Connecteu-vos amb nosaltres

Comitè de les Regions (CDR)

El comissari Creţu tranquil·litza el Comitè de les Regions: el pla d'inversions de Juncker complementarà els fons de cohesió

COMPARTIR:

publicat

on

Corina CRETU presidint el PleEl Comitè de les Regions (CDR) ha acollit amb satisfacció la confirmació de la Corina Creţu, comissària de política regional, que el nou Fons europeu d'inversions estratègiques complementarà el finançament de la cohesió.

Durant la seva intervenció al ple del CdR, la comissària Creţu va dir: "Tenim l'ambició d'estimular inversions addicionals en l'economia europea com a forma de promoure el creixement i crear llocs de treball. És de la màxima importància que complementem els nostres esforços per tal de maximitzar l'impacte dels Fons Estructurals i d'Inversió Europeus". També va proposar aprofundir la cooperació entre la Comissió Europea i el CDR per avaluar l'impacte dels fons estructurals, promoure un millor ús dels instruments financers i impulsar la simplificació. A més, va insistir en la necessitat de projectes d'alta qualitat en el context del registre actual dels programes operatius.

Durant el debat, el president del CDR, Michel Lebrun, ha insistit en l'aplicació oportuna de la política de cohesió 2014-2020. Va destacar la necessitat d'emprendre totes les accions possibles per impulsar l'execució dels projectes previstos i preservar la disponibilitat real dels recursos de la política regional. "Europa està endarrerida en termes de creixement i ocupació, mentre que les disparitats regionals s'han ampliat des de l'inici de la crisi. Per tant, l'enquesta anual de creixement del 2015 subratlla el paper de la inversió i les reformes estructurals", va dir. També va reiterar la seva crida a excloure la inversió nacional i regional que coincideixi amb la política regional de la UE dels càlculs de dèficit en el marc del Pacte d'Estabilitat i Creixement, com una manera d'eliminar els obstacles a les inversions a les regions i les entitats locals.

En aquest context, el CDR va adoptar tres documents clau durant la sessió plenària:

- Resolució del Comitè de les Regions sobre la comunicació de la Comissió Europea per a un Pla d'Inversions per a Europa
– Dictamen sobre la promoció de la qualitat de la despesa pública en matèries sotmeses a l'acció de la UE per la primera vicepresidenta del CoR, Catiuscia Marini (IT / PES), president de la regió d’Umbria

- Opinió sobre el sisè informe sobre la cohesió econòmica, social i territorial pel president de la regió de Lazio Nicola Zingaretti (IT / PES)

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències