Connecteu-vos amb nosaltres

Comissió CIVEX

Comissió CIVEX demana una resposta europea global de tragèdies a Mar Mediterrani

COMPARTIR:

publicat

on

Mediterrani-migrants-crisiLa Comissió de Ciutadania, Governança, Afers Institucionals i Exteriors (CIVEX) del Comitè Europeu de les Regions ha celebrat el resultat de la Cimera extraordinària sobre migració, però ha expressat les seves reserves sobre si les decisions preses tenen un abast suficient. En una declaració que demana una "resposta europea integral" a la crisi dels migrants, CIVEX insta la UE i els estats membres a examinar lala qüestió de les operacions de salvament en aigües internacionals i proporcionar a les autoritats regionals i locals els mitjans necessaris per respondre eficaçment a situacions d'emergència. A més, demana un nou enfocament de la Política Europea de Veïnatge per enfortir la dimensió local i abordar les causes arrels de la migració.

En un debat celebrat el 24 d'abril a la reunió de la Comissió CIVEX sobre la crisi dels migrants, el president de CIVEX, François Decoster (FR/ALDE), va destacar: "Les autoritats locals i regionals tenen una responsabilitat important en aquest camp i estan directament afectades per aquestes tragèdies. No s'ha de deixar ni sols en la gestió de situacions humanitàries dramàtiques i aclaparadores. És crucial empoderar les ciutats i les regions perquè puguin respondre de manera adequada i eficaç a les situacions d'emergència a nivell local".

Va afegir: "Al Comitè Europeu de les Regions, molts dels nostres membres són representants de ciutats i regions que tenen un paper essencial en l'acollida i la integració dels migrants. Per tant, la contribució del CdR serà clau per ajudar a trobar solucions concretes i eficients sobre el terreny. perquè aquestes tragèdies no tornin a passar mai més".

El president Decoster també va anunciar la seva intenció d'organitzar durant les properes setmanes a Calais (França) una cimera que reunirà els alcaldes de les ciutats i municipis més afectats pels fluxos migratoris, inclosos els dels països socis de la Mediterrània.

La declaració política de CIVEX aprovada avui celebra que les decisions de la Cimera d'ahir "van en la bona direcció", però qüestiona que potser no siguin "prou abasts". Amb l'objectiu de fomentar una resposta integral a l'actual crisi humanitària, demana que s'estableixin més "associacions de migració i integració" entre ciutats i regions dels països d'origen i de destinació, per tal d'augmentar la cooperació i millorar la confiança mútua. . Els membres de CIVEX també van reiterar la seva crida perquè els principis de solidaritat i responsabilitat compartida s'apliquin activament per tots els nivells de govern. També s'ha de buscar un canvi d'enfocament de la Política Europea de Veïnatge per abordar les raons polítiques i econòmiques del fenomen de la immigració.

El Comitè Europeu de les Regions contribuirà als debats i a la presa de decisions a través dels seus òrgans interns pertinents: la Comissió CIVEX i l'Assemblea Regional i Local Euromediterrània, mitjançant la seva participació en el Fòrum Europeu de Migració i cooperant amb les organitzacions pertinents. i les parts interessades de les regions interessades. Ha de preparar i adoptar la seva posició que estableix les seves recomanacions des de la perspectiva de les ciutats i les regions en la seva propera sessió plenària del juny i també sobre la base d'un dictamen que s'adoptarà més endavant el 2015.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències