Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Iniciativa ciutadana europea: aturar les negociacions per al TTIP i el CETA

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

punys amèrica i euAvui (15 de juliol), la 47a Iniciativa Ciutadana Europea (ECI) ha presentat la seva moció de registre a la Comissió Europea. La iniciativa 'STOP TTIP' demana a la Comissió que recomani al Consell de Ministres de la UE que derogui el mandat de negociació de l'Associació Transatlàntica per a Inversors Comercials (TTIP) i que tampoc no conclogui l'Acord Econòmic i Comercial Integral (CETA).

Darrere de la iniciativa hi ha prop de 148 organitzacions de 18 estats membres de la UE. A Alemanya, les organitzacions Attac, Campact, Friends of the Earth Germany (BUND), More Democracy (Mehr Demokratie eV), Environment Institute Munich i la Nature and Biodiversity Conservation Unit (NABU) coordinen els preparatius. Entre molts altres, Transparency International Germany, Greenpeace Luxembourg, 38 graus (Regne Unit), War on Want (Regne Unit), Unison (Regne Unit) i Tierra (Amics de la Terra Espanya) pertanyen a la coalició europea, que creix constantment.

"El centre de les nostres crítiques és la dimensió democràtica de l'acord previst: les normes, que tenen conseqüències de gran abast per a 500 milions de ciutadans de la UE en 28 estats membres, es negocien a porta tancada. A això ens oposem ", va dir Michael Efler, representant del comitè de ciutadans de l'ECI i portaveu de l'associació federal More Democracy (Mehr Demokratie eV). En particular, critica la resolució de disputes prevista entre inversors i estats (ISDS). Són normes sobre protecció de la inversió, que concedeixen als inversors estrangers drets de protecció de gran abast. Si, per exemple, un parlament nacional aprova una llei, que afectaria la inversió i els beneficis d'una empresa, aquesta tindria el dret de presentar una demanda, però no davant d'un tribunal públic sinó davant d'un tribunal arbitral confidencial.

anunci

Les decisions i els procediments constitucionals legitimats democràticament serien frustrats. “Els plans de cooperació reguladora també són perillosos. Conduirien a una limitació del control democràtic. Això vol dir: establirien una mena de mecanisme d’alerta primerenca per a les lleis o regulacions comercials previstes. Permetria al partit contractant i als grups de pressió manifestar el seu interès fins i tot abans del procés parlamentari. Les regulacions no desitjades que puguin dificultar l’accés al mercat es podrien evitar d’aquesta manera ”, explica Michael Efler.

John Hilary, director executiu de l'organització britànica War on Want i membre del comitè ciutadà, va afegir: "L'acord TTIP no s'ha d'entendre com un tractat entre dos socis comercials competents, la UE i els EUA. En lloc d'això, es tracta de intent comú d’empreses multinacionals a banda i banda de l’Atlàntic de trencar mercats oberts a costa de protecció del consumidor, seguretat alimentària, disposicions mediambientals, valuoses normes socials, regulacions sobre l’ús de toxines o regulacions sobre seguretat bancària ".

També s’han d’obrir convocatòries obertes sobre serveis públics per a aplicacions d’empreses transnacionals. "Un exemple concret es pot trobar en els diferents principis subjacents a la protecció del consumidor i del medi ambient a la UE i als Estats Units", va subratllar Hilary. "El principi de precaució, que s'utilitza a la UE, garanteix regulacions més estrictes quant a, per exemple, l'aprovació de productes químics. A través del TTIP, però, una empresa podria obtenir el dret de registrar el seu producte als Estats Units i de col·locar-lo al mercat europeu mercat després ". Als mercats nord-americans s’aplica l’enfocament “ex post”. Això significa que només quan s'ha demostrat explícitament la nocivitat d'un producte, es treu del mercat. Per tant, els obstacles per a l’aprovació són menors al principi, conclou Hilary.

anunci

Susan George, presidenta del Consell de l'Institut Transnacional d'Amsterdam (TNI), presidenta honorària d'ATTAC-França i membre del comitè de l'ECI, va explicar que ja s'han signat centenars d'acords comercials i d'inversió bilaterals i plurilaterals, però el TTIP està extremadament perillós, ja que ha estat preparat per empreses transnacionals des de fa 20 anys. Aquestes enormes empreses han format el contingut i s'han convertit en una part oficial del procés TTIP per invitació dels governs, amb l'exclusió de la resta de ciutadans. Tanmateix, aquest tractat es pot derrotar com va ser el cas de l'Acord Multilateral d'Inversió (MAI), també negociat en secret que va ser batut el 1998 per un fort moviment ciutadà, en part perquè contenia els mateixos drets desorbitats per a les empreses que el TTIP , com ara el Sistema de Contenció de les Inversions a l'Estat (ISDS) que els permet demandar als governs dels tribunals privats per danys i perjudicis si consideren que una decisió del govern interferiria en els seus beneficis actuals o fins i tot esperats.

Així, les empreses intenten privatitzar no només el poder judicial, sinó també una part substancial de les funcions legislatives dels governs prenent decisions sobre regulacions i normes. Fins i tot podrien intimidar el poder executiu amb l'amenaça d'una pluja de demandes si intentés millorar les lleis sobre bancs, treball, medi ambient, canvis, seguretat alimentària, salut, etc. "El TTIP és una greu amenaça per a la democràcia: la ICE vol democràcia, no "corporatocràcia" ", va concloure George.

Des de l’1 d’abril de 2012, els ciutadans dels estats de la UE tenen la possibilitat de sol·licitar un acte legislatiu a la Comissió Europea: l’ECI. Al mateix temps, l'èxit de l'ECI obliga a una audiència al Parlament Europeu. Perquè una ECI tingui èxit, cal recollir almenys un milió de signatures. A més, s’han d’assolir quòrums específics per país en almenys set estats membres de la UE.

Seguiu la roda de premsa a través de http://stop-ttip.org/xat en viu 

Més informació sobre la iniciativa ciutadana europea

Podeu trobar la redacció de l’ECI aquí
Cada ECI necessita un comitè ciutadà format per set membres. Podeu trobar informació sobre els membres aquí

L'inici de la recollida de signatures per a l'anti-TTIP-ECI està previst per al setembre d'aquest any. Podeu trobar un calendari detallat aquí

Més democràcia (Mehr Demokratie eV) ha encarregat una opinió jurídica independent, que revisa la legitimitat jurídica per endavant. Es tracta del resultat que l’ECI és admissible. Podeu consultar l’opinió legal aquí

Els membres de la coalició ECI

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 2.25 milions d’euros en prefinançament a Alemanya

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 2.25 milions d'euros a Alemanya en prefinançament, equivalent al 9% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF). Això correspon a l'import de prefinançament sol·licitat per Alemanya en el seu pla de recuperació i resiliència. El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla d’Alemanya de recuperació i recuperació. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments en funció de la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla d'Alemanya de recuperació i recuperació.

El país haurà de rebre 25.6 milions d’euros en total, totalment constituïts per subvencions, durant la vida del seu pla. El desemborsament es produeix després de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres. El pla alemany forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resistència i la cohesió a les nostres societats. Hi ha disponible un comunicat de premsa complet aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències