Connecteu-vos amb nosaltres

Xipre

Declaració de la Comissió Europea, BCE i FMI sobre la missió de l'opinió Cinquena a Xipre

COMPARTIR:

publicat

on

BCE-seu-940x636Equips de personal de la Comissió Europea, el Banc Central Europeu (BCE) i el Fons Monetari Internacional (FMI) van visitar Nicòsia entre els dies 14 i 25 de juliol per a la cinquena revisió del programa econòmic de Xipre, que compta amb el suport de l'assistència financera del mecanisme europeu d'estabilitat ( ESM) i l’FMI. El programa de Xipre vol assegurar la recuperació de l'activitat econòmica per preservar el benestar de la població, restablint l'estabilitat del sector financer, reforçant la sostenibilitat de les finances públiques i adoptant reformes estructurals per donar suport al creixement a llarg termini.

es va assolir un acord a nivell de personal a les polítiques que podrien servir com a base per a la realització de la cinquena revisió. Les autoritats han seguit per complir amb els objectius fiscals amb marge significatiu en la primera meitat de l'any, com a resultat de l'execució pressupostària prudent. En el sector financer, els bancs estan avançant amb els seus plans de reestructuració i augment de capital, mentre que el seguiment de supervisió de les seves accions i la capacitat operativa per fer front a la morositat s'ha millorat. Les reformes estructurals estan avançant: les autoritats han posat en marxa una reforma del benestar que proporciona un ingrés mínim garantit per a tots els necessitats, han començat la integració de l'administració dels ingressos, i s'han reforçat els poders de l'administració per lluitar contra l'evasió d'impostos.

El panorama macroeconòmic es manté pràcticament sense canvis en comparació amb el quart examen. S'espera que la producció en 2014 es contregui en 4.2 per cent, amb un creixement en l'amortiment feble activitat del sector turisme en altres sectors. La desocupació continua sent molt elevat, tot i que estan sorgint senyals d'estabilització. El creixement en 2015 es projecta en 0.4 per cent, amb la recuperació limitada per l'alt nivell de deute del sector privat. Els riscos segueixen sent significatives, en relació amb les restriccions a l'oferta de crèdit, així com a l'actual crisi a Ucraïna.

La inversió de la tendència a l'alça dels préstecs no productius és fonamental per a la restauració de crèdit, el creixement econòmic i la creació de llocs de treball. La posada en marxa sense demora un marc jurídic eficaç per a l'execució d'una hipoteca i la insolvència és essencial per garantir els incentius adequats als prestataris i prestadors a col·laborar per reduir el nivell de la morositat. D'altra banda, el marc de supervisió de reestructuració de deute necessita ser reforçat encara més. Els esforços que realitzen els bancs a elevar de forma proactiva capital als mercats privats són benvinguts. Tals esforços també ser propici per a una transició sense problemes al Mecanisme de Supervisió individual després de la finalització de l'avaluació d'àmbit paneuropeu i per tant han d'ajudar a enfortir la resistència dels bancs als xocs i capacitat de reactivar els préstecs.

Els bancs i el sector cooperatiu han de continuar implementant els seus plans de reestructuració. La reducció dels costos operatius, la garantia de finançament estable, l'enfortiment de la capacitat i els processos de gestió de la morositat i la millora de la governança són ingredients clau per a un sector bancari saludable que pot donar suport a l'economia i permetre la relaxació gradual dels controls de capital segons un full de ruta basat en la fita revisada . Per evitar que les vulnerabilitats tornin a emergir i preservin la integritat del sector financer, les autoritats necessiten reforçar encara més la supervisió i la regulació i intensificar la implementació del marc Anti Lavado de Diners (AML), en particular pel que fa a la supervisió AML dels bancs .

Les autoritats han aplicat una política fiscal prudent, que van ajudar els permeten superaran els objectius fiscals de forma coherent. Tal prudència ha de continuar, a la llum dels riscos persistents. En particular, el pressupost de l'any que ha de basar-se en suposicions conservadores, garantir la neutralitat fiscal de la nova reforma del benestar, i ajudar a aconseguir un bon camí cap a la meta de superàvit fiscal primari a mig termini de 4 per cent del PIB a 2018 que posarà pública el deute en un camí decreixent sostinguda.

Les autoritats han de mantenir el moment de la reforma estructural. Amb la reforma del benestar adoptada, les autoritats han de centrar-se en la seva implementació per garantir que els grups vulnerables estiguin protegits durant la crisi. També han d'avançar en la implementació de la reforma de l'administració d'ingressos, prenent nous passos cap a la integració dels dos departaments d'impostos sota una administració unificada i més eficaç. Això s'hauria de complementar amb esforços continuats per combatre l'evasió i l'incompliment dels impostos i reforçar la gestió del deute públic i dels riscos fiscals. La implementació oportuna del pla de privatització és necessari per augmentar l'eficiència econòmica, atreure inversions i reduir el deute públic.

anunci

Atès que encara hi ha riscos elevats, la continuïtat de la implementació de polítiques continua essent essencial per a l'èxit del programa.

Conclusió d'aquesta revisió està subjecta al procés d'aprovació de la UE i l'FMI. S'espera que l'assumpte a ser considerat per l'Eurogrup, el Consell d'Administració de ESM, i el Consell Executiu de l'FMI a finals de setembre. Els seus aprovacions podrien aplanar el camí per al desemborsament de 350 milions d '€ per l'ESM, i sobre 86 milions d' € per l'FMI.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències