Connecteu-vos amb nosaltres

Democràcia

Informes: Posada en servei del Defensor del Poble Europeu en el mapa

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

Emily O REILLYLes institucions de la UE que es neguen a donar accés als documents són la queixa més freqüent rebuda per la síndica de greuges europea Emily O'Reilly (a la foto), tal com revela el seu informe anual del 2013. Els eurodiputats debaten l'informe dijous (15 de gener) i voten una resolució més endavant aquell dia. El document també revelava que persones i empreses espanyoles es queixen de la mala administració per part de les institucions de la UE, seguides d'Alemanya, Polònia i Bèlgica. 

El 2013, O'Reilly va rebre 2,420 denúncies i va obrir 350 consultes, de les quals nou es van fer per iniciativa seva. La majoria de les consultes van ser sobre la Comissió Europea (64.3%), seguida de les agències de la UE (24%). Només 15 consultes (el 4.3%) van implicar el Parlament Europeu, cosa que el converteix en una de les institucions de la UE que menys es queixa.

Més informació

Mireu el debat en directe el dijous de 9h CET
Informe anual 2013 del Defensor del Poble
Projecte de resolució del Parlament Europeu
Article: Emily O'Reilly reelegida com a defensor del poble europeu
Sessió d'informació

anunci

Democràcia

Dia internacional de la democràcia: declaració conjunta de l’alt representant / vicepresident Josep Borrell i el vicepresident Dubravka Šuica

publicat

on


El dia internacional de la democràcia, avui (15 de setembre), l’alt representant / vicepresident Josep Borrell
 (A la foto) i el vicepresident Dubravka Šuica van emetre una declaració conjunta: "Tant si us interessa el canvi climàtic, els llocs de treball, l'economia o la justícia racial i social, la vostra veu només serà escoltada i el vostre vot només comptarà si viviu en una democràcia. En aquests moments difícils, la UE seguirà sent un defensor ferm i franc de la democràcia, els drets humans i l’estat de dret a tot el món i dins de la UE.

"Calen esforços col·lectius, juntament amb una nova perspectiva de suport a la democràcia que doni als ciutadans. Aquest treball comença a casa. La promoció d'eleccions lliures i justes, assegurant l'estat de dret i la llibertat dels mitjans de comunicació són blocs per crear un espai on cada ciutadà més que mai, hem de defensar la capacitat dels mitjans lliures i pluralistes de proporcionar accés oportú a informació fiable i precisa i lluitar contra la desinformació. Seguirem treballant perquè les nostres pròpies democràcies siguin més resistents i innovadores, beneficiant-se del oportunitats que ofereixen les noves tecnologies. Crearem cada vegada més possibilitats d’implicar els ciutadans a través d’una sèrie d’enfocaments de democràcia deliberativa.

"El pla d'acció sobre la democràcia europea estableix mesures per promoure eleccions lliures i justes, enfortir la llibertat i el pluralisme dels mitjans de comunicació i contrarestar la desinformació. A tot el món, estem ampliant el nostre suport financer i polític per a aquells que, independentment del gènere o dels antecedents, promoguin participació i inclusió democràtica, assegurar els equilibris institucionals i responsabilitzar els responsables de la presa de decisions. Estem construint aliances amb tots aquells compromesos amb el manteniment dels drets i llibertats universals, amb governs democràtics, però també amb organitzacions internacionals, organitzacions de la societat civil, parlaments, partits polítics , mitjans independents, bloggers, defensors dels drets humans i activistes. Aquest any ha començat la Conferència sobre el futur d’Europa, una oportunitat única i oportuna per als ciutadans europeus a debatre sobre els reptes i les prioritats d’Europa.

anunci

"La Conferència porta els ciutadans al cor de la formulació de polítiques a la UE. Ens hem compromès a escoltar els europeus i a seguir les recomanacions de la Conferència. La seva visió pot impulsar el canvi cap a una democràcia adequada per al futur. és només el començament. Amb això, renovem el nostre compromís de construir societats més saludables, fortes i més iguals per a tothom, on tothom sigui inclòs, respectat, protegit i apoderat. Així reforçarem les nostres democràcies ". 

La declaració completa està disponible online

anunci
Seguir llegint

Llibertats civils

Llibertats civils eurodiputats per discutir la situació dels drets fonamentals en #Hungary

publicat

on

Encaixada de mans entre Viktor Orbe · n, a l'esquerra, i Jean-Claude Juncker

Els membres de la comissió de llibertats civils discutiran la situació dels drets fonamentals a Hongria amb el ministre de Justícia László Trócsányi i representants de la societat civil, el dilluns (27 de febrer) a la tarda.

Els eurodiputats són propensos a plantejar la qüestió del pluralisme dels mitjans, la independència del poder judicial i la situació dels refugiats i els migrants.

El govern d'Hongria estarà representada pel ministre de Justícia, László Trócsányi. oradors de la societat civil són: Miklós director Szánthó, Centre de Drets Fonamentals; Todor Gardos, Investigador, Amnistia lnternacional; Stefania Kapronczay, Director Executiu, hongarès Civil Liberties Union i Marta Pardavi, Co-President del Comitè Hèlsinki d'Hongria.

Vostè pot veure el debat a través de EP Live

Seguir llegint

Corrupció

#Albania Oposició a boicotejar el parlament, desafiant a l'apel·lació de la UE

publicat

on

partidaris-of-the-oposició-democratic-party-tenir-part-en-unaEl líder de l'oposició d'Albània va anunciar dimecres (22 de febrer) un boicot al Parlament, desafiant un recurs de la Unió Europea per no interrompre l'aprovació parlamentària de les reformes judicials vitals per iniciar les converses d'adhesió a la UE, escriu Benet Koleka.

Diversos milers de membres del Partit Demòcrata i els seus legisladors han acampat des de dissabte en una tenda de 800 metres quadrats davant de l'oficina del primer ministre Edi Rama, exigint a un govern tecnòcrata que estableixi les bases per a les eleccions lliures.

"La protesta no es retrocedirà. No tornarem al parlament tret que es compleixin les condicions que la gent ha demanat ... un govern tecnòcrata per a unes eleccions lliures i justes", va dir a la multitud el líder dels demòcrates, Lulzim Basha.

Els albanesos votaran a les eleccions parlamentàries del 18 de juny, quatre anys després que la coalició d'esquerra de Rama desterrés els demòcrates. La coalició governant ha guanyat totes les eleccions locals des de llavors, però els demòcrates s'han queixat que han estat enganyats per la victòria i estan pressionant per fer reformes per garantir eleccions justes.

El boicot de l'oposició del parlament s'aturarà amb eficàcia la creació d'organismes que investigaria als jutges i fiscals 750, pas previ a la creació d'un poder judicial independent i neta capaç de lluitar contra la corrupció endèmica.

Branca va dir que els demòcrates van demanar eleccions lliures per ocultar la seva veritable intenció de defensar els funcionaris de justícia corruptes.

En cas que la reforma del sistema judicial produir resultats abans de setembre, la UE ha dit que consideraria Albània iniciar negociacions d'adhesió amb el membre de l'OTAN i ex estat comunista. L'estàndard de les eleccions parlamentàries de juny també la matèria, la UE ha dit.

En expressar el seu pesar pel boicot, el comissari per a l'ampliació de la UE, Johannes Hahn, va dir: "El debat polític no s'ha de fer fora, sinó dins del parlament".

"En particular, és de màxima importància mantenir la continuïtat parlamentària en un moment en què reformes substancials estan a l'agenda del parlament", va dir Hahn en un comunicat.

A més de crear òrgans de control per al poder judicial, les reformes inclouen la implementació de recomanacions de l'Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) per garantir "eleccions lliures i justes a finals d'aquest any".

Knut Fleckenstein, el ponent del Parlament Europeu per a Albània, va dir que estava content de veure 140 "herois" al parlament quan van aprovar la reforma judicial en unanimitat el juliol del 2016.

"Els demano que continuïn el que creuen que és correcte (la protesta), però torni a la feina; ara és hora de veure si qui estava a favor dels tràmits impulsarà la reforma", va dir Fleckenstein en una conferència de premsa a la UE oficina de l’ambaixada.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències