BN-IL271_strasb_G_20150515141300By Viktoria Dendrinou

Els observadors de la Unió Europea haurien de preparar-se per a molta pressa i bullici a tot el bloc la setmana vinent. Els ministres d'Afers Exteriors i de Defensa es reuniran a Brussel·les, els líders de la UE es reuniran a Riga i els legisladors europeus tindran les seves sessions a Estrasburg. Mentrestant, la Comissió Europea, el braç executiu de la UE, presentarà el seu pla per a una millor regulació, i les negociacions sobre el rescat internacional de Grècia continuaran per una altra ronda, a la recerca d'un acord que permeti a l'estat afectat pel deute accedir desesperadament necessari. diners en efectiu. Aquí teniu cinc coses per veure la setmana que ve:

  1. Els ministres d'Afers Exteriors de la UE es van reunir a Brussel·les dilluns (18 de maig). Els ministres de Defensa de la UE s'hi van unir per discutir les operacions militars del bloc i els reptes de seguretat a la regió. Els caps de política exterior també parlaran dels plans per fer front a la immigració il·legal després d'a reunió dels líders de la UE a finals d'abril i la publicació de una proposta de quota de la Comissió amb l'objectiu de compartir més equitativament la càrrega de l'emergència migratòria de la UE entre els seus països.
  2. Dimarts (19 de maig) la comissió presentarà el seu pla per a una millor regulació, que pretén garantir que no es proposi cap normativa excessiva, irracional o redundant. Al cor del "Paquet per a una millor regulació": un esborrany del qual va ser vist pel Wall Street Journal — està reforçant la pràctica d'elaborar “avaluacions d'impacte” per a cada nova llei, analitzant la justificació i els efectes esperats no només del text inicial proposat per la Comissió Europea, sinó també del compromís emergent amb els governs nacionals i els Parlament Europeu.
  3. Mentrestant, a Estrasburg, els legisladors europeus discutiran i debatran alguns dels últims plans de la UE. Dimarts, els eurodiputats debatran la nova comissió estratègia de mercat únic digital – un pla per unir els mercats en línia fragmentats de la regió i reprimir possibles abusos per part de les empreses d'Internet nord-americanes, que serà presentat per Andrus Ansip, el cap digital del bloc. Dimecres, els legisladors donaran la seva opinió sobre el pla migratori de la UE en un debat amb el vicepresident de la comissió Frans Timmermans i el comissari de migració Dimitris Avramopoulos.
  4. L'atenció es traslladarà a Riga dijous i divendres, on els líders de la UE es reuniran per a la quarta cimera anual de l'Associació Oriental. Allà s'hi sumaran els caps d'estat d'Armènia, Azerbaidjan, Bielorússia, Geòrgia, República de Moldàvia i Ucraïna. Les discussions cobriran una sèrie de temes, des de la seguretat energètica fins a la resolució de conflictes, mentre que Grècia podria aparèixer al marge, ja que el primer ministre Alexis Tsipras espera pressionar altres líders de la UE perquè arribin a un acord per desbloquejar l'atzucac que s'ha produït després de diverses rondes de converses. entre Grècia i els seus creditors.
  5. Parlant de Grècia, s'espera que les converses tècniques entre l'estat endeutat i els seus creditors internacionals es reprenguin en persona a Brussel·les a principis de la setmana que ve, mentre que ja s'estan duent a terme algunes teleconferències. Les converses entre les dues parts s'han tornat més constructives, però les diferències en diverses qüestions clau segueixen sent grans, segons els funcionaris europeus.