Connecteu-vos amb nosaltres

Comitè de les Regions (CDR)

El president Markkula sobre TEN-T: "L'associació amb inversors privats mobilitzarà capital fresc i augmentarà la qualitat dels projectes, però els beneficis per als ciutadans i les empreses tenen prioritat en un gran palanquejament"

COMPARTIR:

publicat

on

Markku MarkkulaParlant en nom de les regions i ciutats de la UE a les Jornades TEN-T 2015, el president del Comitè de les Regions (a la foto) va subratllar el paper estratègic que poden tenir els instruments financers innovadors per a la implementació de la xarxa transeuropea de transport, especialment pel que fa a els seus corredors centrals. “Implicar inversors privats aprofitant els recursos públics pot mobilitzar nous capitals i augmentar la qualitat dels projectes. Però l'alt palanquejament no és un objectiu en si mateix, el benefici públic ha de ser el principal motor”, va argumentar.    

El president del CDR va participar a la sessió inaugural juntament amb la comissària de Transports, Violeta Bulc, el president del Banc Europeu d'Inversions, Werner Hoyer, i el ministre de Transports de Letònia, Anrijs Matiss. Durant la taula rodona amb ministres europeus de transports, experts i professionals de la política, Markkula va subratllar que: "En una fase de forta caiguda dels recursos públics, el Fons Europeu d'Inversió Estratègica, complementant els Fons Estructurals i d'Inversió i el Mecanisme Connectar Europa, està una manera eficaç d'aconseguir més amb menys despesa pública”, ha dit i ha afegit que: “També s'ha de garantir que els costos sobre els beneficiaris finals no siguin exagerats i les sinergies entre els diferents instruments de finançament ajudin a evitar solapaments, competència i ineficiències”.

El president Markkula va destacar que les regions i les ciutats contribuiran de manera decisiva a la implementació oportuna dels projectes TEN-T: "Hem d'utilitzar les nostres competències sobre el terreny en àrees clau com la planificació territorial, la cooperació transfronterera i la protecció del medi ambient per tal de Fomentar més sinergies en totes les dimensions de les ciutats i regions intel·ligents alhora que garanteix una coherència estratègica per evitar colls d'ampolla i obstacles burocràtics".

En aquest sentit, la comissària de la UE, Violeta Bulc, va dir: “Ara hem d'unir esforços per fer realitat la xarxa transeuropea de transport. La base del nostre progrés futur és la implementació dels plans de treball, inclosos els projectes transfronterers clau. Compto amb tots els actors, nacionals i regionals, públics i privats, per fer el millor ús dels nostres instruments, com el mecanisme Connecting Europe i el nou Fons Europeu per a Inversions Estratègiques. En aquest sentit, les recomanacions formulades a l'informe Christophersen – Bodewig – Secchi tenen un paper fonamental per atraure la inversió privada necessària”.

Pel que fa a aquesta darrera necessitat, el president Markkula va demanar a la Comissió Europea que recolzi la creació de capacitats entre les administracions regionals i locals i un model de governança on tots els nivells contribueixin a garantir una coordinació efectiva entre la UE, les estratègies nacionals i locals d'inversió. Per aquesta raó, el CdR desitja que les autoritats locals i regionals estiguin substancialment associats a la tasca dels Fòrums dels corredors, nous òrgans consultius creats per ajudar els coordinadors europeus a presentar els plans de treball dels corredors.

Més informació sobre els dies TEN-T:

Galeria d'imatges de la taula rodona
Discurs del president Markkula
Web TEN-T Days 2015

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències