Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Coses que vam aprendre en el Ple: atacs París, OMG, presidències rotatòries

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

europeu-parlament-strasbourg1El Parlament va rendir homenatge a les víctimes dels atacs terroristes a París dilluns (12 de gener) a l'inici del ple de gener. Pel que fa a la vessant legislativa, els eurodiputats van aprovar una proposta per donar als estats membres més flexibilitat per restringir o prohibir els transgènics al seu territori, alhora que també van debatre el programa de la nova presidència letona del Consell, així com el resultat de la presidència italiana que va acabar a Desembre.

El ple va començar amb un minut de silenci per les víctimes dels atacs de la setmana passada contra el Charlie Hebdo revista i un supermercat jueu a París.

Els països de la UE gaudiran de majors poders per restringir o prohibir els transgènics al seu territori segons les noves normes adoptades pels diputats aquest dimarts. La legislació encara haurà de ser aprovada pel Consell abans que pugui entrar en vigor.

anunci

"Hauríem d'invertir en l'èxit i en el futur per als nostres fills", va dir el primer ministre italià, Matteo Renzi, durant el debat de dimarts sobre el final de la presidència del Consell del seu país. Va advocar a favor de centrar-se en la inversió en lloc de l’austeritat per reactivar l’economia europea.

Dimecres, el primer ministre letó, Laimdota Straujuma, va presentar una visió "d'una Europa competitiva, digital i forta a nivell mundial" i va dir que el seu país treballarà per augmentar la seguretat, impulsar el creixement i l'ocupació i establir un mercat únic digital mentre estigui al capdavant del Consell.

Els eurodiputats van discutir dimarts qüestions de seguretat i el pla d'inversions de Juncker amb el recentment elegit president del Consell Europeu Donald Tusk. Tusk també va prometre intensificar la lluita contra l'evasió fiscal.

anunci

Els eurodiputats van debatre la difícil situació política a Egipte i Líbia quatre anys després de la primavera àrab amb la cap estrangera de la UE, Federica Mogherini. També van cridar l'atenció sobre Nigèria, on el grup terrorista Boko Haramhas va ser responsable de la matança de milers en els darrers dies.

El Parlament va adoptar una resolució per manifestar-se contra les violacions de la llibertat dels mitjans de comunicació a Turquia. Els eurodiputats van insistir que el país ha de respectar els drets humans i les llibertats fonamentals.

Els eurodiputats van demanar més esforços per fer front al contraban de migrants en el debat de dimarts amb Dimitris Avramopoulos, el comissari responsable de les migracions, centrat en els incidents recents en què els tripulants dels vaixells de càrrega que els transportaven van abandonar els migrants en alta mar.

El Parlament va aprovar dijous l'informe anual de 2013 del síndic de greuges europeu, Emily O'Reilly. Els eurodiputats van donar la benvinguda a diverses investigacions que va iniciar, com ara una investigació sobre la transparència de les negociacions de lliure comerç entre la UE i els EUA. Aquest mes han passat 70 anys des que va ser alliberat el camp d'extermini nazi Auschwitz Birkenau.

Hi van morir uns 1.1 milions de persones, la majoria jueus. "Avui els jueus a Europa encara temen la seva seguretat. Això és quelcom que ens ha d'espantar i hem de resistir-nos", va dir el president del Parlament Europeu, Martin Schulz, en l'aniversari d'aquest dimarts al ple.

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Bèlgica

Política de cohesió de la UE: Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia reben 373 milions d’euros per donar suport als serveis socials i de salut, les pimes i la inclusió social

publicat

on

La Comissió ha concedit 373 milions d’euros a cinc Fons Social Europeu (FSE) i Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) a Bèlgica, Alemanya, Espanya i Itàlia per ajudar els països amb resposta i reparació d’emergència per coronavirus en el marc de REACT-UE. A Bèlgica, la modificació del PO de Valònia permetrà disposar de 64.8 milions d'euros addicionals per a l'adquisició d'equips mèdics per a serveis sanitaris i innovació.

Els fons donaran suport a les petites i mitjanes empreses (pimes) en el desenvolupament del comerç electrònic, la ciberseguretat, llocs web i botigues en línia, així com l’economia verda regional mitjançant l’eficiència energètica, la protecció del medi ambient, el desenvolupament de ciutats intel·ligents i el baix nivell de carboni. infraestructures públiques. A Alemanya, a l’Estat federal de Hessen, 55.4 milions d’euros donaran suport a la infraestructura de recerca relacionada amb la salut, la capacitat diagnòstica i la innovació en universitats i altres institucions de recerca, així com a inversions en recerca, desenvolupament i innovació en els camps del clima i el desenvolupament sostenible. Aquesta esmena també proporcionarà suport a les pimes i fons per a empreses emergents mitjançant un fons d'inversió.

A Sachsen-Anhalt, 75.7 milions d’euros facilitaran la cooperació de les pimes i les institucions en recerca, desenvolupament i innovació, i proporcionar inversions i fons de treball per a les microempreses afectades per la crisi del coronavirus. A més, els fons permetran inversions en eficiència energètica de les empreses, donaran suport a la innovació digital de les pimes i adquiriran equips digitals per a escoles i institucions culturals. A Itàlia, el PO nacional “Inclusió social” rebrà 90 milions d’euros per promoure la integració social de les persones que pateixen privacions materials greus, sensellarisme o marginació extrema, mitjançant serveis “Housing First” que combinen la prestació d’habitatge immediat amb serveis socials i laborals habilitants. .

anunci

A Espanya, s’afegiran 87 milions d’euros al PO del FSE de Castella i Lleó per donar suport als autònoms i als treballadors que tenien el contracte suspès o reduït a causa de la crisi. Els diners també ajudaran a les empreses afectades a evitar acomiadaments, especialment en el sector turístic. Finalment, els fons són necessaris per permetre que els serveis socials essencials continuïn de manera segura i per garantir la continuïtat educativa en tota la pandèmia mitjançant la contractació de personal addicional.

REACT-EU forma part de NextGenerationEU i proporciona finançament addicional de 50.6 milions d’euros (en preus actuals) als programes de política de cohesió durant el 2021 i el 2022. Les mesures se centren en el suport a la resiliència del mercat laboral, als llocs de treball, a les pimes i a les famílies amb pocs ingressos, així com a establir bases per al futur les transicions verdes i digitals i una recuperació socioeconòmica sostenible.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 2.25 milions d’euros en prefinançament a Alemanya

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 2.25 milions d'euros a Alemanya en prefinançament, equivalent al 9% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (RRF). Això correspon a l'import de prefinançament sol·licitat per Alemanya en el seu pla de recuperació i resiliència. El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla d’Alemanya de recuperació i recuperació. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments en funció de la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla d'Alemanya de recuperació i recuperació.

El país haurà de rebre 25.6 milions d’euros en total, totalment constituïts per subvencions, durant la vida del seu pla. El desemborsament es produeix després de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres. El pla alemany forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resistència i la cohesió a les nostres societats. Hi ha disponible un comunicat de premsa complet aquí.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències