Connecteu-vos amb nosaltres

EU

President del BEI, Werner Hoyer a la primera visita oficial a Hondures: reunions d'alt nivell per discutir la cooperació i el suport per al sector públic

COMPARTIR:

publicat

on

2013-05-28-Werner-HoyerEn la seva primera visita oficial a Hondures,  Banc Europeu d'Inversions (BEI) President Werner Hoyer es va reunir el 14 d'agost amb el president hondureny, Juan Orlando Hernández, a la capital del país. Es van celebrar noves reunions amb el ministre de Finances Wilfredo Rafael Cerrato i el ministre d'Infraestructura Roberto Ordoñez. Les converses es van centrar en la participació del Banc en el sector del transport i l'energia del país. La visita del BEI va ser recolzada per la Delegació de la UE a Hondures.

En la seva reunió, el president Hoyer i el president Hernández discuteixen diverses àrees de cooperació adequats per al suport i les inversions per part del Banc de la UE. És sobretot en les àrees d'infraestructura, el transport, l'energia, en particular l'energia renovable i la mitigació del canvi climàtic en el finançament del BEI podria fer una contribució considerable al desenvolupament social del país i el creixement econòmic.

President Hoyer s'anomena l'intercanvi un excel·lent punt de partida que va ajudar a definir projectes concrets que justifiquen el finançament del BEI. "El govern d'Hondures ha estat un gran suport en la identificació d'àrees adequades de cooperació. Amb la seva llarga experiència a Amèrica Llatina, el BEI està disposat a contribuir al creixement econòmic i l'ocupació del país. Tinc ganes de continuar el nostre diàleg i la cooperació en un futur pròxim ".

En altres reunions amb el ministre de Finances d'Hondures Wilfredo Rafael Cerrato i Infraestructura, i el ministre d'Energia, Roberto Ordoñez, es va identificar la xarxa de carreteres del país com un projecte potencial per ser recolzat pel BEI. En el sector de l'energia del Banc UE ja està cooperant estretament amb el Banc Interamericà de Desenvolupament per elaborar un programa d'electrificació que donaria suport principalment d'infraestructura de transmissió d'energia de l'energia renovable a la part occidental d'Hondures.

mitigació del canvi climàtic també ha estat un focus de la cooperació del BEI amb el Banc Centreamericà d'Integració Econòmica (BCIE), que té la seu a Hondures. En 2013, per exemple, el BEI va concedir el BCIE amb l'USD 230 milions per a inversions en energia hidroelèctrica, eòlica, geotèrmica i els sistemes fotovoltaics d'energia renovable a través d'Amèrica Central. BCIE és un dels principals socis financers del BEI a la regió.

President Werner Hoyer continuarà el seu viatge oficial, de viatjar a Panamà.

Fons

anunci

El Banc Europeu d'Inversions és la institució de crèdit a llarg termini de la Unió Europea i els seus accionistes són els Estats membres. La seva missió consisteix a fer que el finançament a llarg termini per a projectes viables per tal de contribuir als objectius polítics de la UE.

El BEI és actiu a Amèrica Llatina des de 1993 sota mandats atorgats pel Consell de la UE i el Parlament Europeu. Durant aquest període, el Banc de la UE ha signat contractes per a 90 projectes a la regió, amb un total de finançament 6.7 milions de dòlars. Al juliol 1 2014 nou mandat de préstec exterior de la UE, que abasta el període 2014-2020, va entrar en vigor, establint un límit màxim de gairebé 2.3bn per a les operacions a Amèrica Llatina. A més, en alguns casos, el BEI també pot proporcionar préstecs dels propis recursos amb càrrec al Fons d'Acció del Clima i Medi Ambient o el Fons per a Projectes estratègics, tant que ascendeix a un total de 2bn.

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències