Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Defensor del Poble Europeu: Transparència una preocupació clau per als ciutadans en 2013

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

00070fb6-642Els eurodiputats van subratllar el dret dels ciutadans a una bona administració i van avalar les sol·licituds del Defensor del Poble Europeu per fer una política més transparent i fer una campanya d'informació sobre les converses del TTIP en una resolució votada dijous (15 de gener). També reiteren que el Defensor del Poble té un paper crucial a l'hora d'atendre les preocupacions dels ciutadans i ajudar les institucions de la UE a ser més obertes, eficaces i amigables amb els ciutadans.

“El 2013 va ser un any especial pel que fa al càrrec de Defensor del Poble Europeu. Agafar el relleu d’un Nikiforos Diamandouros de llarga data i respectat va ser definitivament un gran repte per a Emily O'Reilly, però gràcies a la seva experiència com a defensora del poble irlandès, va començar la seva feina de manera molt eficient. En pocs mesos, va poder convertir aquesta institució en una de més accessible i fàcil d'utilitzar ”, va dir el ponent Jarosław Wałęsa (PPE, PL)
La resolució del Parlament sobre l'informe anual del Defensor del Poble per al 2013, presentada al Parlament el 15 de setembre de 2014, es va aprovar per 572 vots a favor, 21 en contra i 82 abstencions.

Guardià de la transparència
La resolució assenyala que les qüestions relacionades amb la transparència, un cop més va encapçalar la llista de preguntes tancades en 461 2013 (64.3%), enfront dels 52.7 2012% de la Defensoria.

anunci

Els eurodiputats va donar la benvinguda a les investigacions del Defensor del Poble, per exemple, en la manca de transparència en theTransatlantic Comerç i Societat d'Inversions (TTIP) converses, la denúncia d'irregularitats en les institucions de la UE i "porta giratòria" "casos, que eleven la preocupació que el que alts funcionaris de la UE que tenen ocupacions del sector privat en la seva camps d'especialització poden estar subjectes a conflictes d'interessos.

Dret dels ciutadans a una bona administració

El 2013, 23,245 ciutadans van demanar ajuda als serveis del Defensor del Poble. La majoria van trobar útil la guia interactiva del lloc web del Defensor del Poble (19,418). D’aquests enfocaments, 1,407 van ser sol·licituds d’informació i 2,420 es van registrar com a denúncies (en comparació amb 2,442 el 2012).

anunci

Els eurodiputats assenyalen que la proporció de queixes relatives a la Comissió Europea ha crescut i demanar-li que prengui mesures ràpides per millorar el rendiment. Fan èmfasi que totes les institucions i òrgans de la UE han d'actuar amb promptitud en els comentaris i les recomanacions essencials del Defensor del Poble i demanar a la Comissió per a adoptar normes d'obligat compliment i presentar una proposta legislativa sobre el procediment administratiu en les institucions de la UE.

Sensibilització pública

Els diputats al Parlament Europeu animen al Defensor del Poble a fer un ús més ampli de les xarxes socials per sensibilitzar la ciutadania sobre les seves activitats i promoure els drets dels ciutadans de la UE. Per assegurar un accés equitatiu, el Defensor del Poble ha de prestar atenció a les necessitats dels que no tenen accés a Internet, afegeixen els diputats.

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 2.25 milions d’euros en prefinançament a Alemanya

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 2.25 milions d'euros a Alemanya en prefinançament, equivalent al 9% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF). Això correspon a l'import de prefinançament sol·licitat per Alemanya en el seu pla de recuperació i resiliència. El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla d’Alemanya de recuperació i recuperació. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments en funció de la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla d'Alemanya de recuperació i recuperació.

El país haurà de rebre 25.6 milions d’euros en total, totalment constituïts per subvencions, durant la vida del seu pla. El desemborsament es produeix després de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres. El pla alemany forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resistència i la cohesió a les nostres societats. Hi ha disponible un comunicat de premsa complet aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències