Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Coses que vam aprendre al ple: Premi Sàkharov, visita papal, impuls econòmic i converses climàtiques de l'ONU

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

europeu-parlament-strasbourg1Dues visites distingides van marcar la sessió plenària de novembre. Dimarts (25 de novembre), el papa Francesc es va dirigir als eurodiputats, seguit del premi Denis Mukwege, guardonat amb el premi Sàkharov 2014, que va fer el mateix dimecres. Mukwege va rebre el premi pel seu treball d’ajuda a les víctimes de violència sexual en conflicte. El pla d’inversions de 315 milions d’euros de la Comissió Europea per impulsar l’economia de la UE i els preparatius de les converses sobre el clima de l’ONU van ser altres temes que es van afegir a una agenda plena.

Aquesta setmana es va celebrar la segona visita papal al Parlament Europeu, la primera vegada que va ser el papa Jean Paul II el 1988. El papa Francesc va demanar als eurodiputats que mantinguessin viva la democràcia per als pobles d'Europa quan va visitar-la dimarts. La democràcia no ha de "col·lapsar-se sota la pressió d'interessos multinacionals que no són universals", va declarar.

El doctor Denis Mukwege va ser guardonat dimecres amb el Premi Sàkharov 2014 del Parlament Europeu. El ginecòleg congolès va ser honrat per ajudar a milers de víctimes de violència sexual a la República Democràtica del Congo.

anunci

Dimecres al matí, el president de la Comissió, Jean-Claude Juncker, va anunciar un pla d’inversions de la UE que mobilitzaria 315 milions d’euros en fons públics i privats durant els propers tres anys per impulsar l’economia de la UE, inclosa la creació d’un Fons d’Inversions Estratègiques, un full de ruta. Els líders del grup del PE van expressar el seu suport, però també van exigir una acció ràpida.

Les converses climàtiques del mes que ve a Lima entre les parts de la Convenció sobre el Clima de les Nacions Unides haurien de preparar el camí per a un ambiciós acord global a París l'any vinent, van dir els eurodiputats en una resolució aprovada dimecres. També van demanar objectius vinculants per al 2030 per a la reducció d’emissions, l’eficiència energètica i l’ús de fonts d’energia renovables, excepte els biocombustibles nocius per al medi ambient i la societat. La setmana passada el Parlament i el Consell no van aconseguir un acord sobre els pressupostos de la UE per al 2014 i el 2015. El ple de dimarts, els eurodiputats van insistir que la UE pagués una part dels 28 milions d'euros en factures pendents abans de passar a negociar el pressupost del 2015. Divendres la Comissió Europea presenta una nova proposta, després de la qual es reprendran les converses.

Cal reconèixer Palestina com a estat? Els eurodiputats van debatre el tema dimecres a la tarda. Votaran una resolució sobre la qüestió durant el ple de desembre.

anunci

76 eurodiputats van presentar una moció de censura contra la Comissió de Jean-Claude Juncker. En presència del ple col·legi de comissaris, la moció es va debatre dilluns amb una votació el dijous. La majoria dels eurodiputats va rebutjar la moció amb 461 vots en contra, 101 a favor i 88 abstencions. Els membres van marcar dimecres el 25è aniversari de l’adopció de la Convenció de les Nacions Unides sobre els Drets dels Infants. La convenció ha estat ratificada per tots els membres de l'ONU, excepte Somàlia, Sudan del Sud i els Estats Units.

Durant un debat, dimarts, els membres van demanar un enfocament holístic de la UE sobre la migració basat en la responsabilitat compartida. Els eurodiputats també van expressar la seva preocupació pel tractament dels migrants a Espanya.

Per tal de garantir que el trànsit d'Internet es tracti per igual i que els resultats de la cerca siguin imparcials, el Parlament va debatre dimecres una resolució en què es demanaven normes de la UE que separessin els motors de cerca d'Internet dels serveis comercials. Dijous es va fer una votació sobre el tema.

Sessió plenària en un minut

Més informació

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències