Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Setè informe d’activitats del grup de treball de Grècia: reformes que donen resultats

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

descarregarEl grup de treball de la Comissió per a Grècia (TFGR) va publicar el seu setè informe d'activitat el 22 de juliol, que confirma una intensificació de l'assistència tècnica durant el període de febrer a maig de 2014. L'assistència tècnica ha ajudat a avançar en la implementació de les reformes del Programa d'ajust econòmic. Ajuda a construir una base més sòlida per al creixement i la creació d’ocupació, basada en finances públiques sostenibles, un sistema financer estable i una economia més competitiva i dinàmica per atendre les necessitats del poble grec.

Els membres de TFGR han estat treballant en diversos ministeris grecs, oferint la seva experiència i coordinant eficaçment la tasca dels proveïdors d'assistència tècnica dels estats membres, organitzacions internacionals i altres serveis de la Comissió. Contribueixen directament a enfortir la capacitat de l'administració grega en el procés de reforma en curs. L’assistència tècnica s’ha intensificat particularment en àmbits clau com l’administració tributària, la gestió dels fons estructurals i d’inversió de la UE, la reforma de l’administració pública, la coordinació del control del compliment de la legislació comunitària i la coordinació de l’Estat. ajuda. Per exemple:

Impulsar l’ús del finançament de la UE

anunci

L’acord de col·laboració (AP) va ser adoptat per la Comissió Europea el 23 de maig de 2014 i estableix com s’invertirà el finançament clau dels fons estructurals i d’inversió europeus 2014-2020 (ESIF) en l’economia real de Grècia per combatre l’atur i crear llocs de treball de bona qualitat, impulsar el creixement mitjançant la innovació, promoure l’emprenedoria, la formació i l’educació, lluitar contra l’exclusió social i contribuir a una economia respectuosa amb el medi ambient i eficient en els recursos.

L’acord de col·laboració inclou el finançament de la política de cohesió (15.52 milions d’euros), la política de desenvolupament rural de la UE (4.2 milions d’euros) i 388.7 milions d’euros del programa marítim i pesquer de la UE.

Gràcies a un esforç combinat, Grècia ha arribat als 5th situar-se entre tots els estats membres en la seva absorció dels fons estructurals i de cohesió de la UE, en comparació amb 18th lloc a finals de 2011, les darreres xifres mostren que el país ha utilitzat ara el 81.3% del finançament disponible durant el període 2007-2013. Això està molt per sobre de la mitjana de la UE, del 69.17%.

anunci

Institució per al creixement a Grècia

Es van prendre mesures significatives per posar en marxa l'Institution for Growth (IfG), un fons d'inversió que té com a objectiu ajudar a agrupar recursos financers d'organitzacions públiques i privades per proporcionar finançament a pimes i projectes d'inversió pública. Grècia va adoptar el marc legal per a la creació de l'IfG el desembre passat. Aquest mes de maig es va crear un subfons de deute IfG SME Debt amb 200 milions d’euros procedents de la República Hel·lènica i la KfW alemanya i ara proporciona liquiditat a les pimes.

Facilitar les inversions

El TFGR i el Grup del Banc Mundial van donar suport al govern grec en el desenvolupament d'una nova llei marc que té com a objectiu revisar les llicències necessàries per a activitats i inversions empresarials. Aquesta llei marc es va adoptar l'abril de 2014.

Actualment, les autoritats gregues estan treballant en una estratègia de creixement a llarg termini que es basa en el programa d’ajust econòmic mitjançant el reforçament de les polítiques que augmenten la inversió privada, faciliten l’activitat econòmica i condueixen a la creació de més llocs de treball.

Modernització del servei sanitari

La reforma de l'assistència sanitària és un component crucial dels esforços de Grècia per augmentar l'eficàcia i l'eficiència de la despesa pública i garantir el benestar públic. S’està proporcionant assistència tècnica per donar suport a les reformes dissenyades per frenar la despesa sanitària alhora que es construeix un sistema sanitari primari eficaç i accessible a tothom i s’incrementa la qualitat de la prestació assistencial.

El TFGR ha treballat estretament amb les autoritats gregues i l'Organització Mundial de la Salut (OMS) per implementar el programa "Salut en Acció" estratègia (per al qual Alemanya és el "soci de la reforma") i per ajudar planificar i controlar la implementació de reformes estructurals al sector sanitari a Grècia.

L’assistència tècnica també va continuar ajudant a implementar altres elements de la reforma sanitària, sobretot per millorar el preu i el reemborsament de productes farmacèutics, així com la gestió del fons nacional de malaltia i la gestió hospitalària.

Combatre l’atur

La taxa d’atur de Grècia continua sent molt alta, amb un 26.8%, i un 57.7% amb l’atur juvenil. TFGR proporciona una àmplia assistència tècnica per ajudar a implementar la sèrie de reformes del mercat laboral establertes al Programa d’ajust econòmic per millorar les institucions del mercat laboral i donar suport a la creació d’ocupació.

La garantia juvenil de la UE s’introduirà progressivament per a tots els joves de 15 a 24 anys en forma de feina, aprenentatge, pràctiques o formació continuada durant 4 mesos després de deixar els estudis o deixar la feina. El finançament de 350 milions d’euros de la Iniciativa d’Ocupació Juvenil de la UE i del Fons Social Europeu donarà suport a joves que no treballin, no tinguin educació o formació (NEET) per cobrir prop de 240,000 persones.

Reforç de l’administració d’ingressos

El suport per al bon funcionament de l’administració d’ingressos i la gestió de les finances públiques és crucial tant per permetre a les autoritats gregues augmentar els ingressos públics com per fer una distribució més justa de la càrrega fiscal. TFGR, juntament amb la Direcció General de Tributs i Unió Duanera de la Comissió Europea (DG TAXUD) i el FMI, han continuat proporcionant assistència tècnica per ajudar les autoritats gregues en aquest sentit i preservar els beneficis dels recents èxits en les finances públiques.

En general, l’administració tributària grega havia aconseguit un bon progrés, tant en l’administració tributària, amb l’adopció d’una decisió del secretari general que descrivia el nou organigrama, com pel que fa als processos bàsics de negoci, especialment pel que fa als resultats en la recaptació de deutes i les declaracions de l’IVA.

Tres experts residents internacionals addicionals, contractats en virtut d'un contracte amb la Comissió Europea i amb el suport administratiu del TFGR, van començar a treballar ajudant en l'administració tributària. També es va intensificar l'assistència tècnica en matèria d'IVA, inclosa la revisió de la legislació sobre l'IVA i la consolidació de la lluita contra el frau en l'IVA. El treball és S'espera que progressi en l'àmbit de l'auditoria de persones amb riquesa elevada i de treballadors autònoms amb ingressos elevats.

Millora de l’entorn empresarial

L’assistència tècnica s’ha centrat en diverses prioritats relacionades amb les reformes del mercat de productes. Aquest objectiu és construir un entorn empresarial favorable i estable amb fàcil accés a la liquiditat i als mercats, especialment per a les pimes.

Per exemple, s’han pres mesures importants per reduir el cost i el temps de les exportacions, sobretot amb reformes extensives en els procediments duaners basades en les recomanacions de l’Organització Mundial de Duanes (OMD) i la Comissió Europea.

Com a resultat, els controls duaners per a l'exportació ara estan totalment basats en el risc, reduint significativament el nombre mitjà de controls documentals i físics. Juntament amb altres reformes duaneres, incloses les hores d’obertura ampliades en algunes oficines seleccionades, els exportadors han informat d’una reducció del temps de fins al 50% per al despatx i de reduccions de costos del 20% al 50% en l’últim semestre. Més de 40 comerciants agrícoles de fruites i verdures fresques, que representen gairebé la meitat del comerç grec del sector, s’han registrat com a comerciants aprovats, cosa que facilita la recepció dels certificats necessaris per a les exportacions.

El TFGR també ha proporcionat un ampli suport per eliminar o simplificar la legislació que obstaculitza la competència, d'acord amb el programa d'ajust econòmic i sobre la base de les recomanacions de l'OCDE. Al març, les autoritats gregues van adoptar una llei que implementava la majoria de les recomanacions, amb l'objectiu d'eliminar les barreres a la competència. Actualment, el TFGR dóna suport al govern grec en la preparació d'un projecte de seguiment, és a dir, l'elaboració d'una avaluació de la competència i la identificació d'obstacles en la competència en sectors com el comerç a l'engròs, el comerç electrònic, la fabricació i les telecomunicacions.

El Banc Mundial i altres experts coordinats pel TFGR han donat suport al govern grec en la preparació d’una nova llei marc, que es va aprovar a l’abril, i té com a objectiu revisar les llicències necessàries per dirigir un negoci i fer inversions.

Quant a la liberalització de professions regulades, experts de la Fundació per a la Recerca Econòmica i Industrial (IOBE), encarregats pel TFGR, han estudiat els efectes de la liberalització en sectors clau com advocats, notaris i comptables especialitzats, enginyers civils, arquitectes, estibadors, electricistes , lampistes, així com treballadors del sector del transport marítim costaner. Els estudis enumeren els diversos obstacles a la competència, les restriccions al funcionament dels mercats i les pràctiques administratives nocives, en particular per part de les associacions professionals.

Combatre el blanqueig de diners i la corrupció

El programa de formació contra el blanqueig de capitals recolzat per TFGR ha format 700 participants fins ara. El programa de formació ha arribat ara a una fase més operativa, on es troben els investigadors grecs casos específics reben entrenament "en el lloc de treball" per part dels experts.

A principis d’aquest any es va posar en marxa un registre indirecte de comptes bancaris per donar suport eficaçment a la policia grega. Es tracta d’un important pas endavant, ja que la informació sobre extractes bancaris ja està disponible per a la investigació en un dia. Fins ara, més de 2,700 les diferents instàncies policials han presentat sol·licituds. S’està treballant per ampliar el sistema abans de l’estiu amb informació sobre les transaccions financeres.

Utilitzant el vincle entre el blanqueig de diners i l’evasió fiscal, la Unitat d’Intel·ligència Financera va denunciar 2,628 casos de sospita d’evasió fiscal a les autoritats, va transmetre 472 casos a la Fiscalia i va congelar actius per valor de 205 milions d’euros des de principis del 2012.

S’ha desenvolupat un nou programa de treball contra el blanqueig de capitals que espera l’aprovació del Ministeri d’Hisenda. Inclou millores en la recuperació d’actius i formació operativa addicional. El TFGR també ha assessorat les autoritats gregues sobre una nova llei anticorrupció, que ha estat aprovada pel Parlament grec per adaptar-la més a les normes internacionals. S'està treballant en les lleis sobre el finançament dels partits polítics, les declaracions de béns i la restricció de la immunitat dels individus elegits.

Fons

El grup de treball per a Grècia es va posar en marxa el 20 de juliol de 2011 amb el mandat d'identificar i coordinar l'assistència tècnica sol·licitada per Grècia per complir els compromisos de reforma assumits en el seu programa d'ajust econòmic. També treballa per accelerar l’absorció de fons de la UE per tal de mantenir el creixement econòmic, la competitivitat i l’ocupació.

Aquesta iniciativa va rebre el suport del Consell Europeu del 21 de juliol de 2011, que va afirmar que "els estats membres i la Comissió mobilitzaran immediatament tots els recursos necessaris per proporcionar assistència tècnica excepcional per ajudar Grècia a implementar les seves reformes".

El grup de treball va començar la seva tasca el setembre del 2011. Avui, coordina l'assistència tècnica en 13 àmbits polítics amplis, cadascun dels quals inclou diversos projectes específics: acceleració dels projectes de política de cohesió; institucions financeres / accés al finançament; reforma administrativa; administració d’ingressos i gestió financera pública; lluita contra el blanqueig de diners i la corrupció; ambient de negocis; reforma del sector sanitari; reforma judicial; unitat central d'ajuts estatals i infraccions, mercat laboral, seguretat social, innovació i educació; asil i migració; privatització i registre de la propietat; així com indústries i serveis en xarxa.

El 5 de maig de 2014, l'Eurogrup es va felicitar per la contribució a la implementació del programa proporcionada per l'assistència tècnica a Grècia sota la coordinació del grup de treball. L'eurogrup també va subratllar la necessitat d'intensificar l'assistència tècnica per donar suport a les reformes relacionades amb el creixement. També va expressar el seu suport a Estratègia de creixement grega a casa.

El grup de treball depèn del president Barroso i treballa sota la direcció política del vicepresident de la Comissió responsable dels assumptes econòmics i monetaris i de l'euro. El cap del grup de treball, Horst Reichenbach, informa regularment dels avenços a les autoritats gregues i a la Comissió.

El grup de treball està format per al voltant de 60 efectius amb seu conjuntament a Brussel·les (30 efectius) i Atenes (30 efectius).

Molts estats membres –en particular França, Alemanya, Bèlgica i els Països Baixos– també han posat a disposició un gran nombre d’experts i funcionaris alts.

Més informació

Enllaços al 7è informe d'activitats aquí aquí.

EU

Setmana següent: l'estat en què ens trobem

publicat

on

La gran peça fixa d’aquesta setmana serà la declaració del president de la Comissió Europea, von der Leyen, sobre l’Estat de la UE (SOTEU) al Parlament Europeu a Estrasburg. És una presumpció manllevada dels Estats Units, quan el president dels Estats Units es dirigeix ​​al Congrés a principis de cada any per exposar els seus plans (i fins ara ha estat sempre actual) per a l'any següent. 

Sempre em sorprèn la confiança en mi mateix i la creença gairebé indestructible que els Estats Units són la nació més gran de la terra. Tot i que pensar que ets fantàstic ha de ser un estat d’ànim agradable, l’estat dolent dels Estats Units a tants nivells en aquest moment em fa pensar que l’ull excessivament crític que els europeus llancen al seu terreny pot ser una perspectiva més sana. Tot i així, de vegades estaria bé que poguéssim reconèixer els molts avantatges de la UE i ser una mica més "europeus i orgullosos".

És difícil avaluar l’interès que SOTEU exerceix fora dels més compromesos amb les activitats de la UE. Com a regla, els europeus, a part d’un petit grup dels més devots, no es dediquen a la molèstia de saber què tan bona és la UE, ni tampoc a entusiasmar-se per la seva direcció. Tot i que podríem haver reflexionat sobre el contrafactual, el Regne Unit ha proporcionat a tots els ciutadans de la UE una mirada molt clara de "i si?" 

anunci

Mirant on el món, la UE sembla que es troba en un estat més saludable que la majoria - això també té un significat literal aquest any, probablement som el continent més vacunat de la terra, hi ha un pla ambiciós de turbo carregar la nostra economia la seva caiguda pandèmica i el continent han traçat la barbeta i han decidit no fer res més que conduir el món a combatre el canvi climàtic. Personalment, sento un gran creixement d’esperança pel fet que sembla que hem decidit prou col·lectivament amb els que pertanyen a la UE que volen retrocedir sobre els valors democràtics i l’estat de dret. 

Aquesta setmana arribaran diverses propostes de la Comissió: Vestager presentarà el pla per a la "dècada digital d'Europa"; Borrell exposarà els plans de la UE per a vincles amb la regió indo-pacífica; Jourova exposarà el pla de la UE sobre protecció dels periodistes; i Schinas presentarà el paquet de la UE sobre resposta i preparació a les emergències sanitàries. 

És, per descomptat, un ple del Parlament. A part de SOTEU, es debatrà sobre la situació humanitària a l'Afganistan i les relacions de la UE amb el govern talibà; la llibertat dels mitjans de comunicació i l’estat de dret a Polònia, la Unió Europea de la Salut, la Targeta Blava de la UE per a immigrants altament qualificats i els drets LGBTIQ estan a debat.

anunci

Seguir llegint

EU

Setmana per endavant: Forewarned és avantatjat

publicat

on

El vicepresident de la Comissió, Maroš Šefčovič, presentarà dimecres (8 de setembre) el segon informe anual de previsió estratègica de la Comissió. L'informe s'avança una setmana abans del discurs anual del president de la Comissió sobre l'estat de la UE. La iniciativa forma part d’un esforç per garantir que la UE sigui resistent davant de reptes, però també sigui capaç de preparar-se incorporant la previsió en tots els aspectes de l’elaboració de polítiques. L’informe 2021 examinarà les megatendències estructurals mundials cap al 2050 que afectaran la UE i identificarà àrees on la UE podria impulsar el seu lideratge mundial. 

Dimarts (7 de setembre), el comissari Hahn celebrarà una conferència de premsa sobre l’adopció del marc dels bons verds. L’EUGBS (l’estàndard europeu de bons verds) vol ser una “eina robusta per demostrar que financen projectes legítims verds alineats amb el Taxonomia de la UE ”.

Parlament

anunci

Margrethe Vestager, vicepresidenta executiva de l’Era Digital i comissària de competència, es reunirà (6 de setembre) amb els presidents de cinc comitès (INGE, ITRE, IMCO, LIBE, AIDA) al parlament per a un intercanvi d’opinions sobre l’agenda digital. 

El Comitè de Drets de les Dones i la delegació per a les relacions amb l'Afganistan es reuniran per debatre sobre la situació dels drets de les dones i les nenes.

El Comitè especial contra la malaltia del càncer es reunirà dijous (9 de setembre) per reunir-se per debatre l’intercanvi de dades sanitàries i la digitalització en prevenció i atenció del càncer, així com una actualització sobre la implementació de l’estratègia de la UE per a la sostenibilitat dels productes químics en el context de prevenció del càncer.

anunci

El subcomitè de seguretat i defensa debatrà sobre la situació a l'Afganistan, així com un estudi sobre la "preparació i respostes de la UE a les amenaces químiques, biològiques, radiològiques i nuclears (CBRN)" i l'avantprojecte de Sven Mikser (S&D, EE) sobre " Reptes i perspectives per a règims multilaterals de control d'armes i desarmament d'armes de destrucció massiva '. 

Tall

El Tribunal de Justícia de la Unió Europea donarà la seva opinió sobre la recuperació de 2.7 milions d’euros del Regne Unit per la seva manca d’aplicació d’un enfocament basat en el risc en matèria de control duaner, malgrat les reiterades advertències de l’OLAF, l’oficina antifrau independent de la UE. El fet d’abordar aquest problema també va significar que els fabricants de la UE havien de competir amb els productes poc valorats que arribaven a la UE a través de la UE. La xifra de l'OLAF cobreix els anys 2011-2017. S’esperen altres judicis importants en matèria d’asil (C-18/20, C-768/19).

Consell

Els ministres d’Agricultura i Pesca es reuniran de manera informal de 5 a 7. Els ministres d'Economia i Finances tindran una reunió informal per videoconferència el 6 de setembre i tindran una altra reunió informal els dies 10-11. Com és habitual, l'Eurogrup es reunirà abans de la reunió inclusiva del 10. 

BCE

El Banc Central Europeu tindrà una reunió mensual periòdica dijous, amb una inflació que superarà ara el 2% objectiu, tots els ulls fixats en el que farà el BCE a continuació.

Tunísia

L’alt representant de la UE, Josep Borrell, visitarà Tunísia el divendres (10 de setembre). Al juliol, el president tunisià Kais Saied va destituir el primer ministre i va sospitar que el parlament invocava poders d'emergència davant les manifestacions per dificultats econòmiques i l'augment dels casos Covid-19. La UE ha demanat a Tunísia que respecti la seva constitució i l'estat de dret . 

Seguir llegint

EU

De tornada a l'escola, la mirada del reporter de la UE sobre la setmana que ve

publicat

on

Per a aquells de vosaltres que hàgiu aconseguit fugir per fer unes vacances d’estiu reparadores, ben fet, ho necessitareu. El següent trimestre serà (un altre) ocupat. 

Molta legislació ha començat el seu viatge legislatiu a través de la complexa màquina de presa de decisions de la UE, amb moltes propostes molt carnoses en camí de ser tallades a trossos, tallades a daus i especiades, i finalment llançades a la paella del comitè de conciliació que serà presentada a les cinc de la matinada per un polític amb els ulls obscurs com a triomf de la Presidència guanyada amb força. Entre les novetats hi ha les propostes climàtiques Digital i “Fit for 55”. Les propostes climàtiques prometen ser especialment contundents, ja que ja s'ha acordat la "Llei climàtica" que fixa els compromisos de carboni; trobar un equilibri final entre les propostes requerirà un comerç de cavalls d’una escala fins ara desconeguda.

El cinturó de Brussel·les va estar força inactiu a l’agost fins que els fets catastròfics de l’Afganistan van portar 20 anys d’intervenció occidental a una sortida menys que triomfant, plena de pànic i inglesa. L'Occident es troba en un desgavell desordenat, amb una confiança mínima. La Comissió von der Leyen es va presentar com a "geopolítica", l'administració de Biden va declarar "Amèrica ha tornat!" - i, tanmateix, aquí som. Una cosa que he après és que les coses mai són tan dolentes que no poden empitjorar. El triomf dels talibans i el brutal recordatori que l’ISIS no ha desaparegut ajudaran els qui donen suport als seus ideals en altres llocs. No és una imatge bonica, però Europa i l’Occident en general han de tenir el coratge del seu millor jo que defensa els drets, la democràcia, l’estat de dret i la prosperitat tant a casa com a l’estranger. 

anunci

La setmana vinent els ministres d'Afers Exteriors i de Defensa es reuniran per a consells informals per debatre les conseqüències dels fets recents. La greu inestabilitat més propera al nord d’Àfrica, el Líban i Bielorússia –entre d’altres– i, per descomptat, a l’Afganistan.

Els ministres de Defensa es reuniran per debatre la brúixola estratègica de la UE; l'objectiu és tenir un document complet al novembre; els esdeveniments recents han demostrat que la UE necessita assumir més responsabilitats i accions concertades en matèria de seguretat i defensa.

El dimarts (31 d’agost) hi haurà una reunió extraordinària de ministres de Justícia i Assumptes d’Interior que es reuniran per debatre sobre com tractaran l’inevitable moviment de persones procedents de l’Afganistan, el reassentament a la UE i el suport a aquells països veïns que ja ho han fet. acollit a milions de refugiats que necessitaran més suport financer.

anunci

Estat de dret

És difícil ser un far per a l’estat de dret a l’estranger, si les vostres parts constitueixen alegrement les normes, cosa que em porta a Polònia i Hongria, on l’estat d’estasi s’ha mantingut durant l’estiu.

Von der Leyen va rebutjar els eurodiputats i els experts legals en una carta de cinc pàgines en què es detallava com Hongria havia incomplert sis dels vuit principis de l’estat de dret relacionats amb la despesa del pressupost de la UE i, per tant, hauria de desencadenar la recentment encunyada «condicionalitat de l’estat de dret». mecanisme per evitar l’ús indegut de fons. Von der Leyen va escriure que els eurodiputats no havien aportat proves suficients de les infraccions i que la Comissió "no ha estat cridada adequadament a actuar".

El dia de Polònia el 16 d'agost no va ser un esdeveniment, amb una nova prevaricació per part de la seu central de la Comissió. No es pot evitar pensar que hi ha algú al servei jurídic de la Comissió que tingui la cita de Douglas Adams emmarcada al mur: “M’encanten els terminis. M’encanta el soroll que emprenen quan passen ”.

La Comissió va llançar la llauna pel camí mentre "llegien i analitzaven" la resposta de Polònia. El vicepresident Jourova visitarà Polònia el dilluns (30 d'agost). Els sorolls del ministre de Justícia, Zbigniew Ziobro, no són encoratjadors, ja que fa un tuit recentment que la UE participa en una "guerra híbrida" contra la UE. 

Mentrestant, Eslovènia continua frenant la designació de fiscals a la Fiscalia Europea, amb el primer ministre eslovè Jansa bloquejant les candidatures.

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències