Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Oxfam reacció a l'audició de Jonathan Hill al Parlament Europeu

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

jonathan-turóL'1 d'octubre, el britànic Jonathan Hill, comissari europeu designat per a la unió d'estabilitat financera, serveis financers i mercats de capitals, es va enfrontar a una audiència al Parlament Europeu per avaluar la seva idoneïtat per al lloc de treball.

Natalia Alonso, subdirectora de Defensa i Campanyes d'Oxfam, va dir: "És decebedor que Hill no posi sobre la taula cap proposta concreta per fer funcionar el sector financer per als ciutadans europeus. Es va mantenir imprecís sobre com regular millor els mercats financers i l'impacte que la crisi va tenir sobre les persones.

"Un problema urgent que Hill va faltar clarament és la necessitat urgent de solucionar la manca de transparència fiscal de les grans multinacionals. Simplement és erroni que les normes fiscals mundials actuals permetin a grans empreses com Apple i Starbucks "desaparèixer" els seus beneficis en altres països per pagar impostos baixos o nul·les. Un major control sobre on realment obtenen beneficis les grans empreses de tots els sectors i on paguen els seus impostos hauria de ser un primer pas crucial en la missió de la Comissió Europea de combatre l’esquivament fiscal.

anunci

"Com a nota positiva, Hill va donar el seu suport per crear un registre obligatori de pressió que pugui ajudar a donar llum a les pràctiques de lobby corporatiu a la UE".

  • Lord Jonathan Hill ha estat nomenat comissari d’estabilitat financera, serveis financers i unió dels mercats de capitals. Tot i que no s’encarrega directament de qüestions fiscals, com la lluita contra l’evasió i l’evasió fiscals o la promoció d’un impost sobre transaccions financeres, Hill cobrirà part de les qüestions seguides per l’antiga Direcció General de Mercat Interior encarregada de l’auditoria i el compte financer de les empreses. - relacionat amb la transparència de l’impost de societats.
  • El juny de l'any passat, la UE va adoptar una legislació que obligarà els bancs i les empreses extractives (petroli, mineria, gas i silvicultura) a divulgar informació sobre on treballen i on paguen els seus impostos. Oxfam demana a la UE que apliqui els mateixos estàndards d’informació que els bancs (l’anomenat informe per països (CBCR)) a tots els sectors.

Feu clic aquí per read l'informe del Parlament Europeu sobre l'evasió fiscal, maig de 2013, que demanava la presentació d'informes públics país per país (CBCR).

  • Nova eina web de dades de lobby mostrant quines empreses, associacions comercials, consultories de lobby i despatxos d'advocats són els que més gasten en activitats de pressió de la UE.

Propers passos

anunci
  • 29 de setembre - 7 d'octubre: Audiències de tots els comissaris designats i avaluació del comitè
  • reunions.
  • 22 d'octubre: El Parlament Europeu vota al ple
  • 1 De novembre: Els nous comissaris prenen possessió.

Banc Central Europeu (BCE)

Lagarde, del BCE, manté les portes obertes a una inflació més elevada

publicat

on

By

La inflació a la zona de l’euro podria superar les previsions ja elevades del Banc Central Europeu, però hi ha pocs indicis que això passi, la presidenta del BCE, Christine Lagarde (A la foto) va dir el dilluns (27 de setembre), escriu Balazs Koranyi, Reuters.

"Tot i que la inflació podria resultar més feble del previst si l'activitat econòmica es veiés afectada per un renovat enduriment de les restriccions, hi ha alguns factors que podrien conduir a pressions de preus més fortes del que s'espera actualment", va dir als parlamentaris del Parlament Europeu.

"Però fins ara veiem signes limitats d'aquest risc, cosa que significa que el nostre escenari de base continua preveient que la inflació es mantingui per sota del nostre objectiu a mitjà termini", va afegir.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències