Connecteu-vos amb nosaltres

minerals de conflicte

La propera votació del Parlament Europeu sobre "minerals de conflicte": cal un requisit més complet d'aprovisionament responsable per satisfer les demandes de 140 líders de l'església

COMPARTIR:

publicat

on

5862709a955072db18888bde003a18d3La regulació votada pel comitè INTA encara podria permetre que els minerals de conflicte entrin en dispositius electrònics venuts a Europa. El vot plenari del mes de maig ha de millorar-ho, segons Mons. Ambongo, de la RDC.

On Dimarts 19 maig 2015, el Parlament Europeu votarà en sessió plenària sobre la regulació de l'aprovisionament mineral responsable (l'anomenada regulació de minerals de conflicte). Aquesta serà una oportunitat clau per millorar el projecte de llei molt feble votat pel 14th d’abril pels diputats europeus que formen part del comitè del Comerç Internacional (INTA), que no serà suficient per aturar el sofriment i la violència vinculats a l’extracció de recursos naturals a molts països. Contràriament a la voluntat de molts ciutadans que han accedit aquesta campanya Acció electrònica, la regulació proposada ara per INTA no impedirà que els recursos naturals extrets mitjançant pràctiques abusives puguin entrar als ordinadors portàtils, telèfons mòbils i altres dispositius electrònics venuts per empreses europees i utilitzats per ciutadans europeus.

"La regulació votada pel comitè INTA no canviarà les coses al meu país, ja que només s'aplica a les fonteres europees de 20 mentre hi ha 320 al món. Com tothom sap, la gran majoria dels minerals afectats passen a través del sud-est asiàtic, on es processen abans de ser importats a la UE. Perquè la regulació sigui eficaç, la UE hauria d’exigir que les empreses que introdueixen minerals al mercat de la UE, ja siguin en forma o en forma de productes, estiguin legalment obligades a obtenir una font responsable ”, va dir el bisbe congolès Fridolin Ambongo, president de la Comissió Episcopal. sobre recursos naturals, un dels signataris de la Declaració de Bishop.

Mons. Ambongo va parlar des de Berlín, on va ser convidat pel Parlament alemany a donar testimoniatge sobre la regulació de la UE. In aquest video, resumeix les seves demandes d’una millor legislació. Les seves demandes es fan ressò del paral·lel 29 abril del Parlament Europeu resolució En el segon aniversari de la caiguda de l'edifici Rana Plaza, en què els eurodiputats consideren que és necessària una nova legislació de la UE per crear una obligació legal de diligència empresarial dels drets humans per a les empreses de confecció de la UE, incloses mesures vinculants que obligin les empreses que desitgin operar al mercat europeu proporcionar informació sobre tota la cadena de subministrament dels seus productes.

Els líders de l'Església 140 de països 38 en continents 5 han signat una declaració que es va publicar per primera vegada a l'octubre 2014 i ha continuat guanyant suport entre els bisbes a Europa i arreu del món. La declaració demana una regulació forta per aconseguir l’objectiu de trencar el vincle entre els recursos naturals i els conflictes.

L'esborrany de llei votat pel comitè INTA no compleix les peticions dels líders de l'Església de dues maneres principals:

  1. Els líders de l'església van exigir un "sistema de diligència obligatòria" juntament amb "la responsabilitat compartida de les empreses al llarg de tota la cadena de subministrament" per garantir el respecte dels drets humans. La comissió de l'INTA proposa un pla en gran part voluntari, que limita el requisit obligatori a només un petit nombre d'empreses.
  2. Els líders de l'església van exigir "la coherència en el ventall de recursos naturals coberts" per incloure tots els recursos naturals que alimenten els abusos dels drets humans. El comitè INTA només va acordar cobrir estany, tantal, tungstè i or.

El bisbe Ambongo va destacar que el vot de la sessió plenària al Parlament Europeu "hauria de ser el moment per reflectir la consciència del poble europeu i donar garanties a les persones de tots dos extrems de les cadenes de subministrament globals actuals quant a la moral del nostre sistema comercial".

anunci

La declaració dels bisbes va ser coordinada pel CIDSE, una aliança internacional d'agències catòliques de desenvolupament. CIDSE també va criticar l'actual llei de minerals de conflicte en a declaració conjunta de la societat civil.

La proposta de reglament es presentarà ara al ple del Parlament Europeu al maig (del 18 al 21).st Maig). Els líders de l'església esperen una millora. Davant de la votació al ple, CIDSE s'apropa als diputats europeus per tenir la veu dels ciutadans i dels líders de l’església.

CIDSE és una aliança internacional d'agències catòliques de desenvolupament. Els seus membres comparteixen una estratègia comuna en els seus esforços per eradicar la pobresa i establir la justícia global. Els membres del CIDSE són: Broederlijk Delen (Bèlgica), CAFOD (Anglaterra i Gal·les), CCFD – Terre Solidaire (França), Centre of Concern (EUA), Cordaid (Països Baixos), Development & Peace (Canadà), Entraide et Fraternité (Bèlgica). ), eRko (Eslovàquia), Fastenopfer (Suïssa), FEC (Portugal), FOCSIV (Itàlia), Fondation Bridderlech Deelen (Luxemburg), KOO (Àustria), Mans Unides (Espanya), MISEREOR (Alemanya), SCIAF (Escòcia), Trócaire (Irlanda).

Per obtenir més informació sobre minerals de conflicte, feu clic a aquí.

Comparteix aquest article:

Tendències