Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Lituània adoptar l’euro a 1 gener 2015

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

litaseurasbfl-51c4244b80571El 23 de juliol, el Consell ha adoptat avui una decisió que permet a Lituània adoptar l'euro com a moneda. La decisió ampliarà la zona euro a 1 estats membres, inclosos els tres estats bàltics, i donarà a Lituània més de cinc mesos per preparar-se per al canvi.

El Consell també va adoptar reglaments que fixaven un tipus de conversió permanent de les lites lituanes a l'euro i que adaptaven determinades disposicions tècniques. El tipus de conversió s'estableix en 3.45280 lites lituanes a l'euro, que correspon al tipus central actual de les lites del mecanisme de canvi de la UE. Els bitllets i les monedes en euros s’emetran a Lituània l’1 de gener de 2015.

"L'entrada de Lituània a la família de l'euro no només és un esdeveniment crucial per a aquest país soci, però és de gran importància per a tota la zona euro", va dir Sandro Gozi, secretari d'estat europeu d'afers europeus i president del Consell de la UE. "És una demostració de l'atractiu continu del projecte de moneda única i de la seva rellevància per al futur de la nostra comunitat".

anunci

"Els esforços constants de Lituània han donat els seus fruits: avui la zona euro ens ha obert la porta", va dir Algirdas Butkevičius, primer ministre de Lituània. "L'adopció de l'euro ha estat el pas estratègic de Lituània, ben pensat econòmicament i políticament, per afavorir el creixement econòmic nacional. L'adhesió de Lituània a la moneda única europea reforçarà la Unió Econòmica i Monetària de la UE. Una integració més profunda de l'euro significa una major seguretat bé."

Divuit dels 28 estats membres de la UE tenen actualment l'euro com a moneda. Es van introduir bitllets i monedes en euros: - l'1 de gener de 2002 a Bèlgica, Alemanya, Grècia, Espanya, França, Irlanda, Itàlia, Luxemburg, Països Baixos, Portugal, Àustria i Finlàndia; - l'1 de gener de 2007 a Eslovènia; - l'1 de gener de 2008 a Xipre i Malta. - l'1 de gener de 2009 a Eslovàquia; - l'1 de gener de 2011 a Estònia; - l'1 de gener de 2014 a Letònia. A la reunió del Consell del 20 de juny, els estats membres de la zona euro van adoptar una recomanació a favor de la incorporació de Lituània a la unió monetària a la llum dels informes de la Comissió i del Banc Central Europeu (BCE).

El 27 de juny, el Consell Europeu es va felicitar pel fet que Lituània havia complert tots els criteris de convergència establerts als tractats de la UE 3 i va aprovar la proposta de la Comissió perquè s'adhereixi a l'euro. El BCE va emetre un dictamen favorable el 14 de juliol i el Parlament Europeu el 16 de juliol. Els informes bianuals de la Comissió i del BCE avaluen la disposició dels estats no membres de l’euro a adoptar l’euro. Els informes més recents, publicats el 4 de juny, confirmen que la legislació de Lituània és compatible amb les disposicions dels tractats de la UE i amb l'estatut del sistema europeu de bancs centrals. Confirmen els progressos realitzats per Lituània en el compliment dels criteris de convergència –estabilitat de preus, posició pressupostària del govern, estabilitat del tipus de canvi i tipus d’interès a llarg termini– i diversos altres factors.

anunci

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 2.25 milions d’euros en prefinançament a Alemanya

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 2.25 milions d'euros a Alemanya en prefinançament, equivalent al 9% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF). Això correspon a l'import de prefinançament sol·licitat per Alemanya en el seu pla de recuperació i resiliència. El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla d’Alemanya de recuperació i recuperació. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments en funció de la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla d'Alemanya de recuperació i recuperació.

El país haurà de rebre 25.6 milions d’euros en total, totalment constituïts per subvencions, durant la vida del seu pla. El desemborsament es produeix després de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres. El pla alemany forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resistència i la cohesió a les nostres societats. Hi ha disponible un comunicat de premsa complet aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències