Connecteu-vos amb nosaltres

EU

Seguretat contra les llibertats civils: L'impacte dels atacs terroristes de París

COMPARTIR:

publicat

on

Utilitzem el vostre registre per proporcionar contingut de la manera que heu consentit i per millorar la nostra comprensió de vosaltres. Podeu donar-vos de baixa en qualsevol moment.

20150120PHT10706_originalAnna Elżbieta Fotyga, presidenta del subcomitè de seguretat i defensa; i Claude Moraes, president del comitè de llibertats civils, justícia i assumptes interiors

Després del xoc inicial, van arribar les reaccions. Pocs dies després dels atacs de París, governs i polítics van començar a demanar més eines per combatre el terrorisme. Com quedaran aquestes mesures al costat dels drets dels ciutadans a la privadesa o a la llibertat de moviment? El Parlament Europeu ha parlat amb Anna Elżbieta Fotyga, presidenta del subcomitè de seguretat i defensa, i Claude Moraes, president del comitè de justícia.

Ens trobem ara en una "guerra contra el terrorisme" europea? Després dels atacs de París, alguns països han demanat un registre de noms de passatgers europeu (PNR), controls més fronterers i una vigilància encara més gran a Internet per evitar atacs terroristes. Els eurodiputats Anna Elżbieta Fotyga i Claude Moraes opinen sobre si el Parlament Europeu té un paper a jugar en tot això.
Claude Moraes (S&D, Regne Unit)

"No crec que sigui útil parlar de guerres contra el terrorisme, crec que aquest és un llenguatge equivocat. El que han de fer el Parlament Europeu i les institucions és entendre la història i entendre que abans hem gestionat aquestes situacions tan dures. Hem tractat el terrorisme de producció pròpia a moltes parts, per exemple a Irlanda del Nord, i a Alemanya i Espanya.

anunci

"Entenem la rapidesa amb què els estats membres volen que avancem - en diversos temes com el PNR -, però ens prendrem molt seriosament el nostre paper legislatiu. Hi ha d'haver un equilibri entre la seguretat dels ciutadans europeus i la seva privacitat i drets fonamentals ".

Anna Elżbieta Fotyga (ECR, Polònia)

"No ho diria guerra contra el terrorisme, però segur que tenim un problema. Hem d'estar molt vigilants. Hem de combinar els nostres esforços per prevenir el terrorisme i la radicalització de diversos grups que té lloc al territori europeu. També vull afegir que el terrorisme a Europa no és només la influència de l’islamisme radical, sinó que també tenim situacions perilloses a les nostres fronteres orientals, l’agressió russa a Ucraïna.
"Durant molt de temps, el grup ECR ha estat partidari de l'adopció d'una directiva PNR. Sé que significa una cooperació més estreta dels serveis secrets, significa certs perills pel que fa a la supervisió estatal dels serveis secrets. Tots tenim preocupació per democràcia, però hi ha el perill del terrorisme i hem d’evitar l’escalada dels atacs terroristes. Crec que s’hauria d’adoptar la directiva PNR amb moltes garanties per garantir els drets dels ciutadans ".

anunci
Més informació

Banc Central Europeu (BCE)

Lagarde, del BCE, manté les portes obertes a una inflació més elevada

publicat

on

By

La inflació a la zona de l’euro podria superar les previsions ja elevades del Banc Central Europeu, però hi ha pocs indicis que això passi, la presidenta del BCE, Christine Lagarde (A la foto) va dir el dilluns (27 de setembre), escriu Balazs Koranyi, Reuters.

"Tot i que la inflació podria resultar més feble del previst si l'activitat econòmica es veiés afectada per un renovat enduriment de les restriccions, hi ha alguns factors que podrien conduir a pressions de preus més fortes del que s'espera actualment", va dir als parlamentaris del Parlament Europeu.

"Però fins ara veiem signes limitats d'aquest risc, cosa que significa que el nostre escenari de base continua preveient que la inflació es mantingui per sota del nostre objectiu a mitjà termini", va afegir.

anunci

Seguir llegint

Comissió Europea

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 231 milions d’euros en prefinançament a Eslovènia

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat 231 milions d’euros a Eslovènia en prefinançament, equivalent al 13% de l’assignació de subvencions del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la implementació de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència d’Eslovènia. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resiliència d'Eslovènia.

El país rebrà 2.5 milions d’euros en total, que consistiran en 1.8 milions d’euros en subvencions i 705 milions d’euros en préstecs, durant la vida del seu pla. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementaran amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU.

L’RRF és el centre de NextGenerationEU, que proporcionarà 800 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes entre els estats membres. El pla eslovè forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint

Xipre

NextGenerationEU: la Comissió Europea desemborsarà 157 milions d’euros en prefinançament a Xipre

publicat

on

La Comissió Europea ha desemborsat a Xipre 157 milions d'euros en prefinançament, equivalent al 13% de l'assignació financera del país en el marc del mecanisme de recuperació i resiliència (FPR). El pagament del prefinançament ajudarà a iniciar la posada en marxa de les mesures crucials d’inversió i reforma descrites en el pla de recuperació i resiliència de Xipre. La Comissió autoritzarà nous desemborsaments basats en la implementació de les inversions i reformes descrites en el pla de recuperació i resistència de Xipre.

El país haurà de rebre 1.2 milions d’euros en total durant la vida del seu pla, amb 1 milions d’euros en subvencions i 200 milions d’euros en préstecs. El desemborsament d’avui és el resultat de la recent implementació amb èxit de les primeres operacions de préstec sota NextGenerationEU. A finals d’any, la Comissió té la intenció d’aconseguir fins a un total de 80 milions d’euros en finançament a llarg termini, que es complementarà amb les lleis de la UE a curt termini, per finançar els primers desemborsaments previstos als estats membres en el marc de NextGenerationEU. Formant part de NextGenerationEU, l’RRF proporcionarà 723.8 milions d’euros (en preus actuals) per donar suport a les inversions i reformes dels estats membres.

El pla xipriota forma part de la resposta sense precedents de la UE per sortir més fort de la crisi del COVID-19, fomentant les transicions verdes i digitals i enfortint la resiliència i la cohesió a les nostres societats. A el comunicat de premsa està disponible en línia.

anunci

Seguir llegint
anunci
anunci
anunci

Tendències