Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Opinió: Mogherini contra "Final de la història"

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

mogherini_la_pi_giovane_alla_farnesina_l_addio_di_bonino_ringrazier_gli_amici-0-0-392393Per Anna van Densky, 
Brussel·les, 15 juliol
Mogherini ... Mogherini ... Mogherini: el nom es troba a l'aire als hermètics passadissos climatitzats de Brussel·les ... s'està convertint en la propera alta representant de la política exterior i de defensa de la Unió Europea? 
Segons els seus col·legues, segons diuen els diplomàtics de la Unió, la italiana, Federica Mogherini, és una candidata competent i sòlida, però arribem a la vora de les aigües tèrboles de la política de Brussel·les: aquí el millor mai guanya.
Notables per la seva "predilecció pel gris", els líders del bloc dels 28 estats membres tendeixen a optar per algú amb menys competència i carisma de caràcter. Tradicionalment, el guanyador d’una posició alta hauria de sortir del desconegut: un conill d’un barret. Tot i que no tenen fum de porpra ni fum de xemeneia, l’ambientació té un estil i un sentiment propers: la nit del 15 de juliol o a primera hora del 16 de juliol, com ha passat ocasionalment, quan els presidents i els primers ministres treballen per donar a llum alguna cosa especial, que consumeix més temps en un esforç gegant per produir el resultat òptim: serà llavors quan la muntanya donarà a llum un ratolí. De nou. Com era una vegada a la matinada, un senyor X certista, retratat pels seus contemporanis com un "empleat bancari de baix grau", va entrar en el centre d'atenció i va recitar un discurs de fusta, que per casualitat va aparèixer a la butxaca.
O un vermell obsucrat a algú a qui mai li falten paraules en la seva llengua materna, però que coneix el zero de qualsevol altre ... zero. Es tracta d’un buit màgic de símbols de la UE, un element clau per entendre la vida institucional, amb els buròcrates convençuts que vivim al “final de la història”.
Aquest mateix concepte va néixer en la ment de l'aparatchik de la UE i del filòsof francès Alexandre Kojève, que pensava que les personalitats-com a líders eren ridícules i obsoletes, pertanyents a altres èpoques, destruïdes a Waterloo a Bèlgica. Les institucions són tan poderoses que els seus líders són innecessaris per fer funcionar els seus mecanismes, produint regulacions i directives, resolucions i conclusions que cauen com una allau sobre els caps dels contribuents europeus.
En aquest sentit, el nomenament de Mogherini suposarà un desafiament més al concepte de "fi de la història", on no hi ha lloc per a personalitats. La disputa del gas de South Stream i l'oposició polaco-bàltica, obsessionats amb l'antic fantasma antirussià i desitjosos de rebutjar el seu nomenament, són secundaris al concepte principal: els "personatges" estan prohibits.
Federica Mogherini com a màxima diplomàtica de la UE significarà molt més que deixar de banda qualsevol disputa sobre el gas. La història no s’acaba, senyor Kojève! Als europeus els falta tant la seva personalitat.
Tanmateix, el clam ciutadà per un líder a l’estil d’èpoques passades, quan la història no s’aturava, no es podria escoltar mai, aixafat contra les enormes superfícies de vidre dels edificis de les institucions de la UE: un ramat d’OVNIs a terra enmig de l’empedrat de Brussel·les. carrers i parcs apedregats.
Es podria culpar a Mogherini del suport del gasoducte rus de South Stream o de la construcció de l'ermita de Rastrelli, el palau d'hivern dels tsars russos. O fins i tot les capelles del Kremlin, construïdes per la italiana, una de les moltes belleses italianes per als russos.
Tanmateix, no es tracta del joc de la culpa: simplement no hi ha lloc per a la personalitat en el carreró sense sortida de la història. Una filla d’un cinéaste italià, intel·lectual fascinat per Pablo Neruda, és Brussel·les realment el lloc adequat per a Federica Mogherini?
"Algun dia, en qualsevol lloc, a qualsevol lloc, sense parar, et trobaràs a tu mateix, i això i només això, pot ser la hora més feliç o amarga de la teva vida". Tindrà més gust amarg per a Federica?

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 2.25 milions d’euros en prefinançament a Alemanya

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 2.25 milions d'euros a Alemanya en prefinançament, equivalent al 9% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF). Això correspon a l'import de prefinançament sol·licitat per Alemanya en el seu pla de recuperació i resiliència. El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla d’Alemanya de recuperació i recuperació. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments en funció de la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla d'Alemanya de recuperació i recuperació.

El país haurà de rebre 25.6 milions d’euros en total, totalment constituïts per subvencions, durant la vida del seu pla. El desemborsament es produeix després de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres. El pla alemany forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resistència i la cohesió a les nostres societats. Hi ha disponible un comunicat de premsa complet aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències