Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La Comissió Europea adopta acord d'associació amb França sobre l'ús de Fons Estructurals i els Fons d'Inversió per al creixement i l'ocupació durant el període 2014-2020

COMPARTIR:

publicat

on

original_shutterstock_82709926La Comissió Europea ha adoptat un acord de col·laboració amb França que estableix l'estratègia per a un ús òptim de Europea Estructurals i Fons d'Inversió a les regions i ciutats del país per al període 2014-2020. Aquest acord obre el camí per al retorn de França a la recuperació i al creixement, i la seva transformació en una economia productiva. S'estableix com un total de 15.9 milions en finançament de la política de cohesió (a preus actuals, inclòs el finançament de cooperació territorial europea) i S'invertiran 11.4 milions per al desenvolupament rural en l'economia real del país. França rebrà 588 milions del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP).

Les inversions de la UE pretenen crear llocs de treball sostenibles d’alta qualitat per combatre l’atur i impulsar el creixement donant suport a la innovació, l’economia baixa en carboni, així com l’educació i la formació a les ciutats i les zones rurals. També promouran l’emprenedoria, lluitaran contra l’exclusió social i contribuiran de manera important a una economia respectuosa amb el medi ambient i eficient en els recursos.

Els fons europeus estructurals i d’inversió (Fons ESI) a França inclouen el següent:

Comentant l'adopció, el comissari de política regional Johannes Hahn va dir: El pla d'inversions adoptat avui per França li permetrà continuar en el camí de la recuperació econòmica i un creixement renovat per a la propera dècada. Aquest acord de col·laboració reflecteix el compromís tant de la Comissió Europea com de França d'aprofitar al màxim el finançament de la UE i garantir que l'economia francesa es recuperi. Segons la nova Política de Cohesió, l'enfocament estratègic de les nostres inversions ha de ser l'economia real, el creixement sostenible i el capital humà. Tanmateix, l'objectiu principal és la qualitat més que la velocitat. Durant els propers mesos treballarem conjuntament per desenvolupar els programes operatius que garanteixin els millors resultats del finançament dels Fons Estructurals i d'Inversió Europeus per al període 2014-2020. Cal un compromís d'ambdues parts per garantir que es posen en marxa programes de bona qualitat".

El comissari Hahn ha afegit: "Aquest acord posa les bases d'un nou model de creixement a França, gràcies a les inversions de la UE. L'adopció de l'Acord d'Associació arriba just en el moment oportú per donar suport a França en els seus esforços. S'han pres decisions estratègiques importants per invertir en la competitivitat i la innovació de les pimes, la creació de llocs de treball sostenibles i la lluita contra l'atur mitjançant l'enfortiment de la capacitat i el desenvolupament dels recursos humans, juntament amb el rendiment energètic, les tecnologies de la informació i la comunicació, la prevenció de riscos. i protecció del medi ambient. L'acord també preveu inversions per atendre les necessitats de les sis regions ultraperiferiques de França. Totes aquestes grans opcions estratègiques donaran resultats en un futur proper. França ha pres decisions sàvies, establint les seves prioritats d'inversió en conseqüència. Sectors com la innovació (especialització intel·ligent) i l'energia (producció d'energies renovables, millora del rendiment energètic, mobilitat urbana sostenible) són essencials per garantir el creixement futur a França”.

El comissari d'Ocupació, Afers Socials i Inclusió, László Andor, va assenyalar: "Vull felicitar França per haver conclòs el seu acord de col·laboració en estreta col·laboració amb la Comissió. Estic molt content de veure això més que S’invertiran 6 milions del Fons Social Europeu en recursos humans. 1.2 milions d'aquesta quantitat es destinaran a les regions ultraperiferiques de França. L'FSE se centrarà en les persones més vulnerables del país. Gairebé un terç de tot el finançament es dedicarà a la inclusió social i la lluita contra la pobresa. Els alumnes que abandonen els estudis primerencs, els treballadors d'edat avançada, els aturats de llarga durada i els joves es beneficiaran d'accions de cobertura nacional per donar suport a l'accés al treball, la modernització de les institucions del mercat laboral i la prevenció de l'abandonament escolar. El FSE també ajudarà les regions franceses a cobrir les seves necessitats específiques en matèria de formació continuada, formació professional i emprenedoria, àmbits en els quals ara tenen una major responsabilitat”.

El comissari d'Agricultura i Desenvolupament Rural, Dacian Cioloș, va dir: "Aquest acord de col·laboració amb França és un pas important cap a l'elaboració i implementació d'una política de desenvolupament rural amb èxit a França, facilitant la coordinació i les sinergies amb els altres fons de la UE i, per tant, fent les inversions més eficients. L'agricultura i les zones rurals de França tenen un gran potencial i molts punts forts, però també s'enfronten a reptes considerables. L'acord de col·laboració reconeix el paper important que poden tenir l'agricultura i la indústria agroalimentària en la recuperació econòmica, alhora que es creen les condicions per protegir els recursos naturals del país i resoldre els problemes socials a les zones rurals. Ara correspon a França proposar plans de desenvolupament rural ambiciosos, equilibrats i ben orientats que permetin als agricultors i a les zones rurals afrontar aquests reptes".

La comissària d'Afers Marítims i Pesca, Maria Damanaki, va declarar: "A través del Fons Europeu Marítim i de Pesca (FEMP), volem crear les condicions perquè les empreses, les comunitats locals i els pescadors francesos facin les seves activitats més sostenibles socialment, econòmicament i mediambientalment. Volem ajudar els sectors de la pesca i l'aqüicultura a França a reforçar la seva competitivitat, estimular l'ocupació i la mobilitat dels treballadors i promoure l'eficiència dels recursos. Així, França podrà contribuir al creixement econòmic i crear els nous llocs de treball que Europa necessita”.

Més informació

Enllaç a la acord d'associació i la resum de l'acord de col·laboració francès
MEMO sobre els acords de col·laboració i els programes operatius
Política de cohesió a França

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències