Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Comissió Europea: en què treballarà el nou equip de Juncker

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

20141031PHT76702_originalLa nova Comissió Europea començarà el mandat de cinc anys l’1 de novembre, però en què treballarà? El president Jean-Claude Juncker ja ha anunciat un pla d’inversions de 300 milions d’euros, però hi haurà molts altres plans que hauran de ser examinats i votats pel Parlament Europeu abans que puguin entrar en vigor. També hi ha plans que s’han heretat de l’anterior Comissió que s’han de tractar, des de les tarifes d’itinerància fins a les reformes bancàries. Seguiu llegint per esbrinar què ve.

El president de la Comissió entrant, Juncker, ha promès recentment un programa d’inversions de 300 milions d’euros per impulsar el creixement i crear llocs de treball a Europa, que hauria de ser aprovat pel Parlament i els governs nacionals abans que es pogués implementar. A més, la Comissió planeja noves iniciatives per ajudar les empreses a recaptar diners per a la inversió, no només mitjançant préstecs bancaris, sinó també als mercats de capitals.

També s’esperen propostes per reformar el sector bancari exigint a bancs molt grans que separin les seves arriscades activitats comercials del seu negoci de captació de dipòsits. També s’han començat a treballar en noves regles per limitar les comissions per pagaments amb targeta i evitar la manipulació de paràmetres financers.
Els plans dissenyats per acabar amb les tarifes d’itinerància i protegir el principi de neutralitat de la xarxa es debatran com a part del nou paquet de telecomunicacions. També s’haurà de trobar un acord sobre les noves normes de protecció de dades en els propers mesos.

anunci

Hi haurà nous objectius d’emissions, renovables i estalvi energètic per al 2030, així com mesures per reduir la dependència de la UE de les importacions d’energia.
Mentrestant, s’han iniciat les tasques legislatives sobre aliments nous, estàndards de qualitat de l’aire més estrictes, la reducció de bosses de plàstic i el cultiu de cultius modificats genèticament.

La Comissió també continuarà les converses comercials de la UE, especialment amb els EUA (Transatlàntica Comerç i Societat d'Inversions). El Parlament seguirà de prop aquestes negociacions ja que qualsevol acord comercial ha de ser aprovat pels eurodiputats abans que pugui entrar en vigor.

anunci

Banc Central Europeu (BCE)

Lagarde, del BCE, manté les portes obertes a una inflació més elevada

publicat

on

By

La inflació a la zona de l’euro podria superar les previsions ja elevades del Banc Central Europeu, però hi ha pocs indicis que això passi, la presidenta del BCE, Christine Lagarde (A la foto) va dir el dilluns (27 de setembre), escriu Balazs Koranyi, Reuters.

"Tot i que la inflació podria resultar més feble del previst si l'activitat econòmica es veiés afectada per un renovat enduriment de les restriccions, hi ha alguns factors que podrien conduir a pressions de preus més fortes del que s'espera actualment", va dir als parlamentaris del Parlament Europeu.

"Però fins ara veiem signes limitats d'aquest risc, cosa que significa que el nostre escenari de base continua preveient que la inflació es mantingui per sota del nostre objectiu a mitjà termini", va afegir.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències