Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La Comissió Europea adopta acord d'associació amb França sobre l'ús de Fons Estructurals i els Fons d'Inversió per al creixement i l'ocupació durant el període 2014-2020

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

original_shutterstock_82709926La Comissió Europea ha adoptat un acord de col·laboració amb França que estableix l'estratègia per a un ús òptim de Europea Estructurals i Fons d'Inversió a les regions i ciutats del país per al 2014-2020. Aquest acord prepara el camí per al retorn de França a la recuperació i el creixement, i la seva transformació en una economia productiva. S'explica com un total de 15.9 milions en finançament de la política de cohesió (a preus actuals, inclòs el finançament de cooperació territorial europea) i S'ha d'invertir 11.4 milions per al desenvolupament rural en l'economia real del país. França rebrà 588 milions del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP).

Les inversions de la UE pretenen crear llocs de treball sostenibles d’alta qualitat per combatre l’atur i impulsar el creixement donant suport a la innovació, l’economia baixa en carboni, així com l’educació i la formació a les ciutats i les zones rurals. També promouran l’emprenedoria, lluitaran contra l’exclusió social i contribuiran de manera important a una economia respectuosa amb el medi ambient i eficient en els recursos.

Els fons europeus estructurals i d’inversió (Fons ESI) a França inclouen el següent:

anunci

En comentar l’adopció, el comissari de política regional, Johannes Hahn, va dir: “El pla d’inversions adoptat per França avui li permetrà continuar el camí cap a la recuperació econòmica i la renovació del creixement per a la propera dècada. Aquest acord de col·laboració reflecteix el compromís de la Comissió Europea i de França per aprofitar al màxim el finançament de la UE i garantir que l’economia francesa torni a la pista. Segons la nova política de cohesió, el focus estratègic de les nostres inversions ha de ser l’economia real, el creixement sostenible i el capital humà. Tot i això, la qualitat més que la velocitat és l’objectiu principal. En els propers mesos, treballarem junts per desenvolupar els programes operatius que garanteixin els millors resultats per al finançament dels fons estructurals i d’inversió europeus per al període 2014-2020. Cal un compromís de les dues parts per garantir que es posin en marxa programes de bona qualitat ".

El comissari Hahn va afegir: "Aquest acord estableix les bases per a un nou model de creixement a França, gràcies a les inversions de la UE. L'adopció de l'Acord de col·laboració arriba just en el moment adequat per donar suport a França en els seus esforços. S'han pres decisions importants per invertir. en competitivitat i innovació de les pimes, la creació d’ocupacions sostenibles i la lluita contra l’atur mitjançant el reforç de la creació de capacitats i el desenvolupament de recursos humans, juntament amb el rendiment energètic, les tecnologies de la informació i la comunicació, la prevenció de riscos i la protecció del medi ambient. per a inversions que responguin a les necessitats de les sis regions més perifèriques de França. Totes aquestes grans decisions estratègiques donaran resultats en un futur proper. França ha pres decisions encertades, establint les seves prioritats d’inversió en conseqüència. Sectors com la innovació (especialització intel·ligent) i l’energia (producció de fonts renovables) energia, la millora del rendiment energètic, m urbana sostenible l'obilitat) són essencials per garantir el creixement futur a França ".

El comissari d'Ocupació, Afers Socials i Inclusió, László Andor, va assenyalar: "Vull felicitar França per haver conclòs el seu acord de col·laboració en estreta cooperació amb la Comissió. Estic molt content de veure que més de S’invertiran 6 milions del Fons Social Europeu en recursos humans. 1.2 milions d’aquest import es destinaran a les regions ultraperifèriques de França. El FSE se centrarà en les persones més vulnerables del país. Gairebé un terç de tots els fons es dedicarà a la inclusió social i la lluita contra la pobresa. Els que abandonen l’escola primerenca, els treballadors de més edat, els aturats de llarga durada i els joves es beneficiaran d’accions amb cobertura nacional per donar suport a l’accés a llocs de treball, la modernització de les institucions del mercat laboral i la prevenció de l’abandonament escolar. El FSE també ajudarà les regions franceses a satisfer les seves necessitats específiques en matèria de formació continuada, formació professional i emprenedoria, àmbits en què ara tenen una major responsabilitat ".

El comissari de Desenvolupament Rural i Agrícola, Dacian Cioloș, va dir: "Aquest acord de col·laboració amb França és un pas important cap a l'elaboració i la implementació d'una política de desenvolupament rural reeixida a França, que facilita la coordinació i les sinergies amb els altres fons de la UE i, per tant, fa que les inversions siguin més eficients. les zones rurals tenen un gran potencial i molts punts forts, però també afronten reptes considerables. L’acord de col·laboració reconeix l’important paper que poden tenir l’agricultura i la indústria agroalimentària en la recuperació econòmica, alhora que creen les condicions per protegir i resoldre els recursos naturals del país. problemes socials a les zones rurals. Ara correspon a França proposar plans de desenvolupament rural ambiciosos, equilibrats i ben orientats que permetran als agricultors i les zones rurals afrontar aquests reptes ".

La comissària d'Afers Marítims i Pesca, Maria Damanaki, va declarar: "A través del Fons Europeu Marítim i de la Pesca (FEMP), volem crear les condicions que permetin a les empreses franceses, les comunitats locals i els pescadors fer les seves activitats més sostenibles socialment, econòmicament i mediambientalment. Volem ajudar els sectors de la pesca i l’aqüicultura a França a reforçar la seva competitivitat, estimular l’ocupació i la mobilitat dels treballadors i promoure l’eficiència dels recursos. França podrà contribuir al creixement econòmic i crear els nous llocs de treball que Europa necessita ".

Més informació

Enllaç a la acord d'associació i la resum de l'acord de col·laboració francès
MEMO sobre els acords de col·laboració i els programes operatius
Política de cohesió a França

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 2.25 milions d’euros en prefinançament a Alemanya

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 2.25 milions d'euros a Alemanya en prefinançament, equivalent al 9% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF). Això correspon a l'import de prefinançament sol·licitat per Alemanya en el seu pla de recuperació i resiliència. El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla d’Alemanya de recuperació i recuperació. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments en funció de la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla d'Alemanya de recuperació i recuperació.

El país haurà de rebre 25.6 milions d’euros en total, totalment constituïts per subvencions, durant la vida del seu pla. El desemborsament es produeix després de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres. El pla alemany forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resistència i la cohesió a les nostres societats. Hi ha disponible un comunicat de premsa complet aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències