Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Parlament Europeu: La setmana per davant - 1 7-desembre 2014

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

European-Parliament-6Reunions del comitè, Brussel·les

Pressupost de la UE. Els negociadors pressupostaris del Parlament tornen a intentar la setmana vinent arribar a un acord amb el Consell sobre un pressupost per al 2015 i sobre el pagament de les factures pendents més urgents per al 2014. La Comissió presenta la seva nova proposta pressupostària el 28 de novembre. Les converses començaran el dimarts (2 de desembre).

Moscovici / Diàleg econòmic. Per primera vegada en el seu nou mandat, el comissari Pierre Moscovici debatrà amb la Comissió d'Afers Econòmics i Monetaris sobre la posició de la Comissió sobre les reformes pressupostàries nacionals i les polítiques econòmiques. A continuació, el comitè debatrà l'Enquesta anual de creixement i el mecanisme d'alerta amb els comissaris Valdis Dombrovskis i Marianne Thijssen. (Dimarts)

anunci

TTIP. Dos comitès debatran l'acord comercial transatlàntic, que s'està negociant actualment. El Comitè d'Ocupació discutirà els seus aspectes laborals i socials amb el negociador en cap de la Comissió, Ignacio Garcia Bercero, mentre que el comissari Malmström informarà el Comitè de Comerç del seu pla, recentment acordat amb el seu homòleg nord-americà Michael Froman, per a un "nou començament de les negociacions del TTIP". (Dimarts i dimecres)

La migració. La solidaritat i el repartiment just de les responsabilitats entre els estats membres, els deures de cerca i rescat, les rutes legals i segures per als sol·licitants d’asil cap a la UE i la cooperació amb tercers països són alguns dels temes susceptibles de ser abordats en una resolució que es votarà a les llibertats civils. Comissió i presentada al ple de desembre. (Dimecres)

Mikhail Khodorkovsky. L'empresari rus i pres de consciència d'Amnistia Internacional, Mikhail Khodorkovsky, que va sortir de la presó el desembre de 2013, s'unirà a la Comissió d'Afers Exteriors per debatre sobre la situació dels drets humans a Rússia. (Dimarts)

anunci

ACP / UE. La 28a sessió plenària de l'Assemblea Parlamentària Mixta ACP-UE, que reuneix 78 eurodiputats i 78 diputats de països africans, caribenis i del Pacífic, té lloc a Estrasburg. L'Assemblea debatrà i votarà, entre altres entre d'altres, sobre el brot d'Ebola i l'expansió del terrorisme a l'Àfrica. (De dilluns a dimecres)

Conferència de presidents. El president Martin Schulz i els líders dels grups polítics visitaran Letònia abans que assumeixi la presidència de 6 mesos del Consell de la UE l'1 de gener de 2015. A Riga mantindran una reunió conjunta amb el gabinet de ministres i es reuniran amb el president de Letònia Andris Bērziņš i membres del Parlament nacional de Saeima. (De dimecres a dijous)

Diari del president. El president Martin Schulz es reunirà el president de l'Afganistan, Mohammad Ashraf Ghani, el primer ministre del Líban, Tammam Saeb Salam (tots dos seguits de punts de premsa) i el president del Consell Europeu, Donald Tusk, dimarts. Dimecres es reunirà amb el ministre d'afers exteriors d'Ucraïna, Pavlo Klimkin, i amb el primer ministre de Finlàndia, Alexander Stubb, (aquest últim seguit d'un punt de premsa). Dijous, Schulz es reunirà amb el primer ministre de Letònia, Laimdota Straujuma (seguit d'una conferència de premsa). Finalment, el president es reunirà divendres amb el primer ministre de Bulgària, Boyko Borissov.

Conferència de premsa. El servei de premsa de l'EP farà una sessió de premsa sobre les activitats de la setmana a les 11.00 del dilluns. (Sala de conferències de premsa del PE, Brussel·les.

Horari de dia        Horari d'esdeveniment

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 2.25 milions d’euros en prefinançament a Alemanya

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 2.25 milions d'euros a Alemanya en prefinançament, equivalent al 9% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF). Això correspon a l'import de prefinançament sol·licitat per Alemanya en el seu pla de recuperació i resiliència. El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla d’Alemanya de recuperació i recuperació. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments en funció de la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla d'Alemanya de recuperació i recuperació.

El país haurà de rebre 25.6 milions d’euros en total, totalment constituïts per subvencions, durant la vida del seu pla. El desemborsament es produeix després de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres. El pla alemany forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resistència i la cohesió a les nostres societats. Hi ha disponible un comunicat de premsa complet aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències