Connecteu-vos amb nosaltres

EU

La setmana que ve: Parlament Europeu del 8 al 14 de desembre

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Parliament12014 2015 i pressupostos. Els negociadors de pressupostos del Parlament i del Consell celebraran una altra reunió del tríleg. Han d’acabar un acord a finals de setmana si a la sessió plenària final d’aquest any s’ha de signar el pressupost del 2015 i completar el 2014 per pagar els endarreriments. Sense ella, a partir de l’1 de gener de 2015, la UE haurà d’executar quotes mensuals provisionals. (Dilluns 8 de desembre)

La migració. La solidaritat i el repartiment just de les responsabilitats entre els estats membres, els deures de cerca i rescat, les rutes legals i segures per als sol·licitants d’asil cap a la UE, la cooperació amb tercers països i la lluita contra els contrabandistes i els traficants són alguns dels temes susceptibles d’abordar-se en una resolució que es tractarà. va votar a la Comissió de Llibertats Civils i es va presentar al ple del desembre. (Dijous)

Unió Bancària. El Comitè d'Afers Econòmics i Monetaris celebrarà audiències públiques amb els candidats a la Junta Única de Resolució (SRB). La vista per al càrrec de president és dilluns i la resta de càrrecs de la junta el dimarts al matí. El SRB complementa la supervisió recent establerta pel BCE dels majors bancs europeus i treballarà conjuntament amb les autoritats nacionals en la resolució dels bancs que estan a punt de fracassar. (Dilluns i dimarts)

anunci

Converses sobre el canvi climàtic de la COP20. Una delegació de 12 eurodiputats participarà a la conferència climàtica de l'ONU a Lima, Perú. La 20a Conferència de Parts (COP20) té com a objectiu establir l’estructura d’un acord global i vinculant sobre el clima que es conclourà a París el 2015. (De dilluns a divendres)

Conferència de presidents / Juncker. El president de la Comissió Europea, Jean-Claude Juncker, participarà en una reunió de la Conferència de Presidents de grups polítics per debatre el programa de treball de la Comissió 2015. (Dijous)

preparacions plenàries. Els grups polítics es prepararan per a la sessió plenària del 15 al 18 de desembre a Estrasburg, on els eurodiputats hauran de votar sobre el pressupost de la UE del 2015 i els pagaments pendents per al 2014, l'elecció del Defensor del Poble Europeu, sobre la qüestió del reconeixement de l'estat de Palestina i la concessió del premi de cinema LUX. Els preparatius per a la reunió del Consell Europeu de desembre, el programa de treball de la Comissió per al 2015 i la situació a Ucraïna també haurien de ser debatuts al ple.

anunci

El diari de president. El president del Parlament Europeu, Martin Schulz, es reunirà dimarts amb el primer ministre albanès, Edi Rama, i amb la secretària general de la Confederació Europea de Sindicats (CES), Bernadette Ségol. Dimecres, Schulz participarà al debat de la sessió plenària del Comitè Econòmic i Social Europeu (CESE) sobre el programa de treball del Parlament Europeu.

Pre-sessió de conferència de premsa. El servei de premsa del Parlament Europeu farà una sessió de premsa amb els portaveus dels grups polítics divendres a les 11 hores. (Sala de conferències de premsa del Parlament Europeu, Anna Politkovskaya, Brussel·les)

Horari de dia        Horari d'esdeveniment

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 2.25 milions d’euros en prefinançament a Alemanya

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 2.25 milions d'euros a Alemanya en prefinançament, equivalent al 9% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF). Això correspon a l'import de prefinançament sol·licitat per Alemanya en el seu pla de recuperació i resiliència. El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla d’Alemanya de recuperació i recuperació. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments en funció de la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla d'Alemanya de recuperació i recuperació.

El país haurà de rebre 25.6 milions d’euros en total, totalment constituïts per subvencions, durant la vida del seu pla. El desemborsament es produeix després de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres. El pla alemany forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resistència i la cohesió a les nostres societats. Hi ha disponible un comunicat de premsa complet aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències