Connecteu-vos amb nosaltres

Comitè de les Regions (CDR)

#CoR Regles més simples i millor inversió: Els líders locals demanen millores en la política regional de la UE

COMPARTIR:

publicat

on

Markku Markkula

Durant un debat a Brussel·les amb la comissària de Política Regional de la UE, Corina Creţu, els membres del Comitè Europeu de les Regions (CDR) van reiterar les demandes anteriors per reduir la burocracia, integrar millor el finançament privat i reforçar el paper de les autoritats locals i regionals en la disseny i implementació de la política de cohesió de la UE de 350 milions d'euros.

"La política regional de la UE és una eina d'inversió, no una subvenció, i només treballant junts, reduint els tràmits burocràtics i simplificant les normes podrem fer-les més efectives. La manca de coordinació entre les institucions europees, els governs nacionals, les regions i les ciutats i la complexitat de les normes encara dilueixen el seu impacte. Això ha de canviar si la política de cohesió vol generar creixement i innovació de baix a dalt", va dir el president del CDR, Markku Markkula. (A la foto).

En declaracions durant el debat al ple del CdR, el comissari Creţu ha afirmat: “El diàleg amb els líders regionals i locals és de la màxima importància avui, ja que Europa travessa una de les crisis més difícils de la seva història. La política de cohesió podria formar part de la resposta, ja que és l'única política de la UE el funcionament de la qual es basa en una associació real amb els estats membres i les autoritats regionals i locals. Aquest any es dedicarà a implementar la política i traduir els nostres ambiciosos objectius en projectes d'alta qualitat. No oblidem que la política de cohesió va fer un esforç seriós per respondre a la qüestió del rendiment. El treball del CdR serà crucial per implicar els actors regionals i locals en el debat sobre el futur de la nostra política".

Els membres del CdR van felicitar els esforços de la Comissió Europea per simplificar les normes i van argumentar que calen algunes millores normatives per implementar el període de programació actual (2014-2020).

Durant el ple, el CdR va adoptar la seva posició sobre mesurar el benestar regional i va demanar que s'introduïssin nous indicadors, juntament amb el PIB, per a l'assignació dels fons estructurals. "Si volem dirigir eficaçment la inversió de la UE allà on són més necessàries, s'han d'introduir indicadors socials i ambientals per complementar el PIB a l'hora d'avaluar el benestar regional", va dir Catiuscia Marini (Itàlia/PSE), presidenta de la regió d'Úmbria i qui és la ponent del dictamen del CDR.

El treball del CDR sobre la revisió de la política de cohesió de la UE es farà amb una conferència el 3 de març i l'adopció d'un dictamen a finals de 2016.

anunci

Comparteix aquest article:

EU Reporter publica articles de diverses fonts externes que expressen una àmplia gamma de punts de vista. Les posicions preses en aquests articles no són necessàriament les d'EU Reporter.

Tendències