president de la Comissió

El Parlament votarà per votació secreta el nomenament de Jean-Claude Juncker com a president de la Comissió Europea dimarts (15 de juliol) a les 12h30, després d'un debat amb els líders dels grups polítics i els eurodiputats, a partir de les 10h.

Els eurodiputats examinaran la Comissió de la UE sobre les converses comercials transatlàntiques

anunci

El comissari de Comerç, Karel De Gucht, informarà del nou Parlament Dimarts sobre els avenços en les converses transatlàntiques sobre l'associació comercial i d'inversió (TTIP) amb els EUA. Els eurodiputats es preguntaran com compleix la Comissió les condicions establertes pel Parlament quan va aprovar l'obertura de les converses del TTIP fa més d'un any.

Combatre l’atur juvenil

Es votaran les recomanacions sobre com afrontar l’atur juvenil a la UE dimecres al migdia, després d'un debat amb el comissari d'Ocupació i Afers Socials, László Andor.

Permís de maternitat: els eurodiputats qüestionaran els plans de la Comissió per retirar la directiva de la UE

Els plans per retirar un projecte de directiva de la UE sobre permís de maternitat, després de quatre anys de presència al Consell, es debatran a la llum de les declaracions de la Comissió i del Consell de la UE el dimarts. Els eurodiputats van modificar el primer esborrany a l'octubre del 2010 per ampliar el permís de maternitat de 14 a 20 setmanes amb el sou complet i introduir dues setmanes de permís de paternitat.

Voteu l'aposta de Lituània per unir-se a l'euro

Els candidats de Lituània a unir-se a la zona euro l'any vinent seran debatuts pels eurodiputats el dimarts i sotmetre a votació el dimecres. El projecte de resolució del Parlament, que primer ha d’ésser aprovat per la Comissió d’Afers Econòmics i Monetaris el dilluns", avala l 'adopció de l' euro per part de Lituània el 1 January 2015", tal com va defensar la Comissió Europea i va confirmar el Consell Europeu el 27 de juny.

Quatre nous comissaris que substituiran els que van marxar per convertir-se en eurodiputats

Quatre nous comissaris de la UE, nomenats per substituir els que van marxar per convertir-se en diputats, rebran audiències del comitè el dilluns. Els quatre, que serviran per a la resta del mandat actual de la Comissió, són Jyrki Katainen (Finlàndia), Ferdinando Nelli Feroci (Itàlia), Martine Reicherts (Luxemburg) i Jacek Dominik (Polònia). El ple votarà els seus nomenaments el dimecres matí.

Altres temes inclouen

Debat sobre el finançament insuficient per als programes de la UE d’aquest any
Els eurodiputats debatran sobre la creixent violència a Gaza
Debat sobre la violenta insurrecció de l'Iraq
Escalada de la violència a Ucraïna
Sudan, Egipte i Nigèria: debats sobre incompliments dels drets humans
Altres punts de l'ordre del dia del ple i de les reunions de la comissió

Mira el Ple en directe a través de EBS + EuroparlTV

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències