Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Oxfam reacció a l'audició de Jonathan Hill al Parlament Europeu

COMPARTIR:

publicat

on

jonathan-turóL'1 d'octubre, el britànic Jonathan Hill, comissari europeu designat per a la unió d'estabilitat financera, serveis financers i mercats de capitals, es va enfrontar a una audiència al Parlament Europeu per avaluar la seva idoneïtat per al lloc de treball.

Natalia Alonso, subdirectora de Defensa i Campanyes d'Oxfam, va dir: "És decebedor que Hill no posi sobre la taula cap proposta concreta per fer funcionar el sector financer per als ciutadans europeus. Es va mantenir imprecís sobre com regular millor els mercats financers i l'impacte que la crisi va tenir sobre les persones.

"Un problema urgent que Hill va faltar clarament és la necessitat urgent de solucionar la manca de transparència fiscal de les grans multinacionals. Simplement és erroni que les normes fiscals mundials actuals permetin a grans empreses com Apple i Starbucks "desaparèixer" els seus beneficis en altres països per pagar impostos baixos o nul·les. Un major control sobre on realment obtenen beneficis les grans empreses de tots els sectors i on paguen els seus impostos hauria de ser un primer pas crucial en la missió de la Comissió Europea de combatre l’esquivament fiscal.

"Com a nota positiva, Hill va donar el seu suport per crear un registre obligatori de pressió que pugui ajudar a donar llum a les pràctiques de lobby corporatiu a la UE".

  • Lord Jonathan Hill ha estat nomenat comissari d’estabilitat financera, serveis financers i unió dels mercats de capitals. Tot i que no s’encarrega directament de qüestions fiscals, com la lluita contra l’evasió i l’evasió fiscals o la promoció d’un impost sobre transaccions financeres, Hill cobrirà part de les qüestions seguides per l’antiga Direcció General de Mercat Interior encarregada de l’auditoria i el compte financer de les empreses. - relacionat amb la transparència de l’impost de societats.
  • El juny de l'any passat, la UE va adoptar una legislació que obligarà els bancs i les empreses extractives (petroli, mineria, gas i silvicultura) a divulgar informació sobre on treballen i on paguen els seus impostos. Oxfam demana a la UE que apliqui els mateixos estàndards d’informació que els bancs (l’anomenat informe per països (CBCR)) a tots els sectors.

Feu clic aquí per read l'informe del Parlament Europeu sobre l'evasió fiscal, maig de 2013, que demanava la presentació d'informes públics país per país (CBCR).

  • Nova eina web de dades de lobby mostrant quines empreses, associacions comercials, consultories de lobby i despatxos d'advocats són els que més gasten en activitats de pressió de la UE.

Propers passos

  • 29 de setembre - 7 d'octubre: Audiències de tots els comissaris designats i avaluació del comitè
  • reunions.
  • 22 d'octubre: El Parlament Europeu vota al ple
  • 1 De novembre: Els nous comissaris prenen possessió.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències