Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Debat sobre la violència contra les dones: Hem d'actuar ara

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

20141125PHT80319_originalHi ha massa dones encara víctimes de violència. El 25 de novembre es va celebrar un debat plenari sobre aquest tema amb motiu del Dia Internacional per a l'Eliminació de la Violència contra les Dones. En una resolució adoptada el febrer de 2014, els eurodiputats van demanar a la Comissió Europea que presentés una proposta d’un acte legislatiu sobre la lluita contra la violència contra les dones. Durant el debat, els eurodiputats van interrogar la comissària per a la igualtat de gènere Věra Jourová sobre les mesures que la Comissió pretén adoptar.

La presidenta del Comitè de Drets de les Dones, Iratxe García Pérez, membre espanyol del grup S&D, va destacar que set dones al dia són assassinades a Europa com a conseqüència de la violència de gènere. Va dir que la gent no podia entendre per què es podria arribar a un acord per salvar els bancs, però no per salvar la vida de les dones.

En declaracions al comissari, Pérez va dir: "Avui exigim que es redacti una directiva sobre violència de gènere. Necessitem una política integrada que sigui transversal i de gran abast". El comitè de drets de les dones també ha suggerit declarar el 2016 com un any europeu contra la violència de gènere.

anunci

Els membres del comitè de drets de les dones van acordar que cal prendre mesures immediatament. Teresa Jiménez-Becerril, membre espanyola del grup PPE, va dir que era necessària una estratègia conjunta i que l'ordre europea de protecció de les víctimes allunya l'agressor, però no n'hi ha prou.

Jana Žitňanská, membre eslovaca del grup ECR, va dir: "El fet que només el 14% de les víctimes de violència domèstica tingui el coratge d'anar a la policia diu molt sobre la credibilitat de la policia". Va instar a ajudar aquestes dones en lloc de jutjar.

Beatriz Becerra, membre espanyola del grup ALDE, també va assenyalar el baix nombre de víctimes que van denunciar el crim. Va instar a ratificar immediatament la convenció d'Istanbul, el primer document jurídicament vinculant integrat, que estableix que la violència contra les dones és una greu violació dels drets humans i fa que cada estat membre sigui responsable d'eliminar la violència contra les dones.

anunci

La comissària per a la igualtat de gènere, Věra Jourová, va coincidir en la gravetat de la situació: "Us puc assegurar que comparteixo el compromís d'eliminar la violència contra les dones. Això es reflectirà en la nova estratègia de la Comissió per a la igualtat entre dones i homes, que s'elaborarà el 2015 Hi haurà un capítol sobre violència contra les dones, que és una prioritat ".

En resposta a la demanda d'adoptar un nou acte legislatiu sobre prevenció de la violència de gènere, el comissari va recordar les legislacions ja existents, com ara la Directiva sobre els drets de les víctimes i l'Ordre de protecció europea.

Respecte a la sol·licitud d’establir un any europeu contra la violència de gènere, Jourová va dir que s’haurien d’avaluar els esforços existents per augmentar i prevenir la violència abans de decidir noves mesures.

Més informació

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 2.25 milions d’euros en prefinançament a Alemanya

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 2.25 milions d'euros a Alemanya en prefinançament, equivalent al 9% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF). Això correspon a l'import de prefinançament sol·licitat per Alemanya en el seu pla de recuperació i resiliència. El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla d’Alemanya de recuperació i recuperació. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments en funció de la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla d'Alemanya de recuperació i recuperació.

El país haurà de rebre 25.6 milions d’euros en total, totalment constituïts per subvencions, durant la vida del seu pla. El desemborsament es produeix després de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres. El pla alemany forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resistència i la cohesió a les nostres societats. Hi ha disponible un comunicat de premsa complet aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències