Connecteu-vos amb nosaltres

Inici

400 experts per discutir la solució de la manca d'habitatge a Europa

COMPARTIR:

publicat

on

Ajudant a la persona senseAvui (10 octubre) és Dia mundial de les persones sense llar. D’aquí a dues setmanes, del 24 al 25 d’octubre, la Federació Europea d’Organitzacions Nacionals que Treballen amb Sense Llar (FEANTSA) celebrarà una conferència política que reunirà 400 professionals de tota Europa i d’altres països per intercanviar informació sobre polítiques i pràctiques per prevenir i reduir el sensellarisme.

La conferència política 2014 de FEANTSA, "Enfrontar-se a les persones sense llar a la UE: buscar la pròxima generació de bones pràctiques" tindrà lloc a Bèrgam, Itàlia, sota la presidència italiana de la UE. L’esdeveniment reunirà 400 experts dels 28 estats membres de la Unió Europea, Amèrica del Nord i del Sud –i més enllà– de diversos sectors: ONG, universitats, ministeris i institucions governamentals locals, treballadors del sector de sensellarisme, persones amb experiència de sensellarisme, fundacions , representants del sector bancari i financer, representants del sector educatiu i de formació, treballadors del sector sanitari i altres. Debatran sobre les solucions de les millors pràctiques per als reptes duradors de les persones sense llar a la Unió Europea.

La conferència té com a objectiu donar suport a les polítiques i pràctiques sobre sensellarisme impulsant la innovació i proporcionant espai per provar noves formes de reunir coneixements i crear xarxes. El format de la conferència permetrà als participants participar en 12 tallers informatius i 20 punts d'interès de xarxes interactives, i visitar serveis i projectes locals, a més de crear xarxes i fomentar aliances nacionals i europees.

Entre els ponents clau de la conferència de Bèrgam hi haurà Giorgio Gori (alcalde de Bèrgam), monsenyor Francesco Beschi (bisbe de Bèrgam), Mara Azzi (directora general de l'Agència Regional de Salut Pública de Bèrgam), Mike Allen (president de FEANTSA), president de la Comissió Europea, José. Manuel Barroso, László Andor (comissari europeu d’ocupació i afers socials), Doreen Huddart (membre del Comitè de les Regions de la UE), Heather Roy (president de la plataforma social), Volker Busch-Geertsema (cap de l’Observatori Europeu de les Persones Sense Llar) Lieve Fransen (Comissió Europea), Stefano Galliani (president del PSIO), Mark Kennedy (CEO de Mazars, Irlanda), Lenka Laubovà (Ministeri d'Afers Socials, República Txeca), Michel Pouzol (diputat de França).

Els temes tractats seran: objectius clau de les polítiques de sense llar per al futur; participació de les persones sense llar; Habitatge primer; canalitzar els fons de la UE als serveis per a persones sense llar; prevenir el sensellarisme juvenil; el sensellarisme de les dones; vies d'ocupabilitat persones sense sostre; abordar el sensellarisme entre les treballadores de la llar; noves formes de finançament per als sensellarisme; comunicar el sensellarisme sense estigma; estratègies de sensellarisme; accedir a l'oferta d'habitatge per acabar amb el sensellarisme; i aprofitar el potencial de les persones sense llar amb necessitats de salut.

La conferència també permetrà a altres xarxes reunir-se: HABITACT, el fòrum informal de ministres nacionals i regionals amb responsabilitat sobre la situació de les persones sense llar, HOPE - una xarxa de HOmeless PEople a Europa, la Xarxa Europea de Treballadors de la Salut sense sostre, SMES Europa, FEANTSA i el programa Eurosocial II.

"Aquesta conferència serà la primera vegada que FEANTSA reuneix persones a aquesta escala a Europa: les inscripcions de 350 expliquen que molts professionals de la zona pensen" europeus "i veuen un valor en rebutjar idees dels seus homòlegs europeus per trobar sostenible solucions a la llar de les comunitats. Es tracta d’Europa social en procés: esperem que la nova Comissió Europea ho vegi com un missatge clar que la UE pot tenir un paper important en la impulsió de la innovació social en l'àmbit de les persones sense sostre. La UE hauria d'apoderar-se d’aquest impuls d’una manera estratègica per donar suport a l’assoliment de l’objectiu Europe2020 de pobresa ”, va dir el director de FEANTSA, Freek Spinnewijn.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències